Божеството на ИСУС

• Креатор на темата Креатор на темата hristov svedok
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не ме смеј.
Демек си ти нешто еманципиран, модерен, а овој е неписмен затуцан каур.
Ако се смееше на неговата неписменост и повременото тропање глупости, како што и другиве го заебаваат, онда верувам дека многу побогат избор на мети имаш, веќе подолго време, во исламскиот камп на форумот, кој без трунка срам тврди феноменални ствари од типот на Месечината Мухамед со мач ја подели, спермата доаѓа од кичма, неписмесност и слично.
Али не. Ти не му се смееш зашто е наводно затуцан, пошто да беше заради тоа, ќе им се приклучеше и на останатите кои го забаваат овој, но и Муслиманите.Тебе ти е јако дека е каур, кој можеш да го заебаваш (на наводно интелектуална база), притоа одбивајќи да го приметиш долговреме присутниот примитивизам, неукост и шовинизам кај твоите Муслимани.

:pos::pos::pos:
Човече не си нормален!
Иначе муслиманите ремет им правам во живо, кај нив така се "испразнувам", а сите "христијани" што ги знам лично се атеисти.... така да остануваат овие од форумов...
Но ако мислиш дека правам дискриминација еве од денеска ќе се зеабавам и со муслимани...;)

П.С.:зошто наводно???

Прегледај го приврзокот 76165Паметни ова Индијците,исто како сликите од нашите икони,ѓаволот со рогови и крилја.Кој од кого украл и копирал,Христијаните од Индијците или обратно?Од каде оваа сличност,ајде сведок мислење.

.

Знаеш каде е клучот за одговорот на твоето прашање?

Мудроста БОЖЈА чиста од секогаш била иста
За спасение на сите Таа човек стана
Во Исуса Христа!
Од исток поисточно е учењето точно
Повисоко од хималаја: Халелуја! :)

.

Се’ стана преку Него и без Него ништо не стана, што стана.

(Јован 1:3)

.

.

Знаеш каде е клучот за одговорот на твоето прашање?

Мудроста БОЖЈА чиста од секогаш била иста
За спасение на сите Таа човек стана
Во Исуса Христа!
Од исток поисточно е учењето точно
Повисоко од хималаја: Халелуја! :)

.

Се’ стана преку Него и без Него ништо не стана, што стана.

(Јован 1:3)

.

И за тебе сеуште не се најде лек,со години ги верглаш истите цитати.А за твоето сваќање не правам муабет(искрено до сега не сретнав христијанин како тебе кој пророкот Мухамед го нарекува св.Мухамед,или она што го пишуваш често светиот Ислам)пропагираш некој нов њу ејџ правец.http://forum.kajgana.com/threads/Дали-е-време-за-рехабилитација-на-Вистинскиот-Св-Мухамед.44613/

.

Ти гарантирам дека кога ќе се разбудиш и отвориш за Мудроста и Тајната на Новиот Завет,
ќе ја сфатиш поентата на темава и животот, а њу ејѓ ќе ти станат важни колку една пролазна мачја кашлица!

Зашто, се’ е од *Него, преку *Него и за *Него.
Нему слава во век и векови.
Амин!

(Римј. 11:36)

п.с. Вистинската личност на Св.Мухамед - кој беше следбеник на Новозаветна вера - е сосема поинаква од онаа на крвавите кураиши и нивните следбеници, кои му препишуваат од него никогаш не сторени гнасотии !

,

.

Ти гарантирам дека кога ќе се разбудиш и отвориш за Мудроста и Тајната на Новиот Завет,
ќе ја сфатиш поентата на темава и животот, а њу ејѓ ќе ти станат важни колку една пролазна мачја кашлица!

Зашто, се’ е од *Него, преку *Него и за *Него.
Нему слава во век и векови.
Амин!

(Римј. 11:36)

,

За МИЛОСТА БОЖЈА, за ХРИСТА
јас сакам само да знам
За Неговата безкрајна ЉУБОВ
(За Неговиот Совршен Ислам!) Што беше ова Совршен Ислам,дали некој сретнал нешто такво во Библијата или поконкретно во Новиот Завет?Што е следно од тебе?:drk:

За МИЛОСТА БОЖЈА, за ХРИСТА
јас сакам само да знам
За Неговата безкрајна ЉУБОВ
(За Неговиот Совршен Ислам!)

Што беше ова Совршен Ислам,дали некој сретнал нешто такво во Библијата или поконкретно во Новиот Завет?Што е следно од тебе?

.

Зборот Ислам е семитски збор кој значи : Богооддаденост и Мир!

Совршената Богооддаденост и Мир - Единствениот Вистински и Совршен БОГ - лично ни Ја покажа во Исуса Христа, Кој е совршената инкарнација (отелотворување) на Неговата Мудрост чиста!

Да, Тој/Таа/Тоа е главната тема на целото Свето Писмо (посебно Новиот Завет)!

Одсрце ти посакувам да Ја сфатиш суштината и (без мајтапење) да се отвориш за Вистината!

.

Поздрав

.

Човече не си нормален!
Иначе муслиманите ремет им правам во живо, кај нив така се "испразнувам", а сите "христијани" што ги знам лично се атеисти.... така да остануваат овие од форумов...
Но ако мислиш дека правам дискриминација еве од денеска ќе се зеабавам и со муслимани...;)

Не верувам.

Тролов ве работи као бавча. Уште не ја научивте лекцијата од Парамур Параспур.
Стрико, ти си тој што треба да научи лекција тука. Сведокот ристов и параспурот се и двајцата автентични идиоти, кои немаат никаква врска со Шемси, Шабани и останата весела дружина. Лекцијата бр 1 се состои во ова:

http://en.wikipedia.org/wiki/Poe's_law

Оттука, тролањето на Шабан и Шемса е подобро дури и од твоите оптимистички проценки, бедејќи е практично непрепознатливо во однос на рандом идиоти како тие двајца погоре.

Но, она што е уште поинтересно е што ти гледаш тролање каде што го нема, или како што премудриот Змејко еднаш ти кажа:

Еволутивна психологија. Со развитокот на когнитивни способности како планирање, предвидување и симулирање ( http://en.wikipedia.org/wiki/Theory_of_mind ) се развил начин да се препознаваат причини, последици, како и свесни агенти кои можат да бидат причина или последица за одредена случка. Оваа способност е од огромно еволутивно значење бидејќи ти овозможува во да симулираш извесен настан и исходите од него, како и да извлечеш заклучоци од нешто што си го приметил. Затоа е и потребата од "смисла" т.е. се да се стави во еден разумен причинско-последичен однос. Проблемот е што во текот на еволуцијата биле фаворизиразни оние кои многу добро увидувале причинско-последична врска во настаните, дури и кога не постоела. Тоа е затоа што заблудата во која запаѓаш следејќи непостоечка каузалност е многу побенигна од незапазувањето на вистинската каузалност. Во првиот случај најлошо што ќе ти се случи е да мислиш дека има опасност таму кајшто ја нема, а во вториот значи дека ќе те изеде сабјас тигар. Сето ова во денешно време е преточено во суеверија, религии, гатачи, тревари, теорија за праведен свет http://en.wikipedia.org/wiki/Just-world_hypothesis и фактот што комшијата го остави жена му пошто е педер.

http://en.wikipedia.org/wiki/Adaptive_bias

Ова може да биде и причината зошто веруваш во госпот, но този е за во "социјални експерименти".

Стрико, ти си тој што треба да научи лекција тука. Сведокот ристов и параспурот се и двајцата автентични идиоти, кои немаат никаква врска со Шемси, Шабани и останата весела дружина. Лекцијата бр 1 се состои во ова:

http://en.wikipedia.org/wiki/Poe's_law

Оттука, тролањето на Шабан и Шемса е подобро дури и од твоите оптимистички проценки, бедејќи е практично непрепознатливо во однос на рандом идиоти како тие двајца погоре.

Но, она што е уште поинтересно е што ти гледаш тролање каде што го нема, или како што премудриот Змејко еднаш ти кажа:

http://en.wikipedia.org/wiki/Adaptive_bias

Ова може да биде и причината зошто веруваш во госпот, но този е за во "социјални експерименти".

Џабе ме караш. Шабан и Шемса се моите омилени ликови на „Кајгана“, заедно со внук ми Змејко. Иначе он не е премудар, он је само тачен. Не го јачај толку, ќе се уфилма ептен. Сите они се инкарнации на еден неухватљив форумски дух ми е симпатичен, а особено неговите постови на форумов. Само тебе тоа не ти е јасно Нина, оти си нова на форумов. Во горниот муабет препознавам нешто друго шо нит је госпот, нит је Парамур, а го има и кај тебе и кај сите. А во твојов муабет препознавам потреба за редовен муабет со мене. Ако, фино, баш ме радуе.

Човече не си нормален!

Абе ти у живо може си четник травестит, али ја можам да дадам проценка само од тоа што го пишуваш тука, а според тоа тука, велам дека не си четник травестит и дека селективно сеириш, замижуваш кај планините со идиотизми, кај твоите, а ги приметуваш само истите кај типови како овој (без разлика дали е трол).
Ако навистина за заебавањево ти беше причина интелектуалната разлика меѓу тебе и него, тогаш сигурно ќе реагираше за истата со огромни димензи, што се појавува помеѓу тебе и алаховине робови. За утеха, не си сам, истото го прават и други, на пример Let3.

Таквите интелектуални двојни аршини, најсигурно го бришат болдот од комбинација на зборовите кои ќе ги употребиме. Затоа реков наводно.

Абе ти у живо може си четник травестит, али ја можам да дадам проценка само од тоа што го пишуваш тука, а според тоа тука, велам дека не си четник травестит и дека селективно сеириш, замижуваш кај планините со идиотизми, кај твоите, а ги приметуваш само истите кај типови како овој (без разлика дали е трол).
Ако навистина за заебавањево ти беше причина интелектуалната разлика меѓу тебе и него, тогаш сигурно ќе реагираше за истата со огромни димензи, што се појавува помеѓу тебе и алаховине робови. За утеха, не си сам, истото го прават и други, на пример Let3.

Таквите интелектуални двојни аршини, најсигурно го бришат болдот од комбинација на зборовите кои ќе ги употребиме. Затоа реков наводно.

Абе јас моите ги бранам, не сум како ти...
Ајде сега. ти дадов гориво, оди пали некоја тема или цел подфорум...

Абе јас моите ги бранам, не сум како ти...
Ајде сега. ти дадов гориво, оди пали некоја тема или цел подфорум...
Нема што да палам, таа дејност е суфицитарна, други се занимаваат со тоа.
Ние сме тука да им се подсмеваме на глупите каури, а не да палиме.

Инаку по темата, мене ми е неверојатно некој кој има основни кабалистички познавања (минимум), да се преправа дека не ја приметува божественоста на нашиот Господ Бог Исус Христос.

Нема што да палам, таа дејност е суфицитарна, други се занимаваат со тоа.
Ние сме тука да им се подсмеваме на глупите каури, а не да палиме.

:facepalm:
Знаеш дека дооооооооолго време беше на игнор, па чекај, не било доволно...
Џабе се надевав дека можеби некои не се толку глупи колку што изгледаат...

Темата е привремено затворена поради хемиско чистење.

едит: Сепак, темата перманентно се затвора. Не гледам продуктивна дискусија, а за божествата на Исус може да се дискутира и овде.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom