Тајната на добрата пица

  • Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Имаш превод и на англиски типов ти дава рецепт за италијанска пица па ти процени. Кај мене испробано во домашни услови (мислам за Италија) испечена на 300C° обична рерна пицата излезе топ дали е до брашното ко што пишав погоре дали е нешто друго не знам ама до рецептот ќе да е. Можам да замислам со ова тесто на Давид Чивитело како би изгледала пицата од фурна на дрва...


Ne mi trebaat negovite recepti prijatele,

Ne moram sekoja sitnica da ja Pishuvam.
TI kazav deka ima SAMO edna Recepta vo Svetot sto e dozvolena da se narekuva Napoleatana!
I taa ja pravam!!!


A deckovo od Mak. Kamenica e shkoluvan bash Tamu kaj tie vo Napoli i ima Diploma za Instruktir i kako sto gledash na linkot pogore pravi Kursevi niz Makedonija.

I kako shto citam na Negovata Facebook strana Pizzeria UNO od Gevgelija na Poslednoto Svetsko Prvenstvo bile 8mi vo Svetot.

Shto bi rekol Makedoncinja Palete kolata i pravec Gevgelija.

Istoto i jas go planiram koga ce bidam MK. Da proveram dali zaslushuvaat 8mo mesto :vozbud: :vozbud: :vozbud:
 
TI kazav deka ima SAMO edna Recepta vo Svetot sto e dozvolena da se narekuva Napoleatana!
Па еве освен Давид и Џино Сорбиљо е наполитанец па повторно имаш сос со босилок во него и сеа шупрајме? Чкртни си таму во тефтерот дека без свеж босилок не бива наполитанска пица ;)
 
Па еве освен Давид и Џино Сорбиљо е наполитанец па повторно имаш сос со босилок во него и сеа шупрајме? Чкртни си таму во тефтерот дека без свеж босилок не бива наполитанска пица ;)


Dobro be prijatele pishuvam na Makedonski ili na Japonski?????

Bosilek DAAAAA AM posle otkako ce ja ispecish a NEEEE vo SOSOST.

A toj kopukot od videotot stavil bosilek vo pecenjeto i zatoa e taka ovenat kako mrsul

ILI mislish ako nekoj oblekol bela Kecelja deka i e Majstor??
Автоматски споено мислење:

зш би правел, кога би можел да си купиш


Toa e istiot Shporet od mojot link pogore!!!

I ne e dovolno dobar, zatoa sto pecis prva piza i koga ce go otvorish ti bega cela toplina!
Pa za vtora pica pak treba da cekash 10 minuti da zagree.

Ama za Nekoj sto ima trpenie i vreme e dobar.


Jas na toj shporet mu napraviv nekolku modifikacii kako dupli greac pod kamenot, ventilator na poklopecot
i dolu na kamenot mu staviv i motor taka da picata se vrteshe celo vreme. i greeshe do 500 stepeni.
 
Dobro be prijatele pishuvam na Makedonski ili na Japonski?????

Bosilek DAAAAA AM posle otkako ce ja ispecish a NEEEE vo SOSOST.

A toj kopukot od videotot stavil bosilek vo pecenjeto i zatoa e taka ovenat kako mrsul

ILI mislish ako nekoj oblekol bela Kecelja deka i e Majstor??
Добро зар не им даваш предност на италијанските мајстори кои си го знаат занаетот? Ааа немој така сине пицата не потекнува од Македонска Каменица...
 
Добро зар не им даваш предност на италијанските мајстори кои си го знаат занаетот? Ааа немој така сине пицата не потекнува од Македонска Каменица...


togash teraj magareto,

i tvrdoglavi so tvoite filozoffi steknati pred monitor.

I javi se vo Napoli i prashaj za koe takvoo mu dale na coekov od Kamenica Licenca da obucuva Ludje po cela Evropa i da odi na Svetski Prvenstva.


Inace nitu go znam nitu go poznavam coekov. Samo gledav ednash Emisija ovde na TV i Naravno poshto se makedonci mi ostanaa v Mozok.



P
Автоматски споено мислење:

Pogledni go videovo

 
Последно уредено:
I javi se vo Napoli i prashaj za koe takvoo mu dale na coekov od Kamenica Licenca da obucuva Ludje po cela Evropa i da odi na Svetski Prvenstva.
Може тој од Каменица низ Европа ги обучува да прават пастрмајлии наместо пици...who knows :toe:
 
Dobro be prijatele pishuvam na Makedonski ili na Japonski?????

Bosilek DAAAAA AM posle otkako ce ja ispecish a NEEEE vo SOSOST.

A toj kopukot od videotot stavil bosilek vo pecenjeto i zatoa e taka ovenat kako mrsul

ILI mislish ako nekoj oblekol bela Kecelja deka i e Majstor??
Автоматски споено мислење:




Toa e istiot Shporet od mojot link pogore!!!

I ne e dovolno dobar, zatoa sto pecis prva piza i koga ce go otvorish ti bega cela toplina!
Pa za vtora pica pak treba da cekash 10 minuti da zagree.

Ama za Nekoj sto ima trpenie i vreme e dobar.


Jas na toj shporet mu napraviv nekolku modifikacii kako dupli greac pod kamenot, ventilator na poklopecot
i dolu na kamenot mu staviv i motor taka da picata se vrteshe celo vreme. i greeshe do 500 stepeni.

на линкот што си го постирал нема ваков производ, друго, една пица ми е доволна, зошто побогу би правел друга?
 
Aj sporedi go mojov Germanski link

https://www.universal.at/p/g3ferrari-pizzaofen-delizia-g10006-ober-unterhitze/AKLBB415290364?ActionID=preissuchmaschinen&AffiliateID=psmido&IWL=11&NUMSArt=90102010523230&NUMSArtPc=90102010523231&Name=feed_psmido_GHRabatt5_KEBW&P1=MTcwODE=&WKZ=66&sku=246187-0&utm_campaign=preissuchmaschinen&utm_content=feed_psmido&utm_medium=ppsm&utm_source=psmido#sku=246187-0

So tvojov Makedonski dali e istata Pecka samo so drugo ime nspishano na Kapakot !!

https://www.neptun.mk/categories/APARATI_ZA_DOMAKINSTVO/KUJNSKI_APARATI/TOSTERI/ARIETE-DE-GENNARO I vtora Pica bi pecel za Zhenata, Devojkata, Brat ti......

A ako si sam i nemash nikogo za deushtvo, togash e dovolna i odlicna.

Kaj mene ima stalno " 4-5 dobrovolci" za Pica jadenje i ne me zadovoluvashe pa zatoa i je smeniv.
 
Погоди го сосот и пицата ќе ти биде прва лига. Едно време беше сосема нормално во Македонија пица да се прави со кечап... :tapp:
Порано мешаа доматно пире со вода и по некој сув зачин за доматен сос по скопските пицерии. А тесто правеа од јајца,млеко,брашно... А нема да ме чуди ако негде е се уште така :facepalm:
Автоматски споено мислење:

Za Sos koristam specijalni domati. Ne mozis da gi kupis sekade a vo Mk ni da gi sonuvas.
:pos:кој пациент си @vouager

За сите што сакате да направите убав сос за пица имате сос скоро во сите продавници. Имате во стаклени шишиња пасиран доматен сос или конзерви со цели домати од италијанската сорта "Сан Марцано".

Во сосот ставате прстофат шеќер против киселост и го посолувате по желба. Ќе си додадете малку оригано или кој има замрзнато свеж босилок, малку маслиново масло и готов е сосот за пица.
 

Attachments

  • Screenshot_2022-12-06-09-27-21-19_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2022-12-06-09-27-21-19_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    197,3 KB · Прегледи: 19
  • Screenshot_2022-12-06-09-27-02-95_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2022-12-06-09-27-02-95_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    470,4 KB · Прегледи: 21
  • Screenshot_2022-12-06-09-26-20-19_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2022-12-06-09-26-20-19_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    374,7 KB · Прегледи: 18
Последно уредено:
Порано мешаа доматно пире со вода и по некој сув зачин за доматен сос по скопските пицерии. А тесто правеа од јајца,млеко,брашно... А нема да ме чуди ако негде е се уште така :facepalm:
Автоматски споено мислење:


:pos:кој пациент си @vouager

За сите што сакате да направите убав сос за пица имате сос скоро во сите продавници. Имате во стаклени шишиња пасиран доматен сос или конзерви со цели домати од италијанската сорта "Сан Марцано".

Во сосот ставате прстофат шеќер против киселост и го посолувате по желба. Ќе си додадете малку оригано или кој има замрзнато свеж босилок, малку маслиново масло и готов е сосот за пица.
Abe teshko tebe be

Mi davash nekoj sranja od samoposluga i na krajot Jas sum Pacient zatoa shto ti nemaj pojma shto e pizza.
Odi krkaj lebce so Kecap pola kilo na nego zatoa shto vo piceriite ne vi naplajcaat kecap.
Автоматски споено мислење:



Vo italijanska Pizza ce najdish samo od ovie
 
Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom