Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дури бев во Македонија не ни имав смартфон. На крајот зедов, некој месец пред да си заминам и немав ама никаква потреба таму од него, освен фејсбук да шпартам.
А тука е сосема друга прикаска. Секој ден на пример, најмалку по еден-два меилови примам... најкористената функција ми е таа, примањето и праќањето меилови. Календарот со организер исто така доста корисна работа. GPS-от досега ми го спасил животот многу пати, поготово во градови како Штутгарт или Франкфурт или Минхен кога треба да се снајдиш во сообраќај нема шанси без GPS. Понатаму, апликации за преведување, како гугл транслејт на пример. Апликацијата за возен ред на возовите итекако користи. Whatsapp за комуникација со пријатели и колеги...
Ова се дел само од најкорисните работи, другите глупости како фејсбук, јутјуб, сурфање, временска прогноза не мора да се спомнат...
Што поврзувате смартфон со плаќање таксена марка преку СМС? Таа таксена марка можам да ја платам и преку Siemens a55.
Не го спомнувам фактот дека ни тој систем со таксена марка преку СМС не функционира ко што треба, т.е. функционира само за да ти земат 50 денари од сметка, ама не и да завршиш работа на шалтер.
Замисли наместо за сметка за струја да платиш да идеш у банка во гужва со пензионери да можеш преку телефон. Тоа е целта да не се губи беспотребно време,а за тоа и останати финансии.Барем повеќе ги користиме,нон стоп си буричкаме фб и играме игрици а странците само 5-10 минути ќе си платат сметки од тел и толку![]()
Toa vo red.Vo sekoj slucaj e mnogu polesno da plakas od tel otkolku da se turkam so penzioneri kako shto velish ti.Замисли наместо за сметка за струја да платиш да идеш у банка во гужва со пензионери да можеш преку телефон. Тоа е целта да не се губи беспотребно време,а за тоа и останати финансии.
Што поврзувате смартфон со плаќање таксена марка преку СМС? Таа таксена марка можам да ја платам и преку Siemens a55.
Не го спомнувам фактот дека ни тој систем со таксена марка преку СМС не функционира ко што треба, т.е. функционира само за да ти земат 50 денари од сметка, ама не и да завршиш работа на шалтер.