- Член од
- 21 декември 2012
- Мислења
- 924
- Поени од реакции
- 452
Кога видов дека Омер бег бистри политика, морав да дојдам во темава...
![]()
Ако, убоо си напраил. Ти поседи, а ја отидов да гледам фудбал.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кога видов дека Омер бег бистри политика, морав да дојдам во темава...
![]()
Моите ставови се плод на здрав разум. Не можам да сакам некој што сака да ме убие. Не можам да поддржам некој што финансира луѓе што сакаат да ме избркаат од дома. Не можам да прескочам дека тој има урлано на митинг „Џамиите се нашите касарни, куполите се наши шлемови, минарињата се наши бајонети, а верниците се наши војници“, затоа што ќе сме имале економски интерес од тоа.
Тоа нема да ме направи ништо подобар од потурците кои си ја продале верата. Нема поздраворазумна постапка од тоа да сакаш да си го заштитиш постоењето.
Патријархот Вартоломеј Први за време на денешната литургија и‘ се заблагодари на турската влада за дозволата за одржување на богослужбите. Тој го увери турското население дека собраните верници имаат добри намери. Турските националисти во изминатите денови протестираа против православната богослужба во манастирот. Тие ја обвинуваат владата на премиерот Реџеп Таип Ердоган за предавство. Литургијата во Сумела го отвора патот за ново раѓање на византиското царство, гласат теориите на заговор.
http://www.dw.de/историски-момент-за-грците-и-за-турците/a-5912754
Што ви е наредна цел? Куманово? Турција не држела на картата...Немам ни бугарски ни српски, ама побрзо би имал било кој од тие два, отколку турски. Тука се разликуваме ние рисјаните, од вас потурците.
Пред одење:
- Ние потуриците имаме само еден пасош и тоа Македонски. Ние потуриците не сме никаков микс од блгарско, српски вошки кои се удираат во гради како најголеми патриоти. Дури ние потуриците имаме валидно право да ја наследиме оваа држава, бидејќи сме автохтони, оригинални и доста жилави.... За разлика од вас доселените срби, бугари и власи.
И воопшто не ме чуди дека кога ќе згусти, прв ќе му ја киднеш со резервниот пасош кој генерациски го чуваш под јорганот.![]()
Мислиш дека коа ќе згусти, кафирите ќе фатат магла во Бугарија, како на пример Муслиманите што фатија магла во Турска, коа пеесетите им згусти под Ранковиќ? Коа оџите им викаа по џамиите: "Бегајте у Турска, ова е кафирска земја"И воопшто не ме чуди дека кога ќе згусти, прв ќе му ја киднеш со резервниот пасош кој генерациски го чуваш под јорганот.![]()
Ако, убоо си напраил. Ти поседи, а ја отидов да гледам фудбал.![]()
Да, многу едноставно е да заклучиш дека на некој на кој џамиите му се касарни не може да ми биде пријател. Тоа на кому и колку ќе му трае соработката нема врска со тоа дали го сакам или не Ердоган. Побрзо Египет ќе стане хомоген на Исламот, отколку Турција. Затоа што Турците никаде не оставија пријатели.
На САД, Израел и Арабија не му се сојузници, туку пиони. Ние не можеме да бидеме турски сојузник, туку турски пион. А тоа бар јас лично не сакам да бидеме, по било која логика. Торбешите сакаат, затоа и овој од АлКаеда се јави на темава.
Чекај чекај малце полека. Дали јас тебе грешно те сфатив или ти тврдиш дека сите муслимани вклучително и Македонците со исламска веросиповест ни се непријатели. Дали ти со цел ум еден ист народ го делиш по верска основа?
Владе, кој е градоначалник на Струга?
Ердоган сака Република Македонија, со премиер муслиман. Ердоган сака да ја користи Република Македонија како монета за поткусурување при решавањето на статусот на Северен Кипар.
За неговиот радикализам, провери само за што има лежено во затвор, која партија е предходник на АКП од Ердоган и кој е неговиот политички ментор пред да стане премиер.![]()
Дури ние потуриците имаме валидно право да ја наследиме оваа држава, бидејќи сме автохтони, оригинални и доста жилави.... За разлика од вас доселените срби, бугари и власи.
Јас пак ке ти го повторам прашањето.
Дали ти еден ист народ го делиш на верска основа?
Немојте бре луѓе со вакви коментари ќе се радува гркчето Realen..![]()