BNP Paribas Masters - Paris | 26.10 - 03.11, 2013 |

Статус
Затворена за нови мислења.
Мислам дека Надал нема шанса да го освои овој турнир. Денес изигра многу слабо, Јанович го силуваше на втор сервис.

Гаске има ментална блокада кога игра против Надал, да беше некој друг утре, од типот на Бердрих на пример, лошо ќе беше за Надал. Можеби домашниот терен ќе му помогне малку на Гаске, но не верувам.

Знам, затоа и реков за Гаске. :D Му нема земено сет до сега, освен на плејстејшн.
Колку сака нека е лош Надал нема да изгуби од Гаске или Вавринка на било каква подлога.

pa i zavchera Herbert za malku ke mu zemeshe set na Novak a Darcis i Rosol mu zemaa tri seta na Nadal pa dali toa gi pravi top ten igrachi. Nemaat vrska tie brojki , Dimitrov prvo nema fizikus za top ten , vtoro , lejkata , teniskiot intelekt mu e na nivo na Janovic , samo ne tolku agresiven i treto , kontinuitetot , shto e najbiten za visok ranking , kaj nego e nula , i ako saka neka sozreva sto godini djabe e. Vavrinka e za nego high society , nema mesto za sporedbi od prichina shto Stan e najposveteniot igrash vo atp turot ,trenira i koga spie , nezgrapnosta i malce krutata konstitucija ,gi kompenzira so maksimalno treniranje i rabota , shto za Grigor e nevozmozno , bashka Balkanec , bashka i celebrity hunter se pretvara.
Janovich denes brzashe nepotrebno , pola od forhendite da projdoa , ke imashe tret set . Nadal neubedliv , teshko do finale da stigne , samo sum realen

Луѓе, да не се разбреме погрешно, јас многу го почитувам Вавринка и го сакам тенисот што го игра, само дадов мислење дека Григор ќе биде топ 10 во иднина. Ова е мое видување, ќе видиме дали ќе се исполни во иднина. Впрочем, од јануари ќе видиме како ќе се движи играта на Григор. Оваа сезона имаше доста голем напредок во неговата игра, како што реков веќе освои една АТП титула, го победи светскиот број 1 (во мај број 1 беше Ноле), му зема сет на Рафа и на земја и на тврда... Инаку не знам зошто велиш дека нема физикус Димитров, баш добра тениска градба е.

Утре и јас мислам дека Федерер ќе го издува Делпо, Надал ќе го тепа Гаске, а Вавринка мислам дека ќе го намачи Ноле. Ферер и Бердих не ги коментирам, чудни ми се и двајцата. Ако Бердих игра како што знае 2-0 за него без никакви дилеми, али проблемот е што сезонава не игра како што знае и умее. Ферер е фаворит за мене во овој дуел.

П.с. Гаске може да се држи еден сет со Рафа, па и да земе по некоја случајност еден, зошто денес Рафа беше малце чуден на свој сервис, нервоза го пукаше. Али ако тргне рејп моудот од утре, ќе го смете 2-0 како од шала.

П.п.с И за Раониќ истото важи, и него го гледам ко иден топ 10 играч. Страшно многу напредуваше откако почна да работи со Лубичиќ.

Судијава сељак тежок е, сака центар пажња да биде. Ако не се лажам вој е истиот шо го сјеба Викторче во Рим. Ебате идиот

Премногу лесно и неочекувано за мене, мислев дека во три сета ќе оди денешниот меч, но ете. Прв сет го изигра феноменално, втор сет нормално малце опадна во играта, но сепак доволно за да го реши мечот во два сета. И да се спрема за утрешното јако полуфинале, без разлика кој ќе му е противник, ќе се гледа финале пред финале.

Вавринка да води 6-0 5-0 и 40-0 пак ќе го изгуби мечот против Ноле или Надал, е до толку е ретардиран.
--- надополнето: 1 ноември 2013 во 16:23 ---
Лекции по тенис добива Делпотро. Како доминира Роџер.. :vozbud:

H2H оваа сезона помеѓу првите 8 на АТП листата.
attachment.php

Стефан, не се глеа сликата..

Роџер почна да греши, Делпо се враќа со јаките удари. Ништо чудно и да го добие мечот. А се беше преодредено за победа на Федерер.

Браво за Роџер, ми се допаѓа што ја враќа формата, не е интересно без него. :) Ќе биде интересно со Ноле утре, ама Џоковиќ ќе тепа според мене. :)

Ushte vchera se gledashe deka Fed ke go pobedi Delpo , go nema toj grch i nemanje samodoverba shto go kraseshe godinava. Dodusha padna malce vo vtor set ama Delpo ne ja iskoristi shansata . Utre e shlagerot , lani od London nemaat igrano Fed i Novak. So dolzna pochit kon Fed ama utre mislam deka nema shansi , Novak dosega na ovoj masters mi e nekakako najubedliv , posebno vo dolgite razmeni , a ke gi ima utre takvi baajagi

Браво за Федерер ептен добар турниров испаѓа супер најава за финалето во Лондон.

Ushte vchera se gledashe deka Fed ke go pobedi Delpo , go nema toj grch i nemanje samodoverba shto go kraseshe godinava. Dodusha padna malce vo vtor set ama Delpo ne ja iskoristi shansata . Utre e shlagerot , lani od London nemaat igrano Fed i Novak. So dolzna pochit kon Fed ama utre mislam deka nema shansi , Novak dosega na ovoj masters mi e nekakako najubedliv , posebno vo dolgite razmeni , a ke gi ima utre takvi baajagi

Всушност, нема да ги има, таков е тенисот на Роџер, напаѓачки, секој поен се завршува по 4-5 размени, без разлика против кој игра.

Браво за Федерер, не го изгледав последниот сет, бев на тренинг. Конечно дуел меѓу Ноле и Роџер, после година дена пауза. Утре, со сета почит кон Федерер, мислам дека нема шанси против Ѓоковиќ. Се што може е да се држи во еден сет, или да земе еден сет, али повеќе тешко. Премногу падови има Федерер во играта за да го победи Ноле. Али сеедно, добро е да се види дека Федерер сеуште е “жив“ и дека не е за фрлање.
@Psyside , гукни бре човек :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom