- Член од
- 23 јуни 2008
- Мислења
- 2.007
- Поени од реакции
- 1.306
a kako be taka znaete oti e dzverotina telefon a ushte ne e faten vo raka
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Другар, погледни ја рецензијата, телефонов е далеку од телефон на кој ништо не е сменето, и јас сум огромен фан на Nexus уредите, и едвај чекам да го зема N7 2013 & N5, но да бидеме реални, телефонов ги гази Snapdragon S800 базираните телефони, од аспект на перформанси, значи ги гази, не е малце побрз....а двајцата знаеме дека тој е најбрзиот процесор во светот, или барем беше до денес.
Ако си паметен ќе купиш Нексус 4 или ќе почекаш Нексус 5,отколку да фрлаш енормно многу пари за Ајфон кај кој ништо не е сменето со векови уназад што се вика,освен екранот...ок и големината.
Ама добро,луѓево денеска на сФе се спремни само да бидат “џетсетери“
Тачно, се согласувам за она цена/перформанси и курчењето у типу „Ја иам Ајфон, гледајте ме, чудете се!“ али кога би имал пари да купам телефон поскап од 100 евра т.е. кога би имал пари да бирам измеѓу Ајфон 5s и Галакси S4 ја искрено би го избрал ајфонот чисто ради фактот дека е постабилен, фактот дека има оперативен систем само за него и апликации оптимизирани само за него. Ради тоа би го занемарил фактот дека 4S-от на самсунг има дупло подобар процесор и фактот дека ќе мора да се ебавам со ајфонот за да спуштам пиратски апликации.
У глобала иначе се согласувам со болдираното со тоа шо би ги додал и самсунзите у тој кош и телефоните шо се над 10к ( зборам за цена претплата да речеме од 500/600 денари ).[/quote
Да не ме сфатиш погрешно кој е тој факт дека „има оперативен систем само за него и апликации само за него“ е овдека малце не те капирам...
4 inch пластичен телефон за 500 фунти, не фала.
Збориш за Галакси С4?
за ајфонот збори Галакси то има скоро 5 инчи ова ти е гомно да оќореш и плус мања резолуција
Тачно, се согласувам за она цена/перформанси и курчењето у типу „Ја иам Ајфон, гледајте ме, чудете се!“ али кога би имал пари да купам телефон поскап од 100 евра т.е. кога би имал пари да бирам измеѓу Ајфон 5s и Галакси S4 ја искрено би го избрал ајфонот чисто ради фактот дека е постабилен, фактот дека има оперативен систем само за него и апликации оптимизирани само за него. Ради тоа би го занемарил фактот дека 4S-от на самсунг има дупло подобар процесор и фактот дека ќе мора да се ебавам со ајфонот за да спуштам пиратски апликации.
У глобала иначе се согласувам со болдираното со тоа шо би ги додал и самсунзите у тој кош и телефоните шо се над 10к ( зборам за цена претплата да речеме од 500/600 денари ).
Како мислиш постабилен?ја искрено би го избрал ајфонот чисто ради фактот дека е постабилен,
Почнувајќи од API 14 Андроид апликациите се препородени така што денес се повеќе и повеќе има апликации на кои iOS може да им позавиди, а еве сега гледаме со iOS 7 веќе почнаа и да го копираат и изгледот.фактот дека има оперативен систем само за него и апликации оптимизирани само за него.
Како мислиш постабилен?Друже бе, абе 2013, скоро 2014 е, не е 2008-ма.
И апликациите за Андроид се оптимизирани само за него. Почнувајќи од API 14 Андроид апликациите се препородени така што денес се повеќе и повеќе има апликации на кои iOS може да им позавиди, а еве сега гледаме со iOS 7 веќе почнаа и да го копираат и изгледот.
Како шлаг на тортата доаѓа цената на 5С, иста со 5Ѕ.![]()
Не сум воопшто љубител на смартфони, не ги следам ич и не се замарам кој е појак, поубав, и слично. Ама во контекст на темава и муабетот, налетав на линков па реков да го споделам... да има за шо да се расправате
http://www.businessinsider.com/the-iphone-5s-is-the-fastest-smartphone-2013-9#!
Да не ве цитирам сите,мање битно ми е кој се согласува со мене,но во едно ќе се согласите со мене,соодносот пари-квалитет,тука Нексус го јаде многу километри напред Ајфонот,без разлика за кој станува збор,дали за првата генерација или овој последниот.
За тие пари (300 еура за Нексус4) добиваш СТРАШНО ДОБАР И КВАЛИТЕТЕН мобилен,отколку да фрлаш 600 евра за мобилен наречен ајфон кој ништо ново не вади туку само го надоградува мобилниот од претходната серија.Башка,има и затворен ОС,башка екранот бил WOW.И на Нексусот екранот е WOW,а го добиваш за значително помала пара.
Инаку,имам користено и Ајфон и Самсунг.Ајфонот не ми е ништо посебно,освен екранот што е екстра,тоа да,се согласувам.Најдобар екран.Самсунгот кога го користев,на момент помислив дека имам ЛЦД телевизор во рака.Нексусот е тоа вистинското,екранот ептен јак и спецификациите за тие пари му се страшни.Не е гломазен,а совршен е на изглед.
Да видиме сеа новиов Ајфон каков ќе биде со новиот ОС и што ќе извади ново на тој телефон...а да,заборавив,појак екран(ајфон фанови,не се палете)
Факт е дека Ајфонот се продава ради името.Ако имаш Ајфон си фаца,ако имаш нешто друго освен ајфон си клошар.Мило ми е што сум клошар.
--- надополнето: 19 септември 2013 во 16:04 ---
и кој кур ако е најбрз,што ќе правите со мобилните бе,ќе го хакнувате Пентагон ?