- Член од
- 23 август 2010
- Мислења
- 40.419
- Поени од реакции
- 118.888
Мислам дека Надал нема шанса да го освои овој турнир. Денес изигра многу слабо, Јанович го силуваше на втор сервис.
Гаске има ментална блокада кога игра против Надал, да беше некој друг утре, од типот на Бердрих на пример, лошо ќе беше за Надал. Можеби домашниот терен ќе му помогне малку на Гаске, но не верувам.
Знам, затоа и реков за Гаске.

Колку сака нека е лош Надал нема да изгуби од Гаске или Вавринка на било каква подлога.
pa i zavchera Herbert za malku ke mu zemeshe set na Novak a Darcis i Rosol mu zemaa tri seta na Nadal pa dali toa gi pravi top ten igrachi. Nemaat vrska tie brojki , Dimitrov prvo nema fizikus za top ten , vtoro , lejkata , teniskiot intelekt mu e na nivo na Janovic , samo ne tolku agresiven i treto , kontinuitetot , shto e najbiten za visok ranking , kaj nego e nula , i ako saka neka sozreva sto godini djabe e. Vavrinka e za nego high society , nema mesto za sporedbi od prichina shto Stan e najposveteniot igrash vo atp turot ,trenira i koga spie , nezgrapnosta i malce krutata konstitucija ,gi kompenzira so maksimalno treniranje i rabota , shto za Grigor e nevozmozno , bashka Balkanec , bashka i celebrity hunter se pretvara.
Janovich denes brzashe nepotrebno , pola od forhendite da projdoa , ke imashe tret set . Nadal neubedliv , teshko do finale da stigne , samo sum realen
Луѓе, да не се разбреме погрешно, јас многу го почитувам Вавринка и го сакам тенисот што го игра, само дадов мислење дека Григор ќе биде топ 10 во иднина. Ова е мое видување, ќе видиме дали ќе се исполни во иднина. Впрочем, од јануари ќе видиме како ќе се движи играта на Григор. Оваа сезона имаше доста голем напредок во неговата игра, како што реков веќе освои една АТП титула, го победи светскиот број 1 (во мај број 1 беше Ноле), му зема сет на Рафа и на земја и на тврда... Инаку не знам зошто велиш дека нема физикус Димитров, баш добра тениска градба е.
Утре и јас мислам дека Федерер ќе го издува Делпо, Надал ќе го тепа Гаске, а Вавринка мислам дека ќе го намачи Ноле. Ферер и Бердих не ги коментирам, чудни ми се и двајцата. Ако Бердих игра како што знае 2-0 за него без никакви дилеми, али проблемот е што сезонава не игра како што знае и умее. Ферер е фаворит за мене во овој дуел.
П.с. Гаске може да се држи еден сет со Рафа, па и да земе по некоја случајност еден, зошто денес Рафа беше малце чуден на свој сервис, нервоза го пукаше. Али ако тргне рејп моудот од утре, ќе го смете 2-0 како од шала.
П.п.с И за Раониќ истото важи, и него го гледам ко иден топ 10 играч. Страшно многу напредуваше откако почна да работи со Лубичиќ.