Еве како јаки држави се справуваат со шљамот:
http://rt.com/politics/176044-russian-officials-foreigners-ban/[DOUBLEPOST=1406620461][/DOUBLEPOST]
И мене ме заинтересира, човеков да ти бил писател.
А инаку ако имаше и ронка сомнеж на чив платен список е авторот на текстовите и воопшто целово „Окно„, еве да појасниме:
Сорос НВО аpproved!
http://okno.mk/taxonomy/term/6208
Мал извадок од текстовите на Борис камчев е доволен за лесно да ја воочиме музата на неговото „творештво„:
Како многупати досега во историјата, европската кратковидност и овојпат треба да ја исправи американската одлучност да се реагира во пресудни моменти. Макар тоа и да биде подложено на жестоки критики од меѓународната јавност. На какви што беа подложени на пример од САД предводените воени интеревнции во Југославија 1999, и во Ирак 2003.
Белата куќа во понеделник донесе решение претекнувајќи ја неодлучноста на бриселската технократија. САД во средата навечер објавија воведување нови санкции насочени кон сектори од руската економија како банкарскиот, нафтениот и одбранбениот, но и кон политичари. Тоа е нов притисок врз Владимир Путин со надеж да се омекне тврдиот став на Москва која не направи ништо во изминативе месеци (после дипломатските средби на виоско ниво во Женева во април) да ги убеди милитантите во источна Украина - се верува дека тие се кооординирани од руски безбедносни служби - да го положат оружјето и да започнат директни преговори со новата украинска власт.
Шта да се каже, напишаново
кажува СЕ.
Работите во Украина започнаа со зголемени активности на
Не
Владините
Организации, кои се спонзорирани од банкарите што ги управуваат САД, најчесто преку Џорџ Сорос кој ја спроведува токму нивната агенда.
Тоа што некои и овде во Македонија се на платен список на оваа НВО
петта колона, конкретно на платен список на Џорџ Сорос... тоа само ни зборува за нивната вмешаност насекаде низ светот.
Повеќето овде сме критични на се што заслужува критика, барем јас сум. Аргументи прифаќам, ако се базирани на факти (значи не на трачеви од социјалните мрежи). Но не поднесувам лицемерија и еднострано критизирање на само едната страна по принцип на двојни аршини.
Не може некој да има 100% исти ставови како соросидната НВО петта колона, а да не биде разобличен како петтоколонаш.
Туку, кога сме веќе кај
петтоколонашите (а таквите како врапчето се дефинитивно петтоколонаши)... и ти си ми нешто сомнителен. Колеги да не ти се овие посочениве, па вака срдечно го браниш нивниот светол лик и дело.
Сметаш дека овдешниот однос кон петтоколонашите не е фер?
Штом ги делиш нивните ставови, обиди се да ги одбраниш тие ставови со аргументи што се базирани на
факти и на вистини, така ќе ги одбраниш и врабецеот и останатите посочени.
Но
агитирање со НВО пропаганда тука не проаѓа и за тоа можеме сите да му се заблагодариме на модераторот.

Господ знае дека и мене ме нервира, купишта постови ми има избришано, повеќето од нив сосема валидно изложени мислења... но човекот си држи до стандардите (а јас немам влакна на јазикот, плус имам и склоност кон вметнување на комично-графички елементи) и затоа ги разбирам бришењата и модерирањата од негова страна.
Затоа Ти
@teneke ако имаш што да кажеш на темава, повели. Нема потреба да ги браниш петтоколонашите... освен ако и ти не си таков.