Сабајлево читав некои статии за легендата Мајлс Дејвис и дојдов до една многу интересна. Ликов во својата кариера свирел со многу луѓе, но оваа екипа на индиски музичари, седнале направиле муабет за соработка и створиле ремек дело. Успеале да ги спојат џез мелодиите со традиционални индиски мелодии. Дејвис имал таква дарба што можел и од звук на канта која паѓа по скали да направи фантастична мелодија.
Албумот се вика Miles from India. А Celebration of the Music of Miles Davis. Ако имате време слушнето го. Од мене имате две мелодии.
Пет најчесто си го слушам или кога играм некоја логичка игра или кога си одморам. После овој албум ќе си го пуштам оној со Jaco Pastorius, Paul Bley и Bruce Ditmas. Денов ми е баш нешто за фјужн
Буквално останав со подзината уста. Оваа изведба е десет пати подобра од оргиналот на Шкорпионс.
Наргиз Закирова - Still loving you
Женава е феноменално нешто што имам видено како ја износи цела песна, каков глас, какви емоции, став. Мој длабок поклон, многу реномирани пеачи може да и позавидат, а она учествува во некакво си Руско шоу на таленти.
На форумов се слуша слабо француска музика
Песнава е страшно интересна, одличен склоп на она што се нарекува француска шансона со рокче. Да ме отепаше чоек немаше да му речам дека на овие години французиве ќе ги цепам до олку. Абер немам што пеат ама јаки ми се. Јас по германскиот бев 4-то на државен бе! (да се курчнам тро)
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.