За што може да служат смартфоните?

• Креатор на темата Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување Време на започнување
Барем повеќе ги користиме,нон стоп си буричкаме фб и играме игрици а странците само 5-10 минути ќе си платат сметки од тел и толку :D

Што поврзувате смартфон со плаќање таксена марка преку СМС? Таа таксена марка можам да ја платам и преку Siemens a55.

Не го спомнувам фактот дека ни тој систем со таксена марка преку СМС не функционира ко што треба, т.е. функционира само за да ти земат 50 денари од сметка, ама не и да завршиш работа на шалтер.

Дури бев во Македонија не ни имав смартфон. На крајот зедов, некој месец пред да си заминам и немав ама никаква потреба таму од него, освен фејсбук да шпартам. :)
А тука е сосема друга прикаска. Секој ден на пример, најмалку по еден-два меилови примам... најкористената функција ми е таа, примањето и праќањето меилови. Календарот со организер исто така доста корисна работа. GPS-от досега ми го спасил животот многу пати, поготово во градови како Штутгарт или Франкфурт или Минхен кога треба да се снајдиш во сообраќај нема шанси без GPS. Понатаму, апликации за преведување, како гугл транслејт на пример. Апликацијата за возен ред на возовите итекако користи. Whatsapp за комуникација со пријатели и колеги...
Ова се дел само од најкорисните работи, другите глупости како фејсбук, јутјуб, сурфање, временска прогноза не мора да се спомнат...

а во македонија демек е-маил не стигнува? запира негде на граница? :confused:
денес е 3ти декември 2013, а знам и дека понеделник 8.12 е неработен ден... по календарот тоа, не по мое...
може не е баварија, ама ете и мене ми се најде ГПС за до богомила да стигнам, немаше патокази по пат
и тоа не запира на граница, го имаме и тука
не е за возови ама е за меѓуградски превоз и брка работа (линк), а има и за градски

плус јас го користам и за е-банкарство за нлб банка, паркинг во скопје, читање документи, слушање аудио книги, спортски активности итн. меѓу другите „глупости“

и да надополнам - мојот телефон не кошта 1000 евриќи, туку само 100, па пак ми брка работа за се. my point is дека не е до телефонот и до македонија, до човекот е

Што поврзувате смартфон со плаќање таксена марка преку СМС? Таа таксена марка можам да ја платам и преку Siemens a55.

Не го спомнувам фактот дека ни тој систем со таксена марка преку СМС не функционира ко што треба, т.е. функционира само за да ти земат 50 денари од сметка, ама не и да завршиш работа на шалтер.

Да не испаднам сератор затоа им го признав ај. Видов дека нема фајде да се расправа чоек со тоа.
Барем повеќе ги користиме,нон стоп си буричкаме фб и играме игрици а странците само 5-10 минути ќе си платат сметки од тел и толку :D
Замисли наместо за сметка за струја да платиш да идеш у банка во гужва со пензионери да можеш преку телефон. Тоа е целта да не се губи беспотребно време,а за тоа и останати финансии.

• Ми се допаѓа
Reactions: AL.
Кој кажува што е права употреба на мобилните телефони ? Аман, секој ќе го користи телефонот за она што му треба.. пример како да користам обичен телефон кога нема ниедна асална апликација додека кај смартфонот имаш буквално за се и сешто

Замисли наместо за сметка за струја да платиш да идеш у банка во гужва со пензионери да можеш преку телефон. Тоа е целта да не се губи беспотребно време,а за тоа и останати финансии.
Toa vo red.Vo sekoj slucaj e mnogu polesno da plakas od tel otkolku da se turkam so penzioneri kako shto velish ti.

Sent from my Samsung Galaxy Note 3

Па ете ви сматфони кога можеш преку интернет или Вај-Фај тоа ќе лапне само мегабајти или килобајти и не мора 50 денари да плаќаш затоа Viber му е мајката ;)

Јас го користам за Онлајн купување, сурфање, игри, меил. Само штета уште нема плаќање со телефон кај нас. Т.е. имаше мислам ама само преку една банка/оператор одеше тоа мислам. Не ми текнува кои беа.

Јас сакам да прашам доколку уплатам преку смартфонот за таксена марка колку провизија ми зема бидејќи банките станаа големи лопови за 6 уплатници по 35 ден не е сепак малце ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom