Прашања и одговори за и околу религијата

• Креатор на темата Креатор на темата Gurdjieff
  • Време на започнување Време на започнување
.

Животот е школата!

Знаеш Кој е Животот?

.

.
Исус му рече:
“Јас сум патот, вистината и животот;
никој не доаѓа при Отецот, освен преку мене!
(Ев.Јован 14:6)
.

Ti i Ateist odete po istorija rekov veke.
Речено ти е веќе ти на Философија пошто од религија појма немаш. Додуше ни за философија не те бива.

Ај честито нека ти е новото име и потпис
gurdz.JPG
:pos::pos::pos::pos:

Речено ти е веќе ти на Философија пошто од религија појма немаш. Додуше ни за философија не те бива.

Ај честито нека ти е новото име и потпис
Прегледај го приврзокот 80485
:pos::pos::pos::pos:

Abe vi velam jas deka svesta ne vi raboti i na tebe i na Donaltcho, reagirate samo so instiktivniot centar...:pos:

Toa Ilumious si igra majtap so vas...

Abe vi velam jas deka svesta ne vi raboti i na tebe i na Donaltcho, reagirate samo so instiktivniot centar...:pos:

Ој бе легни си, ти не ни знаеш што е тоа свест а камо ли па да ти работи. Те чека кучето за шетање бркај си работа.

Ој бе легни си, ти не ни знаеш што е тоа свест а камо ли па да ти работи. Те чека кучето за шетање бркај си работа.

Posle ovoj gest podobro e da si kjutish nekoj den da se zabravi...:pos:

Гурџи, девојчето игра мајтап со тебе, ако не си приметил, да те информисам :P

Него уште не ми оодговори, како исламот влегува во твојот концепт за религиозна школа?

Што нуди околу емотивниот центар, а истото тоа да не можеш да го најдеш кај неговиот поголем и постар брат - Хриситјанството?

Гурџи, девојчето игра мајтап со тебе, ако не си приметил, да те информисам :P

Него уште не ми оодговори, како исламот влегува во твојот концепт за религиозна школа?

Што нуди околу емотивниот центар, а истото тоа да не можеш да го најдеш кај неговиот поголем и постар брат - Хриситјанството?

Povekje so vas igra majtap nego so mene....vi ja ispituva stepenot na zaspanost kaj ateistite... i ti i Ateistov "padnavte" na kolokvium......he he...zaspani ste brat zaspani..

Ti imam odgovoreno na prashanjevo..
Hristijanskata shkola go objasnuva Zakonot za 3
Islamskata shkola go objasnuva Zakonot za 7
Ovie dva zakoni zaedno so Zakonot na oktavite se od principielno znachene kako za univerzumot taka i za chovekot.
--- надополнето: 26 декември 2013 во 11:19 ---

Imash pivce od mene ako se vidime nekogash vo zivotot..ako ne kje te chastam vo rajot...
Kaj ti tekna......:pos:

Povekje so vas igra majtap nego so mene....vi ja ispituva stepenot na zaspanost kaj ateistite... i ti i Ateistov "padnavte" na kolokvium......he he...zaspani ste brat zaspani..

Ti imam odgovoreno na prashanjevo..
Hristijanskata shkola go objasnuva Zakonot za 3
Islamskata shkola go objasnuva Zakonot za 7
Ovie dva zakoni zaedno so Zakonot na oktavite se od principielno znachene kako za univerzumot taka i za chovekot.

Gurdji на кого Исламската школа му го објаснува законот за 7, во пракса?

На нивните поданици ли?

Како го проектира тоа преку примери во реалноста?

Зашто мислиш дека законот за 7 го нема во Хриситјанството, на пример?

Како е Мухамед врзан со сето ова?

Како настанала оваа "школа" спред тебе, бидејќи не прифаќаш историски аргументи?

абе дони, кај бог нема историја, а богами ни иднина ;)
се е во моментот:pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom