Root-ирање на Alcatel ОТ-985

• Креатор на темата Креатор на темата DavidMkd995
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
25 април 2012
Мислења
36
Поени од реакции
4
Еднаш пробав да му направам Рут,го заебав....дали некој успеал да го рутни овој модел...и ако има време да напиши како треба да се направи рут :) благодарам однапред..

Заеби ондак,не чепкај ако незнаеш,поготово ако си го ебал еднаш. Иначе имаш официјална тема за вакви работи,гледај другпат.

Ништо не разбирам од напишаново.....за ова ADB прв пат слушам :(

Adb ти е "мост" помеѓу компјутерот и телефонот.. и воедно тестер за начинот на кој што си го пристапил телефонот.
Exe-то во себе има командна линија, па со командата SU + enter, ако $ премине во #, тогаш си пристапил како root..

Adb ти е "мост" помеѓу компјутерот и телефонот.. и воедно тестер за начинот на кој што си го пристапил телефонот.
Exe-то во себе има командна линија, па со командата SU + enter, ако $ премине во #, тогаш си пристапил како root..
Друже фала за објаснувањево...ама џабе е се....ако некој од вас има време ...да се поврзиме со Team Viewer ...да ми заврши работа...ако му фаќа кликерот :) јас ко пробав сам...ја зафркнав мрежата...можите да видите и во туторијало погоре за што станува збор....не сакаше тел. да ја прочита сим картицата.....

Друже фала за објаснувањево...ама џабе е се....ако некој од вас има време ...да се поврзиме со Team Viewer ...да ми заврши работа...ако му фаќа кликерот :) јас ко пробав сам...ја зафркнав мрежата...можите да видите и во туторијало погоре за што станува збор....не сакаше тел. да ја прочита сим картицата.....

Затоа 70% од целата процедура е правење BACKUP.
Нека не те плаши туторијалот и тие милијарда чекори што треба да ги правиш..
Значи во суштина креираш backup од bootimg.img (оргинал) фајлот, а на крај boot-ираш од атачмент фајлот - bootimg.img ...
Ако не го прифати атачмент фајлот, тогаш boot-ираш од твојот (backup) фајл.
Поентата е - што и да се заеби, имаш backup.
Припази на то да се инсталирани сите потребни драјвери.
И нормално, припази на редоследот и брзината на кликање на командите кога го рестартираш телефонот. Volume up, па брзо редење на батеријата... итн итн
Значи не е некоја филозофија.. ако добро го разбираш англискиот од туторијалот.

Да ми е до мене телефонот ќе го решам :icon_mrgr: .. а преку TeamViewer не можам да редам батерии и кабли..... ме разбираш.

Затоа 70% од целата процедура е правење BACKUP.
Нека не те плаши туторијалот и тие милијарда чекори што треба да ги правиш..
Значи во суштина креираш backup од bootimg.img (оргинал) фајлот, а на крај boot-ираш од атачмент фајлот - bootimg.img ...
Ако не го прифати атачмент фајлот, тогаш boot-ираш од твојот (backup) фајл.
Поентата е - што и да се заеби, имаш backup.
Припази на то да се инсталирани сите потребни драјвери.
И нормално, припази на редоследот и брзината на кликање на командите кога го рестартираш телефонот. Volume up, па брзо редење на батеријата... итн итн
Значи не е некоја филозофија.. ако добро го разбираш англискиот од туторијалот.

Да ми е до мене телефонот ќе го решам :icon_mrgr: .. а преку TeamViewer не можам да редам батерии и кабли..... ме разбираш.

а преку TeamViewer не можам да редам батерии и кабли...јас кога го заебав за прв пат :D имаше само временски усб-то да го приклучам за 15 секунди...друго батерии тие работи не..

а преку TeamViewer не можам да редам батерии и кабли...јас кога го заебав за прв пат :D имаше само временски усб-то да го приклучам за 15 секунди...друго батерии тие работи не..

Затоа ти напоменав дека е потребен добар англиски.
Во овај туторијалов како што гледаш треба 3 пати да ја "работиш" батеријата, и уште 5 пати да кликаш на телефонот.
- Now turn off your phone, pull out the battery,hold VOLUME UP, plug the phone in and THEN quickly put the battery back in!!!
- Press Download, wait 15 sec, plug the phone in THEN insert battery
- Unplug phone, remove battery, insert battery -> BOOT

Значи паралелно со софтверот, треба да го управуваш и хардверот.
Е тоа не може преку TeamViewer, и затоа не верувам дека некој би ти се нафатил.

Немаш некој близок што ги познава работиве? :pipi:

Ај некој маж да се обиде да го преведеме туторијалот. Ете јас се пријавувам, ако има уште еден, да го преведеме :D

Не трудете се...го заменив денеска за Blackberry Bold 9700 :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom