Свински сапун

многу просто и брзо
за 1,5 кг сапун
  • маслиново масло, палмино, масло, кокосово.(по избор)... :
  • 1 литар
  • сода- NaOH 150 гр.
  • Вода 380 гр
сето тоа вариш - постојано мешајќи, со ракавици, и со маска на уста - и по можност наочари - едно 40 минути
си правиш калапи - за да ја истуриш во нив течноста - обично од тетрапак сокови или млеко или што ти се најде при рака

14.jpg

17.jpg

18.jpg

20.jpg

--- надополнето: 17 септември 2013 во 23:18 ---
пс
:pos:можеш и вака да се опремиш ;)
:pos:
chem_mit_posudu-3.jpg
Иста е постапкава и со свинска маст? :)

Иста е постапкава и со свинска маст? :)

Друга постапка е, не само свинска маст туку и кожата,коските што останало и се тури сода и од тоа ги уништува како да нема ништо LoL бљак таков сапун служи за перење селски теписи и алишта :D:pos: Барем Баба ми така ми кажуваше како праела :D

Ќе ви го кажам тој со палмино масло. А ако ми успее, и со други масла.
Не поддржувам убиство на животни. За храна ми некако разбирливо, ама за овакви луксузи - не!
Рече ќе кажеш сапун од масла ;)

Пази на кожата и очите. Најдобро да користиш гас маска. И ако си под 18, прави го ова во присуство на родител, чисто ради твоја безбедност.

1. Фала :)

2. Имам 22 години ( тоа што на почетокот се претставив како малолетен имаше причина)

3. Дали склучивме некој вид на примирје? :):D

1. Фала :)

2. Имам 22 години ( тоа што на почетокот се претставив како малолетен имаше причина)

3. Дали склучивме некој вид на примирје? :):D

Боби, ако си се претставувал како малолетен за да ќариш малолетнички, не склучуваме ништо! Освен тоа, сеуште не гледам дека ги поддржуваш педерите. -.-

Мислам у село го правеа овој коа бев дете али лошо мирисаше у пм.
За да те сакаат Боб мора да ги сакаш и подржуваш педерите тоа се вика условна љубов.

Пази на кожата и очите. Најдобро да користиш гас маска. И ако си под 18, прави го ова во присуство на родител, чисто ради твоја безбедност.Во случај да добиеш црна боја на сапунот бегај подалеку во секој момент може да гровне.:pos:
Рецептов за сапун е или за бомба?:D

Боби, ако си се претставувал како малолетен за да ќариш малолетнички, не склучуваме ништо! Освен тоа, сеуште не гледам дека ги поддржуваш педерите. -.-
Се претставив како малолетен, ама не за малолетнички да привлекувам. Јас до мене си имам една многу убава дама. А за педерите никогаш нема да ги поддржувам.

Батали ги, гледаш ради нив пола година јас и ти се караме :D
Иначе ти мене ме зафркаваш... како да зацрни и пукне? :)

Ништо нема да зацрни и пукне.. Уствари може да пукне ако погрешно ги мешаш состојките. Прави како што вика тетката на видеото. Очите и кожата заштитени, затоа што живата сода може да те изгори ако те прсне, а и мирисот е јак и непријатен, затоа и ти препорачав гас маска, ако имаш.
А да, сапунот можеш да го користиш после еден месец, ради живата сода.

Ништо нема да зацрни и пукне.. Уствари може да пукне ако погрешно ги мешаш состојките. Прави како што вика тетката на видеото. Очите и кожата заштитени, затоа што живата сода може да те изгори ако те прсне, а и мирисот е јак и непријатен, затоа и ти препорачав гас маска, ако имаш.
А да, сапунот можеш да го користиш после еден месец, ради живата сода.
Ок, фала уште еднаш и ќе пишам што сум направил :)

Се претставив како малолетен, ама не за малолетнички да привлекувам. Јас до мене си имам една многу убава дама. А за педерите никогаш нема да ги поддржувам.

Батали ги, гледаш ради нив пола година јас и ти се караме :D

А зошто лажеше за јадењето тогаш и сега дека си малолетник?

Бобче најдобро да не правиш сапун , искрен совет , како ни вуду магија што сакаше да пробаш , а не дај боже да влезеш на една тема (не ти кажувам која :D) .

Да се пофалам.......... направив сапун, но не свински, туку од маслиново масло по рецептот на @AnFem .
Одлично мие, а до негде и мириса :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom