ТВ Ретро - mtvretro.blogspot.com

• Креатор на темата Креатор на темата k3dk
  • Време на започнување Време на започнување
А како е сево ова регулирано со авторски права? Чисто ме интересира, ништо тенденциозно.

Се согласувам, јас би додал и линк кон IMDB.com на пример :) ама и вака е многу работа за еден човек :) ќе видам што можам плус да додадам секогаш во план ми е ново нешто.

На такво нешти и мислев.
Година, актери, режисер, сценарист, нешто околу целиот проект...
Но подобро би било да напишеш/преведеш на македонски јазик. Како што ти се поделени во категории, во секоја од нив да има дел ''опис'' :)

Уште еднаш пофалби од мене за трудот :)

А како е сево ова регулирано со авторски права? Чисто ме интересира, ништо тенденциозно.

Мое мислење - додека МТВ официјално не испрати побарување до Youtube со прилог нивни содржини кои би биле додадени во базата на youtube за споредба на видео,аудио материјали авторските права на некој начин не би требало да се прекршени.
Тоа би било така се додека на пример не го блокираат VLC за снимање на ТВ програми,или додека webMAX TV не емитува програми онлајн и повторно додека Youtube нема база со која би ги споредил македонските видео,аудио материјали.
Но ова е само мое мислење.

Дајте музика... аааааааааааааа ја обожавав...
па и кога видов дека ја има тетка Биберче.. :cuc:

:unsure: ...аааа порките од амазон теве ќе мојт ли да се објават xDDDD

Браво за сајтот и идејата! Фалеше некое катче каде што се ќе има на купче што даваше МТВ... Што се тиче авторските права некој што праша... се додека го има на ЈуТјуб немаш гајле.

П.С Секако сум невработен сеа, барем ќе се потсеќам на детството коа уште не заработував :pos:

Гледам дека повеќето серии и филмови не се со македонски превод ,македонски сајт со српски преводи или без преводи ми е тотално глупо. Да имаше некој кој би сакал да преведува и да ги преведе некој од сериите на македонски јазик . Јас добро да знаев англиски би преведувал ,a и врска си немам од преведување :(

Другото се е супер ,интересна замисла е да се собере во еден сајт се што е ретро и што некогаш како помали деца го гледавме на телевизија ,чекавме термини и денови за да почне нашата омилена серија , филм и цртан филм ,а сега сето тоа е достапно за гледање кога ние ќе посакаме :)

Еден другар ми кажа за проектов, појдов на стрната и баш се вратив во детството и можам само да ти честитам за то што си го напрајл и да ти се заблагодарам за трудот. Нормално, пошто во човечката природа је да барат преку леб погача...имам и една молба до тебе друже: Веќе некое време (то „некое“ го подразбират периодот од моите први контакти со интернет до денеска) покушавам да најдам една кратка странска серија која одеше на мтв негде во втората полојна од ’90 години (ак ме служит меморијава коректно). Тогаш бев уште мал и не ме интересираше во чија продукција је филмот, кој глумит и слично, па веројатно зато сега не можам да го најдам. Насловот на македонски беше „Нашите деца“, и се зборвеше за едно полско уметничко семејство за време на Втората светска војна. После разни премрежија, децата (возразни луѓе) на крајот се најџвет во Канада. Филмот је (ак се сеќавам убо) на француски јазик, па веројатно станвит збор за француски/канадски филм, можда во полска копродукција. Серијата беше пократка од шпанскиве, турскиве или (боже сачувај) индискиве, и траеше дестина епизоди. Па, ак можиш да поможиш, голема работа ќе ми завршиш

Еден другар ми кажа за проектов, појдов на стрната и баш се вратив во детството и можам само да ти честитам за то што си го напрајл и да ти се заблагодарам за трудот. Нормално, пошто во човечката природа је да барат преку леб погача...имам и една молба до тебе друже: Веќе некое време (то „некое“ го подразбират периодот од моите први контакти со интернет до денеска) покушавам да најдам една кратка странска серија која одеше на мтв негде во втората полојна од ’90 години (ак ме служит меморијава коректно). Тогаш бев уште мал и не ме интересираше во чија продукција је филмот, кој глумит и слично, па веројатно зато сега не можам да го најдам. Насловот на македонски беше „Нашите деца“, и се зборвеше за едно полско уметничко семејство за време на Втората светска војна. После разни премрежија, децата (возразни луѓе) на крајот се најџвет во Канада. Филмот је (ак се сеќавам убо) на француски јазик, па веројатно станвит збор за француски/канадски филм, можда во полска копродукција. Серијата беше пократка од шпанскиве, турскиве или (боже сачувај) индискиве, и траеше дестина епизоди. Па, ак можиш да поможиш, голема работа ќе ми завршиш

Ќе пробам ќе ја побарам ако ја пронајдам ќе ти вратам овде.

Oд продукцијата на Celebrity Productions фалат цртаните филмови на http://mtvretro.blogspot.com/
Иако се многу постари од моето детсво сепак и тие ги даваа на телевизија

еве две цртани на кој до ден денес се сеќавам
На овој цртан се сеќавам дека го гледав на телевизија со српска синхронизација и мечето викаше "Крзно ми је топло ..ја сам прави медвед"

Исто и овој го гледав со српска синхронизација баш точно се сеќавам кога девојчето влезе во една куќичка пушти три џубокса кој играа и пееја и текстот на песната вака беше "Три слепа миша јуре као људе" :icon_lol:

Ни значи вашата поддршка! Повелете гласајте доколку сметате дека ТВ - Ретро (http://mtvretro.blogspot.com/) e најдобар блог за 2013 година.
Гласајте за категорија "Најдобар блог во домен на културни работи" и "Најдобар блог за 2013 година"
НА СЛЕДНИОТ ЛИНК -> http://blogirame.mk/glasanje

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom