Џ
Џонтра Волта
Гостин
Немој така против фактите и аргументите за тригер факторите за сите болести и проблеми.Стрес, исхрана, пороци итн. - без разлика на доктор и држава ова секаде ми го спомнуваа. Во животот имам 2-3 цигари испушено пред 15 години, алкохол еднаш годишно, џоинт исто еднаш годишно а деновиве ни толку. Значи 0 очигледни пороци. Стрес е нешто што тешко се контролира. Не сум Иван Исцелител да знам што ќе ме сполета и што ќе ме нервира...не сакам ни јас да имам проблеми ама тоа е. Ова е толку поединечно и специфично и тешко да се стави под контрола што бесцелно ми е кога доктор ќе ми каже од стрес е, намали стрес итн.
Ги прочитав и ништо ново не дознав од веќе стандардното, бла бла бла стрес бла бла бла алкохол и цигари бла бла бла.Аргументи се студиите што ги споделив, а ти не сакаше да ги прочиташ. Се убаво си пишува за конкретните тригер фактори т.н. модифицирачки фактори. Тоа е алфа и омега во медицината! И за хипертензија и за дијабет, па дури и за себороичен дерматит.
Хе, прво ме изнавреѓа па после не го мислам тоа за тебе. Океј! Ја моето мислење си го кажав.
Не е навреда ако некој не се согласува со општото мислење и дифолт совет со кој се служи секој доктор. Ти реков дека кажаното не се однесуваше на твоето мислење, не го ни прочитав во прва рака, ти се најде испровоцирана и ми ги извади безвезните цитати.
Реков дека дискутирам и примам совети од паталци, не ми треба секојдневен совет да се откажам од сите пороци и навики како тоа да е директната причина за појавата на првут.