Од кога е Мудроста (Милоста) БОЖЈА чиста?

• Креатор на темата Креатор на темата spiros
  • Време на започнување Време на започнување

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Исус им рече:
„Вистина, вистина ви велам: Јас постојам уште пред да се роди Авраам!”

Што мислите: од кога е Мудроста (Милоста) БОЖЈА чиста - за спасение на сите - отелотворена во Господа Исуса Христа?

Поздрав до сите :)

Еве една мала помош од Светото Писмо полезна за медитација и размислување:

Господ БОГ ме имаше во почеток на Својот пат, пред Своите творби,
ме создаде уште од вечноста, во почетокот, пред да ја создаде земјата.
Јас сум се родила, кога уште немаше бездни, кога уште немаше извори, изобилни со вода.
Јас сум се родила пред да бидат втемелени горите, пред ридовите,
кога Господ БОГ уште не беше ја создал земјата, ни полињата, ниту првите прашинки на вселената.
Кога Он го приготвуваше небото, јас бев со Него, кога го поставуваше престолот Свој врз ветровите, кога ги утврдуваше облаците во висините, кога ги зацврстуваше изворите на бездната,
кога ги поставуваше границите на морето, за да не ги преминуваат водите неговите брани, кога ги полнеше основите на земјата, - јас бев при Него кога создаваше, и се радував секој ден, веселејќи се пред лицето Негово за сето време, веселејќи се на Неговиот земен круг, и радоста моја беше со синовите човечки.
И така, синко, сега послушај ме: блажени се, оние што ги пазат моите патишта!
Послушај ја поуката, бидете мудри и не отстапувајте од неа.
Блажен е оној човек, кој ме слуша, станувајќи бодар секој ден при портите мои и стоејќи на стража при вратата моја!
Зашто, кој ме нашол мене, нашол живот; и ќе добие благодат од Господа БОГА;
а кој греши против мене, нанесува штета на душата своја: сите што ме мразат мене, ја сакаат смртта.”

(Мудр. изреки 8:22-36)

.

.

Исус им рече:
„Вистина, вистина ви велам: Јас постојам уште пред да се роди Авраам!”

Што мислите: од кога е Мудроста (Милоста) БОЖЈА чиста - за спасение на сите - отелотворена во Господа Исуса Христа?

Поздрав до сите :)

Еве една мала помош од Светото Писмо полезна за медитација и размислување:

Господ БОГ ме имаше во почеток на Својот пат, пред Своите творби,
ме создаде уште од вечноста, во почетокот, пред да ја создаде земјата.
Јас сум се родила, кога уште немаше бездни, кога уште немаше извори, изобилни со вода.
Јас сум се родила пред да бидат втемелени горите, пред ридовите,
кога Господ БОГ уште не беше ја создал земјата, ни полињата, ниту првите прашинки на вселената.
Кога Он го приготвуваше небото, јас бев со Него, кога го поставуваше престолот Свој врз ветровите, кога ги утврдуваше облаците во висините, кога ги зацврстуваше изворите на бездната,
кога ги поставуваше границите на морето, за да не ги преминуваат водите неговите брани, кога ги полнеше основите на земјата, - јас бев при Него кога создаваше, и се радував секој ден, веселејќи се пред лицето Негово за сето време, веселејќи се на Неговиот земен круг, и радоста моја беше со синовите човечки.
И така, синко, сега послушај ме: блажени се, оние што ги пазат моите патишта!
Послушај ја поуката, бидете мудри и не отстапувајте од неа.
Блажен е оној човек, кој ме слуша, станувајќи бодар секој ден при портите мои и стоејќи на стража при вратата моја!
Зашто, кој ме нашол мене, нашол живот; и ќе добие благодат од Господа БОГА;
а кој греши против мене, нанесува штета на душата своја: сите што ме мразат мене, ја сакаат смртта.”

(Мудр. изреки 8:22-36)

Од почетокот на времето е Исус, ама и ти си од почетокот на времето.

.

Од почетокот на времето е Исус, ама и ти си од почетокот на времето.

Ниедно вистинско Чедо БОЖЈЕ не е пред Првороденото Чедо БОЖЈЕ, кое живее во срцата на вистинските Чеда БОЖЈИ! :)

.

.

Ниедно вистинско Чедо БОЖЈЕ не е пред Првороденото Чедо БОЖЈЕ, кое живее во срцата на вистинските Чеда БОЖЈИ! :)

.
Кој прав Татко ги дели децата по важност?
Машко, женско, првородено, второродено и т.н.

.

Кој прав Татко ги дели децата по важност?
Машко, женско, првородено, второродено и т.н.

.
Баш правиот Татко е Тој кој што го воспоставува редот, кој што му служи на Животот и Љубовта, Која зрачи над сите чеда подеднаково, освен ако тие не се издигаат себеси над првороденото и со тоа се будкаат во царството на сенката! :)

.

.

.
Баш правиот Татко е Тој кој што го воспоставува редот, кој што му служи на Животот и Љубовта, Која зрачи над сите чеда подеднаково, освен ако тие не се издигаат себеси над првороденото! :)

Не бе над. Да бидат еднакви на првороденото само.

.

Не бе над. Да бидат еднакви на првороденото само.

Е па тоа е целта на преображденијата кои се случуваат во овој свет, се’ додека Христос се вообличи во нас!
Но, што е интересно ... како што Првороденото не се израмнуваше или издигаше над Отецот, така и оние кои што навистина имаат шанса да станат слични на Лицето БОЖЈЕ (Христос) не се израмнуваат со (или издигаат над) Првородениот! :)

.

.
Баш правиот Татко е Тој кој што го воспоставува редот, кој што му служи на Животот и Љубовта, Која зрачи над сите чеда подеднаково, освен ако тие не се издигаат себеси над првороденото и со тоа се будкаат во царството на сенката! :)
.

Не е потребен ред....си чул ти за Holarchy?

.

Е па тоа е целта на преображденијата кои се случуваат во овој свет, се’ додека Христос се вообличи во нас!
Но, што е интересно ... како што Првороденото не се израмнуваше или издигаше над Отецот, така и оние кои што навистина имаат шанса да станат слични на Лицето БОЖЈЕ (Христос) не се израмнуваат со (или издигаат над) Првородениот! :)

.

А оти Исус не му се појави на никој веќе 2000 години? порано му се појавуваше воскреснат на стотина души, дури и на Павле му се појави иако тој го пцуеше оговараше и му ги убиваше следбениците и беше полн со омраза пакост и злоба а сега го нема никаде? од шо се плаши? или ги потроши појавувањата. можи ко златните рипки имаше на располагање само 3 појавувања и ги потроши. Со неговото појавување тој може да донесе многу добрина да спаси многу души но го нема си седи горе, му е гајле се наполна со златни палати си пие најубо вино со татко му и планираат како да казнат милиони несреќници

.

А оти Исус не му се појави на никој веќе 2000 години? ...

А кој вели дека Исус не се појавува?

Се’ додека човекот е духовно слеп, тој неможе да Го види Христа!

Така беше и Савле, кој се грапчеше за законот а не можеше да Ја види се’држителната Мудрост (Милост) БОЖЈА чиста - за спасение на сите - отелотворена во Господа Исуса Христа!, се’ до моментот кога падна од коњот и доживеа преображдение, станувајќи Св.Ап. Павле!

..

Да сум на твое место милион пати би размислил во каков свет сакаш да живееш и каков свет креираш.

.

Сигурно не еден свет кој што се противи на Редот БОЖЈИ во Христа! :)

.

.

А кој вели дека Исус не се појавува?

Се’ додека човекот е духовно слеп, тој неможе да Го види Христа!

Така беше и Савле, кој се грапчеше за законот а не можеше да Ја види се’држителната Мудрост (Милост) БОЖЈА чиста - за спасение на сите - отелотворена во Господа Исуса Христа!, се’ до моментот кога падна од коњот и доживеа преображдение, станувајќи Св.Ап. Павле!

.

Павле не падна на колена пред Исус, другите паднаа, ете и то не си го знаел, но Исус се појавувал и јадел заедно со другите дурии го допирале... јас не зборам за секој грев кој тврди дека му се прикажал или во умо разговарал со Исуса, то секој маѓиониќар и хипнотизер може да го напраи, него за Исус комплет од глава до пети па да го допреш па да седне со тебе да јади да ти збора онака реално.

A од кај си сигурен што сакал Исус?
Тебе од денеска за утре ти ги искривуваат зборовите па не за 2000 год. и друга работа, од кај си сигурен дека си го разбрал добро Исус? Ти се јави ли да ти потврди, да ти рече: Спирос.....ти си на правиот пат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom