Божеството на ИСУС

• Креатор на темата Креатор на темата hristov svedok
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Што си ти,православец сигурно не си?Од тебе до @Мики1 има голема разлика?Сигурно си бивш Јеховин Сведок чим имаш толку голема омраза кон нив.Ама сега си го изгубил правецот се движиш нешто измеѓу Пентакосталците и Баптистите,само гледај да не се акнеш кај Адвентистите е тогаш си нае*ал кога ќе паднеш под сите Старозаветни закони и прописи:vozbud:

ја сум само цитател на божјото слово зарем има несто лошо во тоа а виеее од која религија сте ете јас ти казав
--- надополнето: 4 ноември 2013 во 19:07 ---
ја сум само цитател на божјото слово зарем има несто лошо во тоа а виеее од која религија сте ете јас ти казав

и не мразам никого туку би сакал ако мозе некому да помогнам со своето искуство од цитанје на божјото слово иначе јас не сум определен на никаква весрка заедница потекнувам од православна вероисповед нормално

во ред е тоа брат те сфацам целосно ама религијата тие помосник да одис напред кон добри цели религијата не спрецува никаов напредок туку напротив те тера напре и напред кон постигнуванје на своите цели таа ти го осветлува патот кон нови победи во зивот за кои се залагаме секој посебно нормално

Ова е мој последен пост на темава и уште само едно имам да додадам, бидејки не мислам сите да ги спасувам од мизерија.
Не мора да читате, гледате или слушате спротивни ставови т.е зборови.
Само почнете да учите астрономија и све ке ви биде јасно. Од сите науки и научни достигнувања што постојат, доволно е само астрономија да учите за да сватите дека сте биле слепи. Или ако пак не сакате да се мачите да учите или не ве влече астрономијата тогаш ке ви кажам што да направите за да ви стане јасно колку сте во грешка. -Кога ке излезете надвор, навечер, и кога ке биде ведро небото...ПОГЛЕДАЈТЕ НАГОРЕ.Што гледате?
Толку од мене.Чича хас лефт д хаус.

Ова е мој последен пост на темава и уште само едно имам да додадам, бидејки не мислам сите да ги спасувам од мизерија.
Не мора да читате, гледате или слушате спротивни ставови т.е зборови.
Само почнете да учите астрономија и све ке ви биде јасно. Од сите науки и научни достигнувања што постојат, доволно е само астрономија да учите за да сватите дека сте биле слепи. Или ако пак не сакате да се мачите да учите или не ве влече астрономијата тогаш ке ви кажам што да направите за да ви стане јасно колку сте во грешка. -Кога ке излезете надвор, навечер, и кога ке биде ведро небото...ПОГЛЕДАЈТЕ НАГОРЕ.Што гледате?
Толку од мене.Чича хас лефт д хаус.

ако веруваме во тоа што це го видиме тогаш тоа не религија еве ти еден пример и електричната енергија не ја гледаме а сепак постои

Спиро дај прибери си го малиов и прати го во некое вечерно школо да научи да пишува.

Спиро дај прибери си го малиов и прати го во некое вечерно школо да научи да пишува.

абе ти знаеш нешто др да кажеш освен да тропаш глупости и да навредуваш оцигледно гледано според понашанјево немаш ни ден одено во школо баш треба да се засрамиш од тоа што си повозрасен со такво понашанје

ако веруваме во тоа што це го видиме тогаш тоа не религија еве ти еден пример и електричната енергија не ја гледаме а сепак постои

Му нема спас на човештвото.

20 луѓе како тебе на неколку страни од светот, се способни со глупост да го заразат целиот свет.

абе ти знаеш нешто др да кажеш освен да тропаш глупости и да навредуваш оцигледно гледано според понашанјево немаш ни ден одено во школо баш треба да се засрамиш од тоа што си повозрасен со такво понашанје
хехе , брат ти ако не се срамис од глупостиве што ги тресес а имас 26 години, не знам зосто јас би се срамел сто те ребрам хехе, позз!

Патем, хронична неписменоќо, електричната енергија можеш да ја докажеш, соголи еден кабел на некој уред, уклучи го и фати се за него па ќе видиш.

хехе , брат ти ако не се срамис од глупостиве што ги тресес а имас 26 години, не знам зосто јас би се срамел сто те ребрам хехе, позз!

Патем, хронична неписменоќо, електричната енергија можеш да ја докажеш, соголи еден кабел на некој уред, уклучи го и фати се за него па ќе видиш.

истото е и со тебе некој ден кој це се соголиш че видиш дека бог постои (y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)

истото е и со тебе некој ден кој це се соголиш че видиш дека бог постои (y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)
Ти да се соголиш.
--- надополнето: 4 ноември 2013 во 19:32 ---
Тролов ве работи као бавча. Уште не ја научивте лекцијата од Парамур Параспур.
Ако де, и нему интересно и нам. :)

--- надополнето: 4 ноември 2013 во 19:07 ---

и не мразам никого туку би сакал ако мозе некому да помогнам со своето искуство од цитанје на божјото слово иначе јас не сум определен на никаква весрка заедница потекнувам од православна вероисповед нормално

Или си Православец или не си,ама сигурно те влече изгледа оној Вранишковски.Јас сум по традиција Православец ама по убедување и верување сум анархо-комунист.Со верата немам ништо,и никој од верниците не ми смета(се додека не почне да убедува во своите басни и бајки).Тука сум да помогнам секому да се спаси од својата самозаблуда и заслепеност.Уклучи го малку бојлерот,не е само да го носиш на раменици,арно ти вика @darmon,размислувај трезвено,не се плаши од Пеколот,не го измислил ниту Исус ниту Евреите многу време пред нив за такво место знаеле и Грците и Римјаните и Персијците-Библијата е најголемата копија и фалсификат од старите народи Сумерите и Вавилонците ги имале тие приказни уште неколку илјади години пред Евреите.

Не дефинитивно не живееме во исти светови, различно ја перцепираме реалноста, што е нормално, но она што не е нормално е тоа што вашата е непостоечка, бидејки постои само во вашите мисли, и во некои книги во форма на зборови и слики. Јас живеев во вашиот свет до пред неколку години, ама читав, учев, размислував,анализирав различи ставови и после некое време пронајдов портал и се телепортирав на планетата Земја.
Топ ми е овде,но исто како и во вашиот свет и овде не е се совршено,всушност единсвената разлика од овде и таму е тоа што овде нема НИТУ ЕДЕН кој е совршен. Слободен сум да размислувам креативно, да критикувам, да отфрлам разни верувања за нешто непостоечко, да прифаќам разни верувања во нешто посовремено, посовршено и можеби еден ден да направам промена и да оставам некаков белег кој барем малку ке го разубави овој наш макотрпен живот.

.

Еден ден ќе се разбудиш за Семето на Милоста (Мудроста) БОЖЈА чиста (за Христа) во твоето срце и тогаш ќе видиш дека си верувал во илузија, која вели дека тука на земјата нема ништо совршено! :)

Уште пред да се роди Авраам или Сидарта Буда (и да биде било што друго),, Семето на Совршената Милост (Мудрост) БОЖЈА чиста ( зборувам за Христа) постоеше!

Од многуте книги (дрвја), Мудроста (шумата) не си ја видел!:)

Тоа е квасецот книжнички ...
.

Или си Православец или не си,ама сигурно те влече изгледа оној Вранишковски.Јас сум по традиција Православец ама по убедување и верување сум анархо-комунист.Со верата немам ништо,и никој од верниците не ми смета(се додека не почне да убедува во своите басни и бајки).Тука сум да помогнам секому да се спаси од својата самозаблуда и заслепеност.Уклучи го малку бојлерот,не е само да го носиш на раменици,арно ти вика @darmon,размислувај трезвено,не се плаши од Пеколот,не го измислил ниту Исус ниту Евреите многу време пред нив за такво место знаеле и Грците и Римјаните и Персијците-Библијата е најголемата копија и фалсификат од старите народи Сумерите и Вавилонците ги имале тие приказни уште неколку илјади години пред Евреите.

хехе јас не се плашам од пеколот нека се плашат оние кои одат натаму позз

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom