Месијанската или македонската, грчката, албанската, ... нација?

• Креатор на темата Креатор на темата spiros
  • Време на започнување Време на започнување
.
Секаде постои, и во македонија, и во албанија, и во грција, и во бугарија, и во србија, и во шведска, и во швајцарија, и во австралија, ...!

Тоа што - по правило - не учествуваат вовојните, политиките, изорите, пописите, ... на овој неверен и кривоверен свет, тоа е нешто сосема друго!

.
Можеби и постои таква графа,ама убаво си пиша ти дека е невидлива.

За духовно глувите и слепите, таа е невидлива!

.

Спиро, огледалото и фотоапаратот се духовно глуви и слепи. Ти дали можеш да се видиш во огледало или да се сликаш со апарат?
Ако можеш тогаш ти не си припадник на невидливата месијанска нација

Спиро, огледалото и фотоапаратот се духовно глуви и слепи. Ти дали можеш да се видиш во огледало или да се сликаш со апарат?
Ако можеш тогаш ти не си припадник на невидливата месијанска нација

.

Најважното што е во мене (и во секое чедо БОЖЈЕ), се’уште неможе да се “слика со апарат“, но Денот доаѓа кога Единствениот Вистински и Совршен БОГ, се’ ќе одкрие што е за неверниот и кривоверниот сокриено, тогаш ...

.

.

Најважното што е во мене, се’уште неможе да се “слика со апарат“, но Денот доаѓа кога Единствениот Вистински и Совршен БОГ, се’ ќе одкрие што е за неверниот и кривоверниот сокриено, тогаш ...

.

Тоа дека “денот доаѓа“ дека последна генерација е ова дека судниот ден е веќе тука ... го кажуваше и Јован во откровението пред 2000 години.
Имате ли бе вие календари??

Тоа дека “денот доаѓа“ дека последна генерација е ова дека судниот ден е веќе тука ... го кажуваше и Јован во откровението пред 2000 години.
Имате ли бе вие календари??

.
Чедата БОЖЈИ се timeless!

п.с. Генерацијата за која зборува Исус е таа генерација која што ќе ги види нишаните, за кој зборува Тој во дотичното сведоштво!
Но, јас знам дека тоа вие неможете да го “сфатите“, бидејќи се’уште ви фали “органот’ со кој се “гледаат и слушаат“ најважните нешта!

.

.
Чедата БОЖЈИ се timeless!

п.с. Генерацијата за која зборува Исус е таа генерација која што ќе ги види нишаните, за кој зборува Тој во дотичното сведоштво!
Но, јас знам дека тоа вие неможете да го “сфатите“, бидејќи се’уште ви фали “органот’ со кој се “гледаат и слушаат“ најважните нешта!

.

Eден ден кога ќе ја прочиташ библијата - новиот завет ќе видиш и самиот дека и Исус и Јован и други сите најавуваа дека ете дојде денот, последна генерација е, тие тогаш шо живееле ќе го виделе второто доаѓање на исус и кралството небеско, дека и антихристите веќе се тука...... и така веќе 2000 години од време на време ќе се јави некој Спирос кој полн со надеж ќе објавува дека готово, крај е сега иди исус месија спасот судот ангели милости мудрести... па и тој разочаран ќе си умри, ќе го обвитка мракот а црвите ќе го претворат во хумус а светот ќе си продолжи понатаму да си функционира ....

Не постои месијанска нација! Кои глупости.

И да, секако. И ти си баш тој месијанецот (демек ти си повикан да спасуваш некој?) што преку Мудроста Чиста на Исуса Христа, вистинскиот Ислам, ќе ги спасиш сите преку ново толкување и беседење против православието и исламот! Бидејќи и таму има нешто што ти не го разбираш и сметаш дека е неточно! Сите други немаат, а ти го имаш тој орган! И така велиш бидејќи некој не се сложува со твоето беседење и твоите размисли.
Абе ајде... соземи се. Цел орган си!

„Безвремени“ сте бидејќи немате вистинитост за тоа кога што ќе се случи бидејќи ви рекоа дека човекот НИКОГАШ нема да знае! Така? Ви рекоа ќе познаете знаци, а тие знаци секој си ги толкува како сака, само за да си даде вистинитост на својата вера!

Ќе дојде денот е најголемата лага и измама за да опстои „мудроста на Исуса Христа“ за која ти постојано си тролаш наоколу! Ниту има мудрост ниту има Спасение! НЕ си грешен спиросе, не верувај во таа лага! Бомбона си ти, само не си согледал убаво ;)

Секој „месијанец“ треба и мора да виси на крст, според мудроста на Исуса, твојот „спасител“, кој што се спаси од овој грешен свет,нели. За да спаси некој мора да ја пролее и последната капка крв за спасување! Мора така, секогаш било така. Дури и пред минатиот еон.
Спремен си спиросе преку твоето жртвување на телото кое ти е непотребно да спасуваш некој или само себе си?

П.С. И те како сите учествуваат во војната на Црните и нивните робски обичаи: да се чувствуваш недостоен, беден, грешен уште од самиот почеток тука на Земјата!
И те како има војна но не е стигната до тебе по се изгледа.

П.С. И те како сите учествуваат во војната на Црните и нивните робски обичаи: да се чувствуваш недостоен, беден, грешен уште од самиот почеток тука на Земјата!
И те како има војна но не е стигната до тебе по се изгледа.
LoL, па вие сте црните браќа бре.

.

Месијанскиот народ е народот кој што е Духовно (одозгора) роден и буден за Вистинската Природа Христова!
пореди Ев.Јован 1:12+13)

„Стани ти што спиеш, воскресни од мртвите, и Христос ќе те осветли!”

(Ефес. 5:14)

.

Ај не ги буди мртвите,милиони милиони починати во Христа од целиот свет чекаат,остави ги да спијат сеуште не им е дојдено времето за воскресение.Можеби во наредните 2000 години,а до тогаш хибернацијата ќе биде спасот а не воскресението.

Не постои месијанска нација! Кои глупости.

И да, секако. И ти си баш тој месијанецот (демек ти си повикан да спасуваш некој?) што преку Мудроста Чиста на Исуса Христа, вистинскиот Ислам, ќе ги спасиш сите преку ново толкување и беседење против православието и исламот! Бидејќи и таму има нешто што ти не го разбираш и сметаш дека е неточно! Сите други немаат, а ти го имаш тој орган! И така велиш бидејќи некој не се сложува со твоето беседење и твоите размисли.
Абе ајде... соземи се. Цел орган си!
Од кај знаеш, можеби има некое уверрение или атест запишан на плоча камена потпишана од бог дека Спирос со матичен број ххххххххххххххххх е припадник на месијанската нација со решение број то и то од таа и таа година, можеби има и лиценца за разбудување на заспаните неверници и овластување да по форуми ја шири речта божја...
Замисли еден ден дааалеку во иднина кога ќе се најдеме пред бога и ние неверниците, таму до него веќе седи спирос и покажува со прст кон нас и му вели на дедо боже “Ене ги ене ги !! тие се шо ти кажвав шо ме заебаваа на Кајгана форум!! тие се шо ме исмеваа и резилеа пред сите! Прати ги во огнено езеро ! фрли ги во запален сулфур!! одери им ја кожата !!!“

Од кај знаеш, можеби има некое уверрение или атест запишан на плоча камена потпишана од бог дека Спирос со матичен број ххххххххххххххххх е припадник на месијанската нација со решение број то и то од таа и таа година, можеби има и лиценца за разбудување на заспаните неверници и овластување да по форуми ја шири речта божја...
Замисли еден ден дааалеку во иднина кога ќе се најдеме пред бога и ние неверниците, таму до него веќе седи спирос и покажува со прст кон нас и му вели на дедо боже “Ене ги ене ги !! тие се шо ти кажвав шо ме заебаваа на Кајгана форум!! тие се шо ме исмеваа и резилеа пред сите! Прати ги во огнено езеро ! фрли ги во запален сулфур!! одери им ја кожата !!!“
Не си ласкај алахов робу, не си ти неверник.

Не си ласкај алахов робу, не си ти неверник.

јас си турам секоја година вино и крцкам реш пржена сланинка со палента , свинска кремендала со подварок, свински ребра на жар (то и на каурите им е забрането али се преправат дека не им е) а ко ќе слушнам навечер од некоја џамија повик на молитва - пуштам печката оти знам дека е веќе дојдена ефтина струја..... . Ако веќе мора да бидам верник, бирам паганство, многу богови, прослави и фестивали со пијанки и оргии слобода во мислење наука и филозофија...

јас си турам секоја година вино и крцкам реш пржена сланинка со палента , свинска кремендала со подварок, свински ребра на жар (то и на каурите им е забрането али се преправат дека не им е) а ко ќе слушнам навечер од некоја џамија повик на молитва - пуштам печката оти знам дека е веќе дојдена ефтина струја..... . Ако веќе мора да бидам верник, бирам паганство, многу богови, прослави и фестивали со пијанки и оргии слобода во мислење наука и филозофија...
богами, каменување или сечење рука, ќе следуе за ова. Па дури и да лажеш, само ради тоа шо си рекол дека така праиш. Си знаеш ти шо ти следуе. Само да се молиме да не биде јавно, на ју-тјуб.

богами, каменување или сечење рука, ќе следуе за ова. Па дури и да лажеш, само ради тоа шо си рекол дека така праиш. Си знаеш ти шо ти следуе. Само да се молиме да не биде јавно, на ју-тјуб.

аман не се моли ти за мене пошто припаѓаш на еретичка антихристова секта - твоите молитви директ во пеколт ќе ме однесат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom