Протести поради звучниците на џамиите

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Море НЕПИСМЕН, кое навредување? Разбираш дека твојата религиозна пракса не смее да му смета на другите? Разбираш што значи цивилизација, граѓанско општество?

Ебати пештерата од која што исползе...

Разбирам јас тоа,ама не разбирам зошто тоа мора да се ословува со лелекање,гракање,завивање од ракетите и слично.
Кога наместо овие зборови се употребат други термини од таквите како тебе кои разбираат што значи цивилизација и граѓанско општество,се ќе се реши.
А се додека ми го зголемуваш тоа НЕПИСМЕН,ќе ги слушаш езаните се погласно.
Поздрав.

И повторно глупоста на дело, инает на варварин кој исползел од пештера, и кој мисли дека светот треба да биде уреден по теркот на пустински педофил од пред неколку векови.

Пак доаѓаме на моето,дека не е гласноста главниот проблем туку религијата.
Опрај се малку,не му личат такви зборови на член на ООН.

Тешко дека протестов ќе вроди со плод, а мене лично веќе ми е сеедно. Низ годиниве се навикнав на петарди, повремени истрели од пиштол и рафали од калаш, и по некоја кашикара (али ова доста поретко). Не ме будат песните на Синан од најблиските џамии, дури и кога спијам со отворен прозор...

Мене една работа не ми е јасна:Каков е тој бог што бара од верниците да стануваат во 4 саат сабајле само за да му се клањаат?
Мене тоа воопшто не ми личи на некој милостив бог полн со љубов и разбирање, напротив ми личи на крајно самобендисано створење што ужива да се изживува врз луѓето. Некој што те сака сигурно нема да сака да станеш од најубавиот сон без никаква потреба,само за негов ќеиф, туку ќе те остави на раат да се одмориш за наредниот ден.

Но очигледно е дека постојат луѓе кои уживаат да се будат среде ноќ само за да коленичат пред некоја си измислена креатура и тоа си е нивно право се` додека не вознемируваат некој друг со нивните постапки. Треба да станеш во 4? Намести си аларм и стани, не мора да го будиш цел град јеботе. Што ќе се случи ако сите прават така? Еве замислете, ја треба да станам во 3 да се напијам апче и наместо да си го наместам телефонот да ѕвони, ја по муслиманскава логика треба да ги акнам звучниците на максимум и да ја разбудам цела зграда.Море не само цела зграда, туку и цело маало треба да стане само затоа што јас треба да станам. Или еве, некој пекар иде на работа во 2 и сеа треба да го разбуди цел комшилук? :tapp:
Нема никаква реална потреба од звучници и разгласи, муслиманите си знаат дека треба да станат и без тие звучници. Нека си наместат будилник, па нека стануваат ако сакаат и на секој пола саат за да му го билдаат егото на Алах. А да се нарушува јавниот ред и мир поради некои си религиозни измислици, тоа е надвор од здравиот разум. За наша несреќа, живееме во банана држава и затоа брадоњиве со кратки пантолончиња си земаат за право да прават што сакаат. Во саглам држава друга песна ќе пееја.

А зошто протест? Нема ли закон со кој се регулира гласноста? Мислам дека во западните држави е така. Таму само предмет беа камбаните на катедралите.

А зошто протест? Нема ли закон со кој се регулира гласноста? Мислам дека во западните држави е така.
Во западните држави исто така мислам дека се почитува законот за пушење, и не се пука со тетејац на свадби и сунети.

Нема ли закон со кој се регулира гласноста?

Не е ова обид за сарказам? Сериозно прашање е?

Tрагедијата оди дотаму што голем дел од тие бетмени по западна Македонија не ни плаќаат за струја, ние им ги финансираме појачалата и гракофоните со нашите надуени сметки.
Не знам кој ја измислил таа "колку пари, толку музика", ама гомна да јаде копилето, црви да се гостат со него.

Инаку јас немам проблем со џихад-о-фолклорот. Напротив. Ме мотивираат. Особeно оваа, инаку од утринскиот репертоар:

И што одлучивте: -Ќе протестирате или не? ;)
--- надополнето: 26 септември 2013 во 14:26 ---
ИВЗ се премисли - остануваат на ставот преку разглас да се повикуваат верниците.
http://republika.mk/?p=130247
Не ќе да е така,деновиве некако намалена е гласноста на озвучувањето од џамиите.

Навреди, "поштени" провокации, оф-топик... = бан од тема.
За мулти-јузер - перманентен бан.
За непродуктивна дискусија - клуч на тема.

Темата има жар, разбирливо. Толеранцијата е на високо ниво!
Но има и црвена линија.

Навреди, "поштени" провокации, оф-топик... = бан од тема.
За мулти-јузер - перманентен бан.
За непродуктивна дискусија - клуч на тема.

Темата има жар, разбирливо. Толеранцијата е на високо ниво!
Но има и црвена линија.

Се заебаваш денес нешто, расположен си ?

Јас овде, на подфорумов, имам најмалку пет пати пријавено двојни јузери, а само еден е баниран .

Мислам, ако се заебаваш кажи, да туриме по некое вакво иконче -- :pos:.

Езанот не е нарушување на мирот , тоа треба да го сватиш исто како кога врне дожд , дува ветер , грми , работат климите и часовниците, се движат автомобилите ...

да де, дожд врне 5 пати дневно, грми само во 4 сабајле, а климиве и часовнициве свират ко на фудбалски натпревар
дарди абе нели гледаш дека не сакаат самодекларирани муслимани ко тебе
100 пати кажале дека таквите ко тебе не се муслимани, што се пикаш кај што не ти е работа
едитирано од модератор.

Езанот не е нарушување на мирот , тоа треба да го сватиш исто како кога врне дожд , дува ветер , грми , работат климите и часовниците, се движат автомобилите ...
едитирано од модератор. споредуваш природа со вештачки работи на кои може да се делува?
што се нема да направите само за да бидете во право :facepalm: да се немало ни трунка коректност

Се заебаваш денес нешто, расположен си ?

Јас овде, на подфорумов, имам најмалку пет пати пријавено двојни јузери, а само еден е баниран .

Мислам, ако се заебаваш кажи, да туриме по некое вакво иконче -- :pos:.

Не значи дека ако си ги пријавил, стварно се двојни.
А тие што се, ги знаеме не се секирај. Има и тројни ;)
Пред да се банираат перманентно, треба да сме 100%.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom