Хаос во Сирија? Употребено хемиско оружје?

• Креатор на темата Креатор на темата marinium
  • Време на започнување Време на започнување
Ова не е прв обид да се дискредитираат легитимните одбранбени сили на сириската држава кои повеќе од две години војуваат против исламистичкиот отпад спонзориран од Западот на чело со САД.Ова е класично сценарио на подметнување на наводно користење на хемиско оружје од страна на приврзаниците на Башар ал Асад,во момент кога нему тоа најмалку би му одговарало и кога неговата војска според многу извори имаше иницијатива на фронтот,иако ситуацијата мене ми личи повеќе на статус кво.Во моментов е многу важно што ќе направат и какви потези ќе повлечат Русија и Кина и дали до крај ќе издржат во одбраната на можеби не идеалниот режим на Башар,но сигурно светлосни години похуман и попрогресен од ѓубрињата кои ја уништија оваа прекрасна арапска држава каде во мир живееја и Муслимани,Христијани,Евреи од страна на фашистичката западна коалиција.Јас верувам и се надевам на окончување и конечна разврска на арапските збиднувања и првиот пораз на хегемонистичката фашизоидна агресија на Америка врз светот и човештвото.Очекувам и посакувам на Турција како бумеранг да им се врати подршката и допуштањето на прогонот на Курдите на северот од земјата и конечно формирање на Курдистан на окупираната територија од страна на Турција,иако знам дека желбата ми е утопија.

Ова е можеби една од полошите војни кои му се случиле на човештвото,вакви злосторства не смеат да бидат заборавени но ниту смеат да се случат.Секако,тоа доколку човештвото еден ден,ако тој воопшто дојде,еволуира.

Завчера пристигнала комисија од ОН да ги провери извештаите за наводна употреба на хемиско оружје во два претходни инциденти, Асад се согласува за преговори со опозицијата, има напредок во воената офанзива врз опозицијата... Таман кога СЕ му оди во прилог на Асад, и таман кога има инспекција од ОН за наводен напад со хемиско оружје, тој ќе се реши да фрли бомба и да убие 1300 души??? :pos: Мислам дека не постои толку глуп човек на светот како што некои се обидуваат да го прикажат Асад.
Хинт: Има прилично глуп народ по Европа и Америка што ќе поверува на овие тврдења.

загрижен сум за нашите сограѓани кои отидоа таму да се борат. Се надевам дека ништо лошо нема да им се случи и дека ќе ни се вратат живи и здрави

загрижен сум за нашите сограѓани кои отидоа таму да се борат. Се надевам дека ништо лошо нема да им се случи и дека ќе ни се вратат живи и здрави

Шо мајка барале до таму ? 72 девици шо му ги обеќал алах ?

Ишала ниеден да не се вратит

Ne biram strana... ama samo kolku za osvestuvanje.. ni tie drugite ne se kokicinja

Ние не можеме ништо да направиме освен да изразиме барем трошка `жалење` ако може да се речи..

...и плус не можам да разберам каков ретард си,отвараш тема за убиени невини деца а ти ставаш смајли ( :P )

коа го пишав тоа смајли мислев на П од фб... :)

Ма нека се испотепаат , и онака премногу сме 7 милијарди , не не крепи земјава треба малце да се расчисти. Мене искрено мило ми е што се чистат сами меѓу себе конечно им текна со оглед на тоа што веќе 20 - 30 години водат " жестокa " војнa.

Oskar.jpg

Barack-Obama-aplaude-decicion-de-liga-%C3%81rabe.jpg

што мислите вие за овој акт од страна на владата и војската ? Премногу мртви... отруени невини луѓе..бебињата.....ваши мислења ? како го осудувате овој чин ? :S:unsure: :PPP

Кој употребил хемиско оружје?
Ај да видиме вака:

Верзија 1:
Сириската војска има голем напредок во борбата против терористите кои се спонзорирани од САД, Велика Британија, Франција, Турција, КСА, Катар и Израел.
Во момент кога на терористите им се гледа крајот и гинат како пилци, Сириската армија ненадејно и без никаква причина употребува хемиско оружје но не против муџахедините, туку против цивилното население, против Сиријци, вклучувајки жени, деца и бебиња, и со тоа сами си го начукуваат.

Верзија 2:
Сириската војска има голем напредок во борбата против терористите кои се спонзорирани од САД, Велика Британија, Франција, Турција, КСА, Катар и Израел.
Во момент кога на терористите им се гледа крајот и гинат како пилци, тие на само еден ден пред пристигнувањето на меѓународната инспекција вршат напад со хемиско оружје кое претходно падна во нивни раце, врз цивилно население, со цел - воена интервенција од страна на мршојадите САД, Велика Британија, Франција, Турција, КСА, Катар и Израел, кои претходно по некоја "коинциденција" поставија -црвена линија- те. Ако Сириската Армија употреби хемиско оружје, ќе ја бомбардираме Сирија.

Фала Богу, главата ми служи за размислување, плус веќе овие трикови имавме можност многу добро да ги видиме кога НАТО ги спасуваше "кутрите цивили" од Косово.

немам зборови кој би го опишале овој чин...на кој изопачен ум,само му текнало за употребата на ХЕМИЈА,против мажи,жени и деца...
синоќа видов и споделив на Ф.Б.грозно....немам зборови... :(

немам зборови кој би го опишале овој чин...на кој изопачен ум,само му текнало за употребата на ХЕМИЈА,против мажи,жени и деца...
синоќа видов и споделив на Ф.Б.грозно....немам зборови... :(

леле снимката беше тешка катастфора, се потресов
деца бе мали деца се тоа
ауффф светов е отиден у пм

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom