За да срушат руски авион. Во нивниот болен мозок поскап е од животите на војниците.ko je poceo rat azaso bi mavale namerno svoi zatvorenici, na dogovorena ruta. Nema bas nekoja logika.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
За да срушат руски авион. Во нивниот болен мозок поскап е од животите на војниците.ko je poceo rat azaso bi mavale namerno svoi zatvorenici, na dogovorena ruta. Nema bas nekoja logika.
Pa ne bas. Vakvi slucai ne im odgovaraat, inaku kje priznaea.За да срушат руски авион. Во нивниот болен мозок поскап е од животите на војниците.
Realno Ukraincite dosega napravija eden kup stratesko nebitni i pogresni raboti sto skapo gi kostaa samo za da se minira sekoja mozna opcija za prekin na voenite dejstvija. Raka na srce mozi i Ukraincite da nemaat vrska so nisto od toa posto drug gi vlece koncite, no ete sepak niv im se broi, na niv e grevot.ko je poceo rat azaso bi mavale namerno svoi zatvorenici, na dogovorena ruta. Nema bas nekoja logika.
Види си помислиле дека е тројанец со росгвардијаЗа да срушат руски авион. Во нивниот болен мозок поскап е од животите на војниците.
Така е, и се согласувам.@Human malce ko da ja promasuvas poentata, namerno ili ne , ne znam.
Ne e tuka najbitna superiornosta na patriot sistemot tuku sosem nesto drugo.
Ako e tocno ova sto go objavuvaat Rusite, a toa e deka so avionot se prenesuvale voeni zarobenici za razmena i deka ukrainskata strana bila izvestena za toa no sepak resila da go iskoristi momentot, togas toa e edno od najniskite raboti sto mozela da gi napravi. Toa e kako ladnokrvno da zastrelas nekoj so krenato belo zname koj ili se predava ili idi nevooruzen za da pregovara za bilo sto. Duri ni nacistite ne go pravele toa. Razmisli zosto.
Imas dovolno snimki po netot kade ukraincite ladnokrvno ubivaat voeni zarobenici, vojnici koi ne pruzaat otpor, koi se predavaat so krenati race, zarobenici vrzani i strelani onaka kolku za kur keif.
Turimu kurot na superiornosta na patriotot, srusile avion so nivni voeni zarobenici koi gi nosat za razmena, svesno.
Vojna e vojna, no nekoi raboti se sveti, ne se cepkaat.
Да, кога се работи за ПВО. Прилично длабоко, ако се додаде и фактот дека системот не е на самата граница, туку мора да е во позадина, бидејќи во спротивно ризикува детекција и уништување.Од границата Украина-Рф, местото каде што е соборен е на 50 км од границата.
Тоа длабоко во Русија е или како?
Тоа ако е длабоко во Русија. Ондак незнам, мене ми е погрешна дефиницјата. Јбг голема држава.
Веројатно заради што може да биде детектиран и уништен, а можно е да ги немаат во големи бројки.Смешно е тоа кога сакале рушеле кога сакале не. Што не ги рушат ене во Авдеевка кај што секој ден по неколку фабовци лапаат? Или ене бе Харков вчера и Киев. Дека пвото?
Се согласувам, и имам пишано неколку пати наназад за тоа.Ама ова е само мал дел од пиздариите што ги прават џганот собран на Украина.
Тебе кур те боли за загинатите битна ти е теоријата дека можеле ДЛАБОКО да им соборуваат авиони па ок немораа да испробуваа баш на нивните еве пример можеа многу одамна ама…Така е, и се согласувам.
Јас само сакам да посочам на фактот дека Украина има системи што може да соборуваат авиони длабоко на Руска територија.
Да, кога се работи за ПВО. Прилично длабоко, ако се додаде и фактот дека системот не е на самата граница, туку мора да е во позадина, бидејќи во спротивно ризикува детекција и уништување.
Веројатно заради што може да биде детектиран и уништен, а можно е да ги немаат во големи бројки.
Ако го однесат во близина на фронтот, дури и десетици километри од него и ако биде вклучен подолго време брзо ќе стани мета, бидејќи веднаш ќе го најдат Русите по радарските емисии.
Оттука практикуваат hit and run напади, само кога се сигурни дека ќе погодат нешто, и постојано системот е во движење.
Се согласувам, и имам пишано неколку пати наназад за тоа.
Ама за тоа не добивам налепница навивач, не знам зошто.![]()
Да бе затоа прво се пофалиле дека срушиле авион (фак јеа). После „абе не бевме ние“. И трето „абе имаше С300“ во авионот... Од кај К знаеле дека има С300 во авионот? Не се прашуваш? И зошто Русите при цела таа железница би носеле ракети со голем спор Иљушин блиску до граница? Зошто воопшто би летал таму Иљушин освен ако не е договорено дека ќе им испорачаат украински војници со него? Мислам еј, застануваш малку да рамислиш?Ili mozhebi ne znaele deka ima zarobenici. Sabajle se falea deka e avion so nosi s300 raketi. Za snimki.. Ima dovolno od dvete strani. Ako ti se glea, kje ti pratam i rusi kaj so ladnokrvno ubivaat voeni zatvorenici.
Јас предложив никот да му го сменат во спин мајстор, но за жал модераторите немаа смисла за хумор.@Human malce ko da ja promasuvas poentata, namerno ili ne , ne znam.
Патриот веројатно, Ирис има помал домет... Инаку ризикот не е толку голем кога никој не очекува ПВО таму, пошто нема големи битки ниту потреба од бомбардарања (па ни дронови за извидување за противничко ПВО).Инаку сеуште е нејасно дали е Патриот или Ирис-Т во прашање.
Патриотите се претежно е во регионот на Киев.
Ирис-Т имаше во Одеса и Харков.
Да. На пример како кога има договорена размена на заробеници и противникот најавил дека ќе ги испорача со голем транспортен авион.Веројатно заради што може да биде детектиран и уништен, а можно е да ги немаат во големи бројки.
Ако го однесат во близина на фронтот, дури и десетици километри од него и ако биде вклучен подолго време брзо ќе стани мета, бидејќи веднаш ќе го најдат Русите по радарските емисии.
Оттука практикуваат hit and run напади, само кога се сигурни дека ќе погодат нешто, и постојано системот е во движење.
Ja ne vikam deka imalo s300 vnatre, ili sto i da e. Tuku deka najverojatno go mavnale bez da znaat so ima vnatre. Ako znaele deka se nivni zatvorenici, sigurno nemase da se falat za toa.Да бе затоа прво се пофалиле дека срушиле авион (фак јеа). После „абе не бевме ние“. И трето „абе имаше С300“ во авионот... Од кај К знаеле дека има С300 во авионот? Не се прашуваш? И зошто Русите при цела таа железница би носеле ракети со голем спор Иљушин блиску до граница? Зошто воопшто би летал таму Иљушин освен ако не е договорено дека ќе им испорачаат украински војници со него? Мислам еј, застануваш малку да рамислиш?
![]()
Автоматски споено мислење:
Јас предложив никот да му го сменат во спин мајстор, но за жал модераторите немаа смисла за хумор.
Патриот веројатно, Ирис има помал домет... Инаку ризикот не е толку голем кога никој не очекува ПВО таму, пошто нема големи битки ниту потреба од бомбардарања (па ни дронови за извидување за противничко ПВО).
Да. На пример како кога има договорена размена на заробеници и противникот најавил дека ќе ги испорача со голем транспортен авион.
Но не е важно тоа. Дај спинуј некое тупење за што значи „длабоко во противничка територија“, или нешто во стилот „хиперсоничните проектили уствари не се хиперсонични“.
ОК, ајде сега продолжи понатаму: „И зошто Русите при цела таа железница би носеле ракети со голем спор Иљушин блиску до граница? Зошто воопшто би летал таму Иљушин освен ако не е договорено дека ќе им испорачаат украински војници со него? Мислам еј, застануваш малку да рамислиш?“Ja ne vikam deka imalo s300 vnatre, ili sto i da e. Tuku deka najverojatno go mavnale bez da znaat so ima vnatre. Ako znaele deka se nivni zatvorenici, sigurno nemase da se falat za toa.
Така е, и се согласувам.
Јас само сакам да посочам на фактот дека Украина има системи што може да соборуваат авиони длабоко на Руска територија.
Да, кога се работи за ПВО. Прилично длабоко, ако се додаде и фактот дека системот не е на самата граница, туку мора да е во позадина, бидејќи во спротивно ризикува детекција и уништување.
Веројатно заради што може да биде детектиран и уништен, а можно е да ги немаат во големи бројки.
Се согласувам, и имам пишано неколку пати наназад за тоа.
Ама за тоа не добивам налепница навивач, не знам зошто.![]()
Kaj rekov deka nosele raketi, raketo edna. Pisav deka toa bese izjavata na ukraincite sabajle.ОК, ајде сега продолжи понатаму: „И зошто Русите при цела таа железница би носеле ракети со голем спор Иљушин блиску до граница? Зошто воопшто би летал таму Иљушин освен ако не е договорено дека ќе им испорачаат украински војници со него? Мислам еј, застануваш малку да рамислиш?“
Понатаму го имаш и ова:
![]()
Kaj rekov deka nosele raketi, raketo edna. Pisav deka toa bese izjavata na ukraincite sabajle.