Протести поради звучниците на џамиите

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Езанот не е нарушување на мирот , тоа треба да го сватиш исто како кога врне дожд , дува ветер , грми , работат климите и часовниците, се движат автомобилите ...

ако ти така го сваќаш,треба и другите да го сватат ?! абе дарди дајте нешто иноваторно,нешто што ќе го унапреди човештвото и односите,звучниците и цедињата ви се позајмена веќе стара технологија,исто калашите,тетејците и митраљезите..........светот оди напред,каде каде им е олеснет животот,исто и продолжен,запрашај се ти што нудиш со овај твој став,прифаќање на Бога со мислења од пред илјада години.

ако ти така го сваќаш,треба и другите да го сватат ?! абе дарди дајте нешто иноваторно,нешто што ќе го унапреди човештвото и односите,звучниците и цедињата ви се позајмена веќе стара технологија,исто калашите,тетејците и митраљезите..........светот оди напред,каде каде им е олеснет животот,исто и продолжен,запрашај се ти што нудиш со овај твој став,прифаќање на Бога со мислења од пред илјада години.

Многу му е гајле на Дарди за џамиите, оџите и верата. Него, како на секој поштен Албанец му е важно само грабање туѓи територии. Верата е само инструмент за тоа. За исламот им е единствено гајле на нашоте благонадежни торбеши, кои заради грижа на совест од предавството на нивните дедовци, се поголеми муслимани од Мухамед лично...

Почитувани пријатели и непријатели! :D

Ве информирам дека протести нема да имаат, а звучниците и понатака ќе го пренесуваат мелодичниот глас на муезините ( учачите на езанот). Без оглед колку тоа не ви се допаѓа, ќе морате да се помирете со таа реалност, до некоја друга прилика кога уште некој космополит поддржан од онаа вмровката Божиновска ,преку медиумите ќе се огласи за нови протести. До тогаш во интерес на вашето ментално здравје, подобро ви е да ја напуштете темава и го замолите модераторот да ја затвори.

Со почит: лично ЈАС! ;)

Ве информирам дека протести нема да имаат, а звучниците и понатака ќе го пренесуваат мелодичниот глас на муезините ( учачите на езанот). Без оглед колку тоа не ви се допаѓа, ќе морате да се помирете со таа реалност, до некоја друга прилика кога уште некој космополит поддржан од онаа вмровката Божиновска ,преку медиумите ќе се огласи за нови протести. До тогаш во интерес на вашето ментално здравје, подобро ви е да ја напуштете темава и го замолите модераторот да ја затвори.

Сериозно? Ликуваш дека некому му го расипуваш раатот?

Јад, беда и мизерија...

ти будала си или се прајш на будала ?! па кој ти вели дека НЕ МУ СЕ ДОПАЃА ДА СИ УЧАТ ЕЗАН муслиманите ?!

нека си застани на минаре и нека си пее,се сомневам дека на некој ќе му пречи.

ти будала си или се прајш на будала ?! па кој ти вели дека НЕ МУ СЕ ДОПАЃА ДА СИ УЧАТ ЕЗАН муслиманите ?!

нека си застани на минаре и нека си пее,се сомневам дека на некој ќе му пречи.

Види го, дури и фонтот го наголемил.........а не се потрудил да ја прочита темата од почеток. :(

Види го, дури и фонтот го наголемил.........а не се потрудил да ја прочита темата од почеток. :(

заминат си ти,дувнат,само коментираш,а ретко читаш друго мислење,пошто не те интересира........имам и други мислења на темава,сигурно и тие не му се допаѓаат на твојата дрвена глава.

Мене една работа не ми е јасна:Каков е тој бог што бара од верниците да стануваат во 4 саат сабајле само за да му се клањаат?
Некоја мрза и тоа од оноа тешкине мрцина. Пет пати на ден клањање, тоа цел ден треба да му го посветуваш нему. Среќа што сите не се фанатици, за леб ќе проумреа.

Некоја мрза и тоа од оноа тешкине мрцина. Пет пати на ден клањање, тоа цел ден треба да му го посветуваш нему. Среќа што сите не се фанатици, за леб ќе проумреа.

Јас уште не видов дека некој умрел за леб од тие што клањаат 5 пати на ден.

Јас уште не видов дека некој умрел за леб од тие што клањаат 5 пати на ден.
Оти дома ги ранат. Да не ги ранат, ќе треба да крадат, кој ти дава бре тебе пауза од работа да клањаш, у кој систем живеете вие?

Јас би сакала да ја искористам оваа прилика за да ве известам дека основав нова религија, во која главни религиски обреди се бушење со бор машина во 6 саат сабајле секоја недела, фрлање петарди во влез секој ден точно на полноќ, тропање со тенџериња од 2 и пол до 3 сабајле, рокање до даска на најновите хитови од Пинк во 4 и 15, а за во 5 саат сабајле е предвидено полчасовно лаење на кучиња(доколку некој нема куче може да се пушти снимка од лаеж, не е проблем, само треба што погласно да биде).
Се надевам на разбирање и меѓуверска толеранција.
Со почит, Мачорка.

Оти дома ги ранат. Да не ги ранат, ќе треба да крадат, кој ти дава бре тебе пауза од работа да клањаш, у кој систем живеете вие?

Секаде каде што работат :)
Кој ги рани дома,тоа се возрасни луѓе кои имаат фамилии и ги хранат.
Јас лично во европска држава имам работено и клањав секогаш кога е време за намаз,само треба да прашаш и побараш 5 минути за да обавиш молитва. :)

Јас лично во европска држава имам работено и клањав секогаш кога е време за намаз,само треба да прашаш и побараш 5 минути за да обавиш молитва. :)

Ама клањаше у просторијата за пушење, кујната или слободна канцеларија:pipi:

Кај клањаше во веце на чергиче?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom