Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    758
Ја следам темава од почеток, дадов некои свои мислења, ама работава е толку замрсена, премногу игри има во позадина(во кабинетите на големите светски сили) на она што го гледаме во медиумите. Мислам дека и најголемите воени амналитичари не можат целосно да ги предвидат следните случувања, но според и она малку што го дознаваме, очигледно ситуацијата во Украина оди кон многу полошо, а моменталната војна во Украина би изгладала како детска игра споредбено со она што може да следи.
Еве еден линк од Infowars, напис во врска со моменталната ситуација:

http://www.infowars.com/the-world-is-doomed-by-western-insouciance/

Русија нема да признае ништо , ете ги гледаш и на форум прорусите што викаат, монтажа е , Русија ниеден куршум нема пукано кон Украина.

Е сега најдобро е НАТО да прати модерно оружје во Украина , и од далечина милиметарски да ги уништат сепаратистите.

Зошто мора нормалниот западен свет да ги моли русите да не учествуваат во украинскиот конфликт?
Нека пушти САД неколку од своите авиони, хеликоптери и ракети , нека ги поразат русите, а потоа Русија нека го убеди светот дека САД бомбардираат во Украина. А на секое руско жалење ќе речеме дека тоа не е точно.

Очигледно е тие уништувачки напади врз украинците се дело на Русија.
незнам дали твојот угнетуван ум не свати дека поентата е војната да трае пошто риби се ловат во матно
знам дека америте се тие што ве еволуираа од мајмуни во луѓе ама толку ви е умот за да сватите дека ве направија луѓе за да можат робови да имаат, толку љубов према тиранин никаде неам видено

@мкд владе многу загрижувачко е што сите „американофили„ на форумов имаат ИСТ типичен однос кон ФАКТИТЕ и АРГУМЕНТИТЕ.
Еве го и членот во горниов пост, како не убедува дека на САД не им одговарала инвазијата врз Ирак, они само се жртвувале за доброто на човештвото.

Дали овие нашиве ги читаш, или Џен Псаки (или таа другата со наочарите)... исти ЛАГИ тркалаат.

Како од исто место да се брифирани што да рецитираат. Без разлика какви и докази и факти да им се презентираат, они истото го повторуваат.

Размислете сите објективно, ако се трошат непоимливо огромни суми на пари на актуелните настани во светот... што значи некоја мала троцифрена бројка долари да се фрли на локалниве лајачи од НеВладините Организации. А такви НВО овде во Македонија ги има колку сакаш, исто и во Украина и во повеќето земји низ светот.
Така да кога ќе ги видам овие на нашиов форум како ги повторуваат постојано и постојано истите провидни лаги, не можам а да не увидам дека скоро сигурно се платени да го прават тоа. Посебно кога со таков невиден жар ги бранат провидните лаги на САД, а со уште поголем жар ги напаѓаат аргументирани и докажани факти (последен пример беше игнорирањето на радарската слика на воен авион многу блиску до соборениот цивилен авион).

Од тој аспект, мало потсетување на хронологијата на настаните:

1. US spent $5 billion to destabilize Ukraine, not to mention the millions NGOs spent on “opposition groups“. The State Department was even caught playing kingmaker in Ukraine in secret recordings during the takeover.
  2. November 21st, 2013 – Ukraine’s President abandons an agreement on closer trade ties with EU, instead seeking closer cooperation with Russia. Violent pro-EU protests begin to organize.
  3. December 17th, 2013 - Putin offers to buy $15bn of Ukrainian debt and discount the price of Russian gas by about a third.
  4. February 2014 – Violence of coup peaks on the 20th. On 22nd protesters took control of Kiev and Parliament votes to remove president from power.
  5. February 23rd – New interim government named, replaces head of Ukraine central bank.
  6. March 6th – Obama signs national emergency executive order to punish Ukrainians that ”undermine democratic processes and institutions” of the coup government in Ukraine. You can’t make this stuff up.
  7. March 16th – Crimea holds voter referendum to split from coup government in Kiev and ally with Russia, passes by over 95%.
  8. March 20th – Obama announces more unilateral sanctions on Russia.
  9. March 24th – Leaked tape where former prime minister of Ukraine and darling of the West, Yulia Tymoshenko, calls for wiping out all Russians with nuclear weapons.
  10. April 29th – Obama unilaterally expands sanctions on Russia.
  11. April 30th – Newly installed regime in Kiev receives $17 billion from the IMF for “economic reforms”. (December deal from Russia with better terms for Ukrainian people discarded.)
  12. May 3rd – Obama calls Kiev’s coup government “duly elected“.
  13. May 11th – Eastern Ukraine votes for independence from Kiev and for self-rule. Kiev mobilizes military to punish citizens for disloyalty.
  14. May 15th – US Vice President’s son Hunter Biden named to the board of Ukraine gas company.
  15. May 21st – Russia and China sign historic $400 billion “Holy Grail” gas deal not using petrodollars.
  16. May 27th – Second day in office, new Ukraine president launches military ”anti-terrorist operation“ against eastern Ukrainians.
  17. June 3rd - NATO pledges military support for Ukraine to battle dissidents.
  18. June 16th – Ukraine refuses to pay its gas bill to Moscow’s Gazprom, Russia cuts off gas.
  19. June 26th – Gazprom agrees to drop the dollar to settle contracts with China.
  20. June 27th – The EU signs an association agreement with Ukraine, along with Georgia and Moldova
  21. July 15th – BRICS nations fund international development bank to compete with the IMF, World Bank, and the dollar itself.
  22. July 17th – Commercial airliner MH17 shot out of the sky over eastern Ukraine. Appears to be classic false flag event after the West immediately blamed Russia citing sketchy YouTube videos.
  23. July 2014 – US announces yet more sanctions on Russia. EU and Canada both join in calls for more sanctions for Russia.
  24. July 2014 – Joe Biden’s son’s company prepares to drill shale gas in east Ukraine.
  25. July 2014 – Pentagon creates military plan to clear path for gas drilling in rebel-held areas of Ukraine.

Како што гледате за банкарската мафија која ги контролира САД, на крај се се сведува на енергенси и пари. Фракингот на гас од шкрилци е една од примарните економски цели во блиска иднина во Украина.
Не ги знам капацитетите на наоѓалиштата во регионот, ама има доволно гас нема да ме зачуди дека планот е да се искористат постоечките руски гасоводи за дистрибуција на гас во ЕУ.

Дека меѓународните правни инстанци не би ги заштитиле руските интереси, зборува и следниов денешен настан каде меѓународниот суд во Хаг донесе пресуда со која Русија треба да плати над 50 милијарди долари отштета заради разврската со банкротот на компанијата Јукос:
http://rt.com/business/176064-yukos-russia-50bn-damages/
ЕВЕ КАКО ФУНКЦИОНИРААТ НВО ВО МАКЕДОНИЈА

http://okno.mk/node/39634

За ваква статија Гебелс може гомна да јаде, мајке ми . :pos:
Тешка содржина не се дигестира така лесно со големи тешкотии ја читав како прваче прв пат буквар кога учи мајке ми :pos:

:cuc::cuc:
Респект за дечово што ја напишал колумната..Поглупо нешто одамна немам прочитано.
За почетници добра е може да индоктронира доста со површно знаење.[DOUBLEPOST=1406584443][/DOUBLEPOST]
За почетници добра е може да индоктронира доста со површно знаење.
Стилов ми е некако измешан синтеза од Дејвид Ајк, Миленко Неделковски, Чомоски и баба Ванѓа.

За почетници добра е може да индоктронира доста со површно знаење.[DOUBLEPOST=1406584443][/DOUBLEPOST]
Стилов ми е некако измешан синтеза од Дејвид Ајк, Миленко Неделковски, Чомоски и баба Ванѓа.

Тоа чудо некое како истава приказна се повторува за многу лидери што биле бутнати од на власт од страна на САД изминативе години и сите тие bad guys и ден денес се спомнуваат како чума во Западните медиуми. Дојде редот на Путин, изгледа. Ама Русија не е Либија или Ирак. Овој пат ми се чини дека голтнале Американците многу поголем залак него што можат да џвакнат.

P.S. Сите оние што сакаат некогаш во животот да се бават со маркетинг и ПР - на тацна ви е перењето мозок. :vozbud:

Битно е дегените од ОКНО знаат со сигурност кој го урна авионот.Му пресудија без да се обелоденат доказите од увидот,без вештачења,без судење...битно е дека тие знаат кој е крив

ММЕ до еден да се истреби и тоа од корен

Тоа чудо некое како истава приказна се повторува за многу лидери што биле бутнати од на власт од страна на САД изминативе години и сите тие bad guys и ден денес се спомнуваат како чума во Западните медиуми. Дојде редот на Путин, изгледа. Ама Русија не е Либија или Ирак. Овој пат ми се чини дека голтнале Американците многу поголем залак него што можат да џвакнат.

P.S. Сите оние што сакаат некогаш во животот да се бават со маркетинг и ПР - на тацна ви е перењето мозок. :vozbud:
Точно но никогаш нема да ја потценам Американската пропаганда. Ако гледаш историски Америве во конвенционална војна имаат многу порази како Виетнам ама па во задкулисни игри немаат промаш еднаш им го убија банкстерите кралот Николај Романов затоа не ги потценувам во задкулисна војна се нумеро уно.

А вечните проблеми помеѓи шиитите и суните во Ирак туку-така ќе исчезнеа во случај САД да не интервенираа?
Или на Садам решенијата беа ок, кога ќе почнат да прават проблеми земи 10 илјади од едните и од другите, ликвидирај ги и закопај ги во масовна гробница за да неправат проблеми.
А кога ќе умреше Садам, после што?
Зборуваш ко Ирак да беше оаза на мирот а не целосен тиранин на себе и сите околу себе. Прочитај колку ирачки цивили беа ликвидирани за време на владеењето на Садам.

Инвазијата на Ирак не им одговараше само на америте, 4 трилијарди фрлија во вода.

Кога се работи за Украина, јас можам да видам дека токму Русија е таа што праќа свои луѓе, оружје, тенкови, мава од своја територија, назначува свои луѓе како лидери на сепаратистите, секојдневно провоцира на граница.
Оваа ситуација е чиста пиздарија на Путин.
Ти можеш до утре да набедуваш и да ја кривиш Америка за секоја пиздарија што ќе се случи, но тоа веќе станува старо и помалку дебилно.
А демек сега од кога интервенира САД наеднаш проблемите помеѓу нив магично исчензаа. Ете скоро и да ги нема. Нема да го земеме фактот во предвид дека земјата е во целосен хаос, владее граѓанска војна во која секојдневно гинат далеку поголем број на луѓе. Ете извади ми податок колку лица имаат загинато од режимот на Садам и колку после демократизацијата од САД. Ете и Либија гледам мед и млеко им течи. Исто и таму нема да го земиме во предвид фактот дека исто така земјата е во целосен хаос , се води граѓанска војна и секој ден гинат недолжни цивили. Секако тоа не е ни битно, битно е дека имаат демократија .
И на крај што те боли тебе или САД за внатрешен проблем на суверена држава. Што има САД да интервенира и да се меша во внатрешни работи на друга држава. И зошто баш Ирак или Либија. Можам да ти набројам уште еден куп држави каде луѓето живеат многу полошо отколку во преддемократизиран Ирак или Либија. Само ете за жал немаат нафта пошто многу чудно е како САД секогаш се решаваат да демократизираат онаму каде има нафта или друг стратешки интерес. Ако некоја диктатура ги нема овие два клучни елементи на САД некако слабо им се интервенира. А како САД ги решава проблемите со проблематичните граѓани посебно ако не се нивни државјани цел свет ( па и ти ) знае и се вика Гвантанамо. Немам забележано дека нешто се буниш за правата и демократијата во тој дел на светот и дека таму САД ги крши и најосновните човекови права, ама затоа пак се излигави тука да ни објасниш што е демократија. Оди легниси не се бламирај повеќе жити очи. На родениот син да му ги кажуваш овие работи а да е доволно голем да знае да чита и да уклучи интернет сигурен сум дека ке те откажи од татко само од што ке му биди срам пред другите дека тој ти е син и дека има исти гени со твоите. Ке му биди страв да не си помислат дека и тој е како тебе.

Авторот на статијата од окно igorChete да не е ? :D Ако е тој, тогаш тоа многу објаснува за неговите ставови .

Ова со Украина и улогата на САД, од авион се гледа што е. Во врска со пресвртницата и иднината на оваа земја, никој не може а да не направи паралели со демократијата и убавината која владее во ослободените земји од Садам, Гадафи и тн.
Како што е очигледна необјективноста на Албанците кога зборат на соодветни теми, или форумските пратеници на партијата на власт, кога бранат некој владин хорор, така и тука, никој не може да ме убеди дека нема платеници кои бранат нешто што веќе неколку пати видовме како испадна (Ирак, Србија, Афганистан, Либија...). Очигледно е, дека замижуваат пред она што се случува. Малоумниот текст на Окно, не е ништо поразличен, по карактер, од истите на Курир или Сител, кога бранат некоја небулоза.

Авторот на статијата од окно igorChete да не е ? :D Ако е тој, тогаш тоа многу објаснува за неговите ставови .
Кликнав на името на авторот на текстот ја отворив пандорината кутија не ми се верува колку статии и глупости има лупано мене лично ме нервираат да ги читам доволно две беа повелете

http://okno.mk/node/39159
http://okno.mk/node/39458
http://okno.mk/node/38773
http://okno.mk/node/38246

Џебот мора да му е дебел на авторов мн се труди човекот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom