Каде бевте денес

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Станав.
Бев да се шишам.
barbersh4.jpg

(не кај теткава )
Се вратив дома јадев
polneti-piperkiGS.JPG-4056.jpg

После излегов се качив у

jsp1.jpg

па пешки до
kaleodbojkanovo.jpg

Да го гледам Вардар, се вратив по истиот пат и со истото превозно средство.

Се бањав и се бричев у меѓувреме али да не остаам слики и од тоа сега:icon_mrgr::pos:

На работа, па дома. Така ќе скапам.

Не не...не се давам ја! Гледам откако ќе се вратам дома да направам нешто повеќе од јадам гледам цртан и спијам :D

нигде не бев,поточно само на работа
ама сега САКАМ ДА СЕ ШИШАМ.

Денес ...ееееееех, денес ....камо да е секој ден ко овој.....а бев на евоцирање спомени од минатото :pos:
одлично место, супер атмосфера и луѓе кои навистина ги сакам - да , баш така, убаво кажав- ги сакам и ми значат многу:love:
αλκοόλ, μπουκάλι, πάρτυ........γυναίκα :P

Денес ...ееееееех, денес ....камо да е секој ден ко овој.....а бев на евоцирање спомени од минатото :pos:
одлично место, супер атмосфера и луѓе кои навистина ги сакам - да , баш така, убаво кажав- ги сакам и ми значат многу:love:
αλκοόλ, μπουκάλι, πάρτυ........γυναίκα:P

алкохол.,флаши ,партија ...жена :D:P

Никаде, од сабајле бувтам работам.

Вчера првиот и најверојатно последен работен ден како обезбедување во толпата пијан народ на виноскопот. Цивилка, каде никој не те препознава, си патролираш, си врткаш кругови и те боли таквото за ебани 600 денари.

Бев на гробишта.На нашите гробишта.А тие се тука каде и живееме.
Еден ден секој ќе појде таму,ама нема да се врати со останатите.
Така беше и со мојте предци еднаш,така ќе биде и со мене некогаш.
Утре сум прва смена па затоа отидов денес да се одолжам,да запалам свеќа.
Јас и не познавам други „наши“ гробишта освен овие а тие се во Бутел.
Веднаш над оној голем споменик на загинатите од катастрофалниот земјотрес.
Имаше и таму доста посетители и свежо цвеќе. Но има и такви „заборавени“ веќе.
Стално кога одам на гробишта,ги посетувам и партизанските гробишта,на тие јунаци.
Но и таму ретко врви народ. А се сами херои. Тие го дадоа животот,за оваа денешница.
Се разочарав од состојбата на некој гробови-споменици.кои изгледа воопшто не се посетени,ни одржавани.Како што го видов и на еден Сарфати од Битола. А има голема фамилија (овдека).Но има и многу други такви.Заборавени,Дали треба државата да им однесе цвеќе и запали свеќа.Не носев мобилка па да ги сликнам „тие срамотилаци“.
Ај да завршам: КАДЕ ТИ СЕ ГРОБИШТАТА И ОД ТАМУ СИ ЗАР НЕ.

На работа скапав упм....и уште сум на работа...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom