86ти американски филмски награди (Оскари 2013)

Koj e вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    118
Не ми е јасно зошто добива негативни коментари 12 years a slave. Можеби да кажеме за нас тематски филмот е превише американски, и сметаме дека е исфорсиран, ама не е. Целиот филм беше ремек дело, приказната на место, убаво склопена, скроена без некои сериозни дупки, глумата уште подобра, костимографија, сценографија, значи буквално се. Не би требало да се коментира негативно за филмов само ради тоа што се работи за америкаснка историја.

Другиве гору-долу океј Оскари се, малце се изненадив за Лето да бидам искрен ама океј е, не сум разочаран може да се каже дека си го заслужи и он.
Метју реално беше најдобар и во оваа конкуренција немаше вистински конкурент за Оскар и немаше изненадување. За Лео појќе среќа следен пат у послаба конкуренција.:LOL:

Не ми е јасно зошто добива негативни коментари 12 years a slave. Можеби да кажеме за нас тематски филмот е превише американски, и сметаме дека е исфорсиран, ама не е. Целиот филм беше ремек дело, приказната на место, убаво склопена, скроена без некои сериозни дупки, глумата уште подобра, костимографија, сценографија, значи буквално се. Не би требало да се коментира негативно за филмов само ради тоа што се работи за америкаснка историја.

Другиве гору-долу океј Оскари се, малце се изненадив за Лето да бидам искрен ама океј е, не сум разочаран може да се каже дека си го заслужи и он.
Метју реално беше најдобар и во оваа конкуренција немаше вистински конкурент за Оскар и немаше изненадување. За Лео појќе среќа следен пат у послаба конкуренција.:LOL:
Па во темава мислам дека никој не рече дека филмот е лош. Напротив, супер е. Ама не е сфатливо тој да биде пред Далас Баерс на пример.

1960025_414892605314856_1941251014_n.jpg

Ве молам некој нека ми го хакне ФБ и нека ми ја одследи Дрљaч странава, ќе ме умре од смеење :pos:

За мене оскарот за Метју е повеќе од заслужен. Го гледав во Далас Баерс Клуб дечкото направи покољ во филмот. Едноставно човекот владее, ја трансформира својата кариера и се искачи до врвот. Од друга страна за тоа дали некој актер го перцепирам како добар или не, оскарот не ми игра никаква улога. Лео е одличен актер со топ филмови, но во дуел со Метју немаше шанса. Добивање или недобивање на Оскар не го прави некој добар/лош актер. Секогаш пример за тоа ќе ми биде богот Ал Пачино. На тие маестрални филмови и улоги има еден оскар, а неговата вредност како актер е непроценлива.
Кејт Бланшет ја гледав во Блу Јасмин, едноставно жената владееше во филмот. Сите тие емоции, подем и пад, од врв на дно, ги пренесе маестрално. Заслужено и таа ја однесе победата.

Штета, не земал Лов оскар за најдобар странски филм.

Инаку требаше да ја земе Далас и главната награда за најдобар филм ама очекувано преовладаа емоциите кај американците, веќе го претераа

Фан Клуб Метју ;) :cuc:
1005539_515237228596387_438074889_n.jpg

Точно е тоа што погоре некои (ако не се лажам Psyside и Pluh) го кажаа за профилите на филмовите кои обично земаат Оскар за најдобар филм, или пак се високорангирани од страна на Академијата. Јас само би додал дека Американците најмногу се палат на филмови во кои американската нација е прикажана како надмоќна, и филмови во кои без оглед што и да се случи - тие секогаш излегуваат како победници на крај. Сето тоа проследено со енормно преувеличување на препреките низ кои морало да поминат за на крај да стигнат до хепи ендот. Еве и примери:

2013: 12 Years A Slave - низ какви се не предизвици морале црнците да поминат за да стигнат до слободата (читај: да остварат победа) која ја имаат денес;
Gravity - Сандра мораше да се спаси. Мораше да помине низ сите тие препреки во средина и услови кои не нудат многу можности за спас, за на крај да стигне на Земјата како херој.
2012: Argo - Се сеќавате само колку театрално им избегаа американските „филммејкери“ на „муџахедините“ што сакаа да ги убијат? Да - вистинска приказна е, навистина се спасиле, но никој не може да ме убеди дека баш на тој начин успеале да избегаат од Иран. Нормално - тоа е прикажано на начин на кој имплицитно се сугерира колку се семоќни Американците.
2010: 127 Hours - да се заглавеше некој Данец, или Босанец под карпата - 100% ќе умреше! Ама Американецот бре е подготвен дури и нога да си исече само да остане жив! Знам дека и ова е според вистинска приказна, но сепак...
2009: The Hurt Locker - зарем има потреба да зборувам за ова?
Доволно е. Одете колку сакате далеку - ќе видите колку Американците свршуваат на вакви филмови. Од секогаш!

За едно саат време може да очекувате твитот на Елен да надмине 3 Милиона ретвитови ( и сеуште изненадува фактот што има повеќе РТ од фејвови)

:cuc: :cuc: :cuc:

За едно саат време може да очекувате твитот на Елен да надмине 3 Милиона ретвитови ( и сеуште изненадува фактот што има повеќе РТ од фејвови)

:cuc: :cuc: :cuc:
Цел свет повеќе збори за селфито него ли за самите оскари, така да може и 4 милиони да направи

Sent from my Тушот од WC using Tapatalk 2

Ве молам некој нека ми го хакне ФБ и нека ми ја одследи Дрљaч странава, ќе ме умре од смеење :pos:

Не се арни. :pos:

1898248_466472200120709_1292908611_n.jpg

Слика која је оборила рекорд на Тњитеру. Глумци су замолили Бору да се сликају са њим.

Боро је после тога кратко изјавио: ЈЕБО ВАС ОКСЕР И АКАДЕМИЈА!

Кажу да је после таслачио Џулију Роберц целу ноћ!

Погледнете ги делчињата од нејзината емисија вечерва, смешки

(сите во публиката по еден гага Note 3, а да и по еден долар донирал Samsung за секој твит, браво!)

:icon_lol::icon_lol::icon_lol:

127 Hours - да се заглавеше некој Данец, или Босанец под карпата - 100% ќе умреше! Ама Американецот бре е подготвен дури и нога да си исече само да остане жив! Знам дека и ова е според вистинска приказна, но сепак...
Nine Lives (1957) -
Тука Норвежанец беше заглавен и преживеа, сечеше прсти, според вистинска приказна
И сеа шо? :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom