spiros
Шалом Алеихем!
- Член од
- 7 септември 2008
- Мислења
- 3.225
- Поени од реакции
- 986
.
Исус им рече:
„Вистина, вистина ви велам: Јас постојам уште пред да се роди Авраам!”
Што мислите: од кога е Мудроста (Милоста) БОЖЈА чиста - за спасение на сите - отелотворена во Господа Исуса Христа?
Поздрав до сите
Еве една мала помош од Светото Писмо полезна за медитација и размислување:
Господ БОГ ме имаше во почеток на Својот пат, пред Своите творби,
ме создаде уште од вечноста, во почетокот, пред да ја создаде земјата.
Јас сум се родила, кога уште немаше бездни, кога уште немаше извори, изобилни со вода.
Јас сум се родила пред да бидат втемелени горите, пред ридовите,
кога Господ БОГ уште не беше ја создал земјата, ни полињата, ниту првите прашинки на вселената.
Кога Он го приготвуваше небото, јас бев со Него, кога го поставуваше престолот Свој врз ветровите, кога ги утврдуваше облаците во висините, кога ги зацврстуваше изворите на бездната,
кога ги поставуваше границите на морето, за да не ги преминуваат водите неговите брани, кога ги полнеше основите на земјата, - јас бев при Него кога создаваше, и се радував секој ден, веселејќи се пред лицето Негово за сето време, веселејќи се на Неговиот земен круг, и радоста моја беше со синовите човечки.
И така, синко, сега послушај ме: блажени се, оние што ги пазат моите патишта!
Послушај ја поуката, бидете мудри и не отстапувајте од неа.
Блажен е оној човек, кој ме слуша, станувајќи бодар секој ден при портите мои и стоејќи на стража при вратата моја!
Зашто, кој ме нашол мене, нашол живот; и ќе добие благодат од Господа БОГА;
а кој греши против мене, нанесува штета на душата своја: сите што ме мразат мене, ја сакаат смртта.”
(Мудр. изреки 8:22-36)
.
Исус им рече:
„Вистина, вистина ви велам: Јас постојам уште пред да се роди Авраам!”
Што мислите: од кога е Мудроста (Милоста) БОЖЈА чиста - за спасение на сите - отелотворена во Господа Исуса Христа?
Поздрав до сите

Еве една мала помош од Светото Писмо полезна за медитација и размислување:
Господ БОГ ме имаше во почеток на Својот пат, пред Своите творби,
ме создаде уште од вечноста, во почетокот, пред да ја создаде земјата.
Јас сум се родила, кога уште немаше бездни, кога уште немаше извори, изобилни со вода.
Јас сум се родила пред да бидат втемелени горите, пред ридовите,
кога Господ БОГ уште не беше ја создал земјата, ни полињата, ниту првите прашинки на вселената.
Кога Он го приготвуваше небото, јас бев со Него, кога го поставуваше престолот Свој врз ветровите, кога ги утврдуваше облаците во висините, кога ги зацврстуваше изворите на бездната,
кога ги поставуваше границите на морето, за да не ги преминуваат водите неговите брани, кога ги полнеше основите на земјата, - јас бев при Него кога создаваше, и се радував секој ден, веселејќи се пред лицето Негово за сето време, веселејќи се на Неговиот земен круг, и радоста моја беше со синовите човечки.
И така, синко, сега послушај ме: блажени се, оние што ги пазат моите патишта!
Послушај ја поуката, бидете мудри и не отстапувајте од неа.
Блажен е оној човек, кој ме слуша, станувајќи бодар секој ден при портите мои и стоејќи на стража при вратата моја!
Зашто, кој ме нашол мене, нашол живот; и ќе добие благодат од Господа БОГА;
а кој греши против мене, нанесува штета на душата своја: сите што ме мразат мене, ја сакаат смртта.”
(Мудр. изреки 8:22-36)
.