Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    758
Кликнав на името на авторот на текстот ја отворив пандорината кутија не ми се верува колку статии и глупости има лупано мене лично ме нервираат да ги читам доволно две беа повелете

http://okno.mk/node/39159
http://okno.mk/node/39458
http://okno.mk/node/38773
http://okno.mk/node/38246

Џебот мора да му е дебел на авторов мн се труди човекот.
Значи се отворил Игорче и се надминал себеси во ширење про американска пропаганда . Ама на текстовите се потпишуе како Борис , демек да не го познаеме дека е он. :pos:

Значи се отворил Игорче и се надминал себеси во ширење про американска пропаганда . Ама на текстовите се потпишуе како Борис , демек да не го познаеме дека е он. :pos:

Ова со Украина и улогата на САД, од авион се гледа што е. Во врска со пресвртницата и иднината на оваа земја, никој не може а да не направи паралели со демократијата и убавината која владее во ослободените земји од Садам, Гадафи и тн.
Како што е очигледна необјективноста на Албанците кога зборат на соодветни теми, или форумските пратеници на партијата на власт, кога бранат некој владин хорор, така и тука, никој не може да ме убеди дека нема платеници кои бранат нешто што веќе неколку пати видовме како испадна (Ирак, Србија, Афганистан, Либија...). Очигледно е, дека замижуваат пред она што се случува. Малоумниот текст на Окно, не е ништо поразличен, по карактер, од истите на Курир или Сител, кога бранат некоја небулоза.

Ова ме потсетува на еден цитат од римскиот историчар Тацит:

" Римјаните создаваат пустина и ја нарекуваат мир " .

Мислам дека ова одлично се совпаѓа со тоа што го прават американците.

Секаде каде што американскиот производ наречен слобода и демократија бил извезен, од истиот производ произлегле хаос, безредија и анархија.

Цитатот на Тацит во денешно време најверојатно би гласел вака:

" Американците создаваат пустина и ја нарекуваат слобода и демократија " .

А кој е тој игор?не сум баш многу упатен кон вакви типови ала CNN.Колку да знам,не дека имам некој фетиш кон безкичмењаци

А кој е тој игор?не сум баш многу упатен кон вакви типови ала CNN.Колку да знам,не дека имам некој фетиш кон безкичмењаци
IgorChete има коментирано на претходните страни.

Гледам го избркавте Врабецот сега и Игор ви е крив. Па и каква конструктивна дискусија со плукање дозволува модераторот, алал да му е.

За почетници добра е може да индоктронира доста со површно знаење.[DOUBLEPOST=1406584443][/DOUBLEPOST]
Стилов ми е некако измешан синтеза од Дејвид Ајк, Миленко Неделковски, Чомоски и баба Ванѓа.
Не се согласувам.Можеби до пред 15-тина години,денес вакво нешто ни кај баба ми не мине.

А стилот...Стилот е типичен за самонаречен прогресивец,кој застанал во времето од пред некоја деценија и не гледа или не сака да види во што се претворија,и по кој пат одат тие што му се репер за се.

US spy satellites uncover a new russian weapon being used to attack ukraine, its codename is kombayn (комбајн) the following image is proof of the new russian secret weapons.

attachment.php

Да ова нема да го прикаже ниту ББС ниту Висе њуз.
Дом за старци ти да гранатираш треба да си умно болен.
Ова е геноцид, и за ова треба да реагира цела меѓународна јавност.
Како за некоја "коинциденција" дел од старците од домот учествувале во 2та светска војна.

US spy satellites uncover a new russian weapon being used to attack ukraine, its codename is kombayn (комбајн) the following image is proof of the new russian secret weapons.

attachment.php

Да ова нема да го прикаже ниту ББС ниту Висе њуз.
Дом за старци ти да гранатираш треба да си умно болен.
Ова е геноцид, и за ова треба да реагира цела меѓународна јавност.
Како за некоја "коинциденција" дел од старците од домот учествувале во 2та светска војна.

Американците знаат дека и фиќото и југото се посилни и од тенк и од артилерија, само што остатокот од светот никако да го разбере тоа.

Американците се знаат, проблемот на остатокот од светот е во тоа што никако да ги разбереме, бидејќи едноставно - ја немаме нивната интелигенција.

Види го само Бафало Бил што се знае, на цртан филм се разбира.

Од 6:20 до 6:40 и од 7:55 до 9:15.

Последно уредено:
@мкд владе многу загрижувачко е што сите „американофили„ на форумов имаат ИСТ типичен однос кон ФАКТИТЕ и АРГУМЕНТИТЕ.
Еве го и членот во горниов пост, како не убедува дека на САД не им одговарала инвазијата врз Ирак, они само се жртвувале за доброто на човештвото.

Дали овие нашиве ги читаш, или Џен Псаки (или таа другата со наочарите)... исти ЛАГИ тркалаат.

Како од исто место да се брифирани што да рецитираат. Без разлика какви и докази и факти да им се презентираат, они истото го повторуваат.

Размислете сите објективно, ако се трошат непоимливо огромни суми на пари на актуелните настани во светот... што значи некоја мала троцифрена бројка долари да се фрли на локалниве лајачи од НеВладините Организации. А такви НВО овде во Македонија ги има колку сакаш, исто и во Украина и во повеќето земји низ светот.
Така да кога ќе ги видам овие на нашиов форум како ги повторуваат постојано и постојано истите провидни лаги, не можам а да не увидам дека скоро сигурно се платени да го прават тоа. Посебно кога со таков невиден жар ги бранат провидните лаги на САД, а со уште поголем жар ги напаѓаат аргументирани и докажани факти (последен пример беше игнорирањето на радарската слика на воен авион многу блиску до соборениот цивилен авион).

Од тој аспект, мало потсетување на хронологијата на настаните:

1. US spent $5 billion to destabilize Ukraine, not to mention the millions NGOs spent on “opposition groups“. The State Department was even caught playing kingmaker in Ukraine in secret recordings during the takeover.
  2. November 21st, 2013 – Ukraine’s President abandons an agreement on closer trade ties with EU, instead seeking closer cooperation with Russia. Violent pro-EU protests begin to organize.
  3. December 17th, 2013 - Putin offers to buy $15bn of Ukrainian debt and discount the price of Russian gas by about a third.
  4. February 2014 – Violence of coup peaks on the 20th. On 22nd protesters took control of Kiev and Parliament votes to remove president from power.
  5. February 23rd – New interim government named, replaces head of Ukraine central bank.
  6. March 6th – Obama signs national emergency executive order to punish Ukrainians that ”undermine democratic processes and institutions” of the coup government in Ukraine. You can’t make this stuff up.
  7. March 16th – Crimea holds voter referendum to split from coup government in Kiev and ally with Russia, passes by over 95%.
  8. March 20th – Obama announces more unilateral sanctions on Russia.
  9. March 24th – Leaked tape where former prime minister of Ukraine and darling of the West, Yulia Tymoshenko, calls for wiping out all Russians with nuclear weapons.
  10. April 29th – Obama unilaterally expands sanctions on Russia.
  11. April 30th – Newly installed regime in Kiev receives $17 billion from the IMF for “economic reforms”. (December deal from Russia with better terms for Ukrainian people discarded.)
  12. May 3rd – Obama calls Kiev’s coup government “duly elected“.
  13. May 11th – Eastern Ukraine votes for independence from Kiev and for self-rule. Kiev mobilizes military to punish citizens for disloyalty.
  14. May 15th – US Vice President’s son Hunter Biden named to the board of Ukraine gas company.
  15. May 21st – Russia and China sign historic $400 billion “Holy Grail” gas deal not using petrodollars.
  16. May 27th – Second day in office, new Ukraine president launches military ”anti-terrorist operation“ against eastern Ukrainians.
  17. June 3rd - NATO pledges military support for Ukraine to battle dissidents.
  18. June 16th – Ukraine refuses to pay its gas bill to Moscow’s Gazprom, Russia cuts off gas.
  19. June 26th – Gazprom agrees to drop the dollar to settle contracts with China.
  20. June 27th – The EU signs an association agreement with Ukraine, along with Georgia and Moldova
  21. July 15th – BRICS nations fund international development bank to compete with the IMF, World Bank, and the dollar itself.
  22. July 17th – Commercial airliner MH17 shot out of the sky over eastern Ukraine. Appears to be classic false flag event after the West immediately blamed Russia citing sketchy YouTube videos.
  23. July 2014 – US announces yet more sanctions on Russia. EU and Canada both join in calls for more sanctions for Russia.
  24. July 2014 – Joe Biden’s son’s company prepares to drill shale gas in east Ukraine.
  25. July 2014 – Pentagon creates military plan to clear path for gas drilling in rebel-held areas of Ukraine.

Како што гледате за банкарската мафија која ги контролира САД, на крај се се сведува на енергенси и пари. Фракингот на гас од шкрилци е една од примарните економски цели во блиска иднина во Украина.
Не ги знам капацитетите на наоѓалиштата во регионот, ама има доволно гас нема да ме зачуди дека планот е да се искористат постоечките руски гасоводи за дистрибуција на гас во ЕУ.

Дека меѓународните правни инстанци не би ги заштитиле руските интереси, зборува и следниов денешен настан каде меѓународниот суд во Хаг донесе пресуда со која Русија треба да плати над 50 милијарди долари отштета заради разврската со банкротот на компанијата Јукос:
http://rt.com/business/176064-yukos-russia-50bn-damages/
Искрено не ми е криво дека лажат( а се надевам дека лажат а не дека веруваат во тоа што толку жолчно го застапуваат, пошто тогаш очигледно нешто не е во ред со нив) , туку криво ми е дека мислат дека некој им верува на лагите или дека ќе убедат некого. Сега незнам дали има форум специјално наменет за деца од предшколска возраст кои сеуште веруваат во дедо мраз, самовили и такви работи. Таму сигурно ке имаат поголем успех во приказната за добрата вила од ЗАПАД и лошата вештерка од ИСТОК, тука тешко дека ке им помини приказната. Ама јбг чим е добро платен да треси зелени нека треси зелени, кој го брани. Не е опасно се додека сам не си почне да верува на глупостите, додека вака чим зема некоја пара за тоа оправдано. Искрено да ми плаќаа и мене и јас ке тресев толку глупости, можи и повеќе :)

ЕВЕ КАКО ФУНКЦИОНИРААТ НВО ВО МАКЕДОНИЈА

http://okno.mk/node/39634

Еве како јаки држави се справуваат со шљамот:
http://rt.com/politics/176044-russian-officials-foreigners-ban/[DOUBLEPOST=1406620461][/DOUBLEPOST]
Џебот мора да му е дебел на авторов мн се труди човекот.

И мене ме заинтересира, човеков да ти бил писател.
http://www.vecer.mk/?ItemID=79E848D149E42A4BB60D0206A966187A
ОД БОРИС КАМЧЕВ
Книга за Русија на Путин

26B17CD945E2C745AB60B9AF500EDAFC.jpg
Книгата "Русија на Путин: Записи од опачината на светот" деновиве е објавена во издание на "Темплум". Се работи за публицистичко дело на Борис Камчев, публицист и речиси единствен македонски дописник од Русија.

"Како посветен проследувач на состојбите - со остро перо на патник по пустелиите на дваесетвековната руска провинција и со тротоарски љубопитно известување од супермодерните светски мегалополиси Санкт Петербург и Москва - Камчев во книгава се обидува да разгатне некои од тајните на Русија", се вели во дописот до медиуми.

Книгата Русија на Путин" може да се купи во Или-Или, Три, Табернакул, Магор, Икона и во Матица Македонска.

А инаку ако имаше и ронка сомнеж на чив платен список е авторот на текстовите и воопшто целово „Окно„, еве да појасниме:
term-6208.jpg
tragrdijata-na-EU_2_0.jpg

Сорос НВО аpproved! ;)
http://okno.mk/taxonomy/term/6208

Мал извадок од текстовите на Борис камчев е доволен за лесно да ја воочиме музата на неговото „творештво„:

Како многупати досега во историјата, европската кратковидност и овојпат треба да ја исправи американската одлучност да се реагира во пресудни моменти. Макар тоа и да биде подложено на жестоки критики од меѓународната јавност. На какви што беа подложени на пример од САД предводените воени интеревнции во Југославија 1999, и во Ирак 2003.

Белата куќа во понеделник донесе решение претекнувајќи ја неодлучноста на бриселската технократија. САД во средата навечер објавија воведување нови санкции насочени кон сектори од руската економија како банкарскиот, нафтениот и одбранбениот, но и кон политичари. Тоа е нов притисок врз Владимир Путин со надеж да се омекне тврдиот став на Москва која не направи ништо во изминативе месеци (после дипломатските средби на виоско ниво во Женева во април) да ги убеди милитантите во источна Украина - се верува дека тие се кооординирани од руски безбедносни служби - да го положат оружјето и да започнат директни преговори со новата украинска власт.

Шта да се каже, напишаново кажува СЕ. ;)

Гледам го избркавте Врабецот сега и Игор ви е крив. Па и каква конструктивна дискусија со плукање дозволува модераторот, алал да му е.

Работите во Украина започнаа со зголемени активности на НеВладините Организации, кои се спонзорирани од банкарите што ги управуваат САД, најчесто преку Џорџ Сорос кој ја спроведува токму нивната агенда.
Тоа што некои и овде во Македонија се на платен список на оваа НВО петта колона, конкретно на платен список на Џорџ Сорос... тоа само ни зборува за нивната вмешаност насекаде низ светот.

Повеќето овде сме критични на се што заслужува критика, барем јас сум. Аргументи прифаќам, ако се базирани на факти (значи не на трачеви од социјалните мрежи). Но не поднесувам лицемерија и еднострано критизирање на само едната страна по принцип на двојни аршини.
Не може некој да има 100% исти ставови како соросидната НВО петта колона, а да не биде разобличен како петтоколонаш.

Туку, кога сме веќе кај петтоколонашите (а таквите како врапчето се дефинитивно петтоколонаши)... и ти си ми нешто сомнителен. Колеги да не ти се овие посочениве, па вака срдечно го браниш нивниот светол лик и дело.

Сметаш дека овдешниот однос кон петтоколонашите не е фер?
Штом ги делиш нивните ставови, обиди се да ги одбраниш тие ставови со аргументи што се базирани на факти и на вистини, така ќе ги одбраниш и врабецеот и останатите посочени.

Но агитирање со НВО пропаганда тука не проаѓа и за тоа можеме сите да му се заблагодариме на модераторот. (y)
Господ знае дека и мене ме нервира, купишта постови ми има избришано, повеќето од нив сосема валидно изложени мислења... но човекот си држи до стандардите (а јас немам влакна на јазикот, плус имам и склоност кон вметнување на комично-графички елементи) и затоа ги разбирам бришењата и модерирањата од негова страна.

Затоа Ти @teneke ако имаш што да кажеш на темава, повели. Нема потреба да ги браниш петтоколонашите... освен ако и ти не си таков.

Последно уредено:
Еве како јаки држави се справуваат со шљамот:
http://rt.com/politics/176044-russian-officials-foreigners-ban/[DOUBLEPOST=1406620461][/DOUBLEPOST]

И мене ме заинтересира, човеков да ти бил писател.

А инаку ако имаше и ронка сомнеж на чив платен список е авторот на текстовите и воопшто целово „Окно„, еве да појасниме:
term-6208.jpg
tragrdijata-na-EU_2_0.jpg

Сорос НВО аpproved! ;)
http://okno.mk/taxonomy/term/6208

Мал извадок од текстовите на Борис камчев е доволен за лесно да ја воочиме музата на неговото „творештво„:

Како многупати досега во историјата, европската кратковидност и овојпат треба да ја исправи американската одлучност да се реагира во пресудни моменти. Макар тоа и да биде подложено на жестоки критики од меѓународната јавност. На какви што беа подложени на пример од САД предводените воени интеревнции во Југославија 1999, и во Ирак 2003.

Белата куќа во понеделник донесе решение претекнувајќи ја неодлучноста на бриселската технократија. САД во средата навечер објавија воведување нови санкции насочени кон сектори од руската економија како банкарскиот, нафтениот и одбранбениот, но и кон политичари. Тоа е нов притисок врз Владимир Путин со надеж да се омекне тврдиот став на Москва која не направи ништо во изминативе месеци (после дипломатските средби на виоско ниво во Женева во април) да ги убеди милитантите во источна Украина - се верува дека тие се кооординирани од руски безбедносни служби - да го положат оружјето и да започнат директни преговори со новата украинска власт.

Шта да се каже, напишаново кажува СЕ. ;)

Работите во Украина започнаа со зголемени активности на НеВладините Организации, кои се спонзорирани од банкарите што ги управуваат САД, најчесто преку Џорџ Сорос кој ја спроведува токму нивната агенда.
Тоа што некои и овде во Македонија се на платен список на оваа НВО петта колона, конкретно на платен список на Џорџ Сорос... тоа само ни зборува за нивната вмешаност насекаде низ светот.

Повеќето овде сме критични на се што заслужува критика, барем јас сум. Аргументи прифаќам, ако се базирани на факти (значи не на трачеви од социјалните мрежи). Но не поднесувам лицемерија и еднострано критизирање на само едната страна по принцип на двојни аршини.
Не може некој да има 100% исти ставови како соросидната НВО петта колона, а да не биде разобличен како петтоколонаш.

Туку, кога сме веќе кај петтоколонашите (а таквите како врапчето се дефинитивно петтоколонаши)... и ти си ми нешто сомнителен. Колеги да не ти се овие посочениве, па вака срдечно го браниш нивниот светол лик и дело.

Сметаш дека овдешниот однос кон петтоколонашите не е фер?
Штом ги делиш нивните ставови, обиди се да ги одбраниш тие ставови со аргументи што се базирани на факти и на вистини, така ќе ги одбраниш и врабецеот и останатите посочени.

Но агитирање со НВО пропаганда тука не проаѓа и за тоа можеме сите да му се заблагодариме на модераторот. (y)
Господ знае дека и мене ме нервира, купишта постови ми има избришано, повеќето од нив сосема валидно изложени мислења... но човекот си држи до стандардите (а јас немам влакна на јазикот, плус имам и склоност кон вметнување на комично-графички елементи) и затоа ги разбирам бришењата и модерирањата од негова страна.

Затоа Ти @teneke ако имаш што да кажеш на темава, повели. Нема потреба да ги браниш петтоколонашите... освен ако и ти не си таков.

Друже мислам дека нема потреба од такви коментари. Замрсена ситуација каде што и двете страни не се чисти и некој тука си смета различно и наклонет кон една или друга страна поради различни причини. Тоа што еден го смета за праведна интервенција друг го смета за агресија и обратно.

Мислам дека квалификации од типот нво петтоколонаши и платеници се граничат веќе со параноја и фрустрација и нема потреба од такви работи тука на темава каде што веќе нема ни дебата.

Замрсена ситуација каде што и двете страни не се чисти и некој тука си смета различно и наклонет кон една или друга страна поради различни причини...
Се разбира дека и двете страни не се чисти.
Само лажго (или некој тотално игнорантен за реалноста) може да каже дека и двете страни не се чисти.

Но знаеш што? Едната страна урива цивилни авиони и убива невини цивили, и полека на повеќето нас ни станува многу јасно која е таа страна.
Тебе не те засега тоа што Ти или Твоите утре може (скраја да е) да се најдете во таков авион, на погрешно место во погрешно време?

Работите ескалираат, сега веќе се работи за живот или смрт. Не зборуваме за фудбал, па ноншалантно да кажеме ти си наклонет кон Челзи а јас за Ливерпул навивам и ајде нека остане на тоа.

Да за Украина е темава, ама и за Македонија се работи.
Тие од НВО-оата се малите врати преку кои во државата ни се внесуваат сите тие извештачени западни вредоности и квазилиберализам. Искривени вредности кои се само увертира во падот на сите традиционални морални вредности со кои се промовира падот на општеството, со што државата многу полесно паѓа под целосно влијание на надворешните фактори.
Малку беа најголемите права за малцинствата, во цел овој регион и пошироко. Ни го тупеа тоа НВО и тоа беше предвесник на војната. Сега имаме рамковен договор, и тоа е малку. Малку е што Македонецот најтешко наоѓа работно место, декларирај се како малцинство и критериумите за вработување драстично паѓаат. Но малку е и тоа.

Тоа се тие НВО, и со нив треба остро како со непријатели на државата. Затоа што тие тоа и се, непријатели на државата.
Погледај што правеа НВО (посебно тие на Сорос) во Украина, и спореди ги со истите НВО во Македонија (повторно НВО платени од Сорос).
http://www.infowars.com/soros-admits-responsibility-for-coup-and-mass-murder-in-ukraine/
http://www.thenewamerican.com/world...iant-globalist-footprint-in-ukraine-s-turmoil
http://www.theguardian.com/business/2014/may/29/how-eu-can-save-ukraine-political-risk-insurance

И затоа не ми зборувај да престанам со вакви посочувања кон петтоколонашите. Ќе покажувам и тоа е мое право.
Секој што се навредува од тоа и смета дека неправедно е посочен, може тоа да го демантира со нормална дискусија во која нема да биде глув за аргументи и факти, дискусија во која нема да рецитира пропанганда од петтата колона.

Една работа која се занемарува кога станува збор за цивили е тоа кој користи цивилни објекти за свои упоришта и отвара оган од нив. И после гинеле цивили. Епа како нема да гинат.

Една работа која се занемарува кога станува збор за цивили е тоа кој користи цивилни објекти за свои упоришта и отвара оган од нив. И после гинеле цивили. Епа како нема да гинат.

:facepalm::facepalm::facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom