Протести поради звучниците на џамиите

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Фала богу што рано дознав каде сум па не се инвестирав во стан и кола како што планирав.

Ваљда не си имал намера да купиш стан во Чаир...:unsure:...таму е највесело и најмузикално, 5 пути дневно.

Ваљда не си имал намера да купиш стан во Чаир...:unsure:...таму е највесело и најмузикално, 5 пути дневно.

Моментално престојувам кај пријатели во Центар и планирав во околината да земам стан, буквално бев готов да го запечатам процесот неделава и да се пензионирам во Скопје. Незнам за ниту една џамија во 3 километри радиус, но вчера се слушаше како да ми е дома, а утрово ме разбуди од длабок сон во 5 наутро.

Незнам како живеат луѓето кои се во непосредна близина на џамија. Ова не е нормално, или јас сум ненормален, или сум единствениот нормален во психијатриската болница што ме прави технички ненормалниот.

Еве го на втора тура оџата дами и господа. Запалив нарѓиле и си ја врзав камилата за една палма и ја уживам атмосферата со Хатиџе љубената ми. Mood што викаат зумерите.

Еве ги и кучињата почнаја да вијат по пеењето на оџата затоа што Скопјани ги затвораат на балкон цела вечер. Европа, европски, интегрирано, и западно.

Моментално престојувам кај пријатели во Центар и планирав во околината да земам стан, буквално бев готов да го запечатам процесот неделава и да се пензионирам во Скопје. Незнам за ниту една џамија во 3 километри радиус, но вчера се слушаше како да ми е дома, а утрово ме разбуди од длабок сон во 5 наутро.

Незнам како живеат луѓето кои се во непосредна близина на џамија. Ова не е нормално, или јас сум ненормален, или сум единствениот нормален во психијатриската болница што ме прави технички ненормалниот.
Бит пазар воздушна линија колку има до центар? Од таму се слушаат
Први што спомнаа глас за ова се од Левица сите останати ќутат и пушат за да можат да си коалицираат

Еве го на втора тура оџата дами и господа. Запалив нарѓиле и си ја врзав камилата за една палма и ја уживам атмосферата со Хатиџе љубената ми. Mood што викаат зумерите.

Еве ги и кучињата почнаја да вијат по пеењето на оџата затоа што Скопјани ги затвораат на балкон цела вечер. Европа, европски, интегрирано, и западно.
Се гледа одамна не си бил во татковината:D

Да бил ќе ликува и ќе се сити на оние кои мора да се прават дека ова не им е проблем само зашто мислат дека имаат другарче муслиман.

Па мислев дека сум во тек пичка ли му, гледав нешто рипнале цените, нешто се подотвориле некои ресторанчиња полу-фенси, те некои брендови помалку повеќе влегле, па и скоро и да нема Југовци и сто-кецој, и си мислев конечно напред тргнала работата, ама изгледа сме се по-затуцале наместо од-затуцале.

Да бил ќе ликува и ќе се сити на оние кои мора да се прават дека ова не им е проблем само зашто мислат дека имаат другарче муслиман.

Рандом сега ќе се упали некој у стилу. Не го знаеш ти Шкелзим, душа човек си го имаме натиго дајмиго увек фер, поголем македонец е од мене.

Не другар, и по-братим да имам муслиман нема што да се налути ако е рационален човек. Се соменвам дека електронски звучник со појачало е потенцирано во Куранот како закон. Ако се налути, би го зел во сетек да си одбери најскап Блутут звучник на мој трошок па да си слуша.

Треба да си ги средат скалите до врвот на минарињата овие муслиманите, да најдат оџи што не се плашат од висина и што имаат глас - такви да се качуваат и да пеат на арапски (ако воопшто знаат арапски) - не да пуштаат касети и цд-ња и да користат нови технологии и засилувачи...
Гласот на Аллах доаѓа тивко, не со дерење и врескање со 90dB наутро!

Одете сменете им ги цедињата со панк/рок и нека рокне во 5 сабајле музика :coffee:

Бит пазар воздушна линија колку има до центар? Од таму се слушаат
Први што спомнаа глас за ова се од Левица сите останати ќутат и пушат за да можат да си коалицираат
Тогаш имате многу поголем проблем од што мислев. Значи партиите се поделени по етничко/верски линии, и партискиот блок на малцинството е еден, додека на мнозинството е поделен. Партиите на мнозинство им кокетираат на монополската партија на малцинството за да можат да коалицираат, со што секој изборен круг мнозинството губи се повеќе и повеќе затоа што мора да се прават сѐ поголеми и поголеми концесии?

Тоа е ретардиран политички систем, и има доведено до де-факто АПАРТХАЈДСКИ РЕЖИМ.

Ова е котел кој ќе пукне, или македонците како пички ќе си гнијат и гнијат и ќе си заминат едноставно. Во секој случај сакам да бидам подалеку од тука кога тоа ќе се случе.

Почекај сега @Menethil ќе дојде да ти објасни, како квадратот у Шкуп од 2000 ќе стаса до 5000 евра..
И како си глуп ако не видиш дека Метропола е, и дека можеш хамбургер у Седмица да појдеш пешки и да си купиш…

Јас искрено незнам кој купува недвижност во Скопје, по цените кои ги бараат и квалитетот на живот кој Скопје го нуди со нуансите кои ги разговараме. За иста цена можам да купам недвижност во Грција или Шпанија и да живеам на море без разгласни молитви.

Јас искрено незнам кој купува недвижност во Скопје, по цените кои ги бараат и квалитетот на живот кој Скопје го нуди со нуансите кои ги разговараме. За иста цена можам да купам недвижност во Грција или Шпанија и да живеам на море без разгласни молитви.
Друже, мене ова се ми јасно… само слепец не може да види на кај оди работава..

Туку чисто ради laughs and gigs ѕирни ја темана “Станови во Скопје, совети за купување” :D
Да видиш во што верува еден “просечен” скопјекаур.. :rolleyes:

Аларамантно е што се повеќе ги има вакви што ги опиша, не знам што се случува, овој феномен го сретнав кај неколку пријатели и колешки од факултет, во стил, ова е новата нормала, доста се жалиш, не е до толку лошо.

Сакате да го доживеете исламабад-каиро и багдад? Повелете секој ден на бит-пазар од пладне до кај поручекта и да фатиш да шеташ низ пазарот со додаден ефект од џамиите, буквално исто како да си таму. Надреално

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom