Дали на Балканот живее народ или нација?

• Креатор на темата Креатор на темата Шота Буби
  • Време на започнување Време на започнување
Ни народ живее ни нација туку стока живее тука СТОКА
Затоа гледам јас да отворам нов бизнис.
Локал или сендвичара: Мени - тазе трева или детелина,но и сушена слама и сено.
А за ВИП гостите и зоб од : овес,рж, сланутук, јачмен по една лопата.
-------------
Наскоро и покретна служба: Достава на лице место во своја штала или кочина.
А за лица со старо потекло од јаки фамилии и вегетиријански тури на самите полиња.

Не, Урук-Хаи е назив за посебен вид на Орки ( измислени суштества ) од книгите на Толкиен. Мислам дека тие што ги претставија во новиот филм The Hobbit се токму Урук-Хаи.

Инаку ние не сме ни како Орки, ние сме некоја посебна мрчателска дива раса!

Не, Урук-Хаи е назив за посебен вид на Орки ( измислени суштества ) од книгите на Толкиен. Мислам дека тие што ги претставија во новиот филм The Hobbit се токму Урук-Хаи.

Инаку ние не сме ни како Орки, ние сме некоја посебна мрчателска дива раса!

Не, не. Uruk Hai-те(Тие на Саурон) ретко(Aко не ич.) се видени вон Мордор се до појавувањето на новата раса на Uruk Hai на Саруман кои наводно се мелези меѓу луѓе и орци.

Ова ме потсеќа на изјавите на одредени националистички ликови, дел сеуште живи и ги судат, дел не, дека на Балканот живеела една нација, српска. И на крајот останаа без својата земја. А иначе има нации како Албанците кои се во подем освојуваат територии и ствараат држави, за некоја деценија знак прашање е што ќе биде.

Ова ме потсеќа на изјавите на одредени националистички ликови, дел сеуште живи и ги судат, дел не, дека на Балканот живеела една нација, српска. И на крајот останаа без својата земја. А иначе има нации како Албанците кои се во подем освојуваат територии и ствараат држави, за некоја деценија знак прашање е што ќе биде.
Ние ако продолжиме вака, со масовно иселување на млади Македонци надвор од државата, нема да имаме повеќе држава за неколку децении. Ќе бидиме народ без држава кој се распрснал на сите страни на светот. И за уште толку повеќе децении ќе не снема и како народ.

Ние ако продолжиме вака, со масовно иселување на млади Македонци надвор од државата, нема да имаме повеќе држава за неколку децении. Ќе бидиме народ без држава кој се распрснал на сите страни на светот. И за уште толку повеќе децении ќе не снема и како народ.

Може да не спаси едино ако влеземе во ЕУ па сите етникуми да станат гастербајтери. Додуша и сега не држат бугарските пасоши. А и ако влеземе нема шанса да станеме федерација.

За неколку децении ќе не` снема сите како живилуѓе, вие сте се запнале за нации....

Не, не. Uruk Hai-те(Тие на Саурон) ретко(Aко не ич.) се видени вон Мордор се до појавувањето на новата раса на Uruk Hai на Саруман кои наводно се мелези меѓу луѓе и орци.

Geeks, gather 'round! Ја однесовме темата УПМ ама ај нема веза, битно што се разбравме. (y)
--- надополнето: 12 јули 2013 во 20:07 ---
Она што мене најмногу ме боли за Македонија како држава и Македонците како народ, кои поминале низ сито и решето од нивното постоење па се до денес е што и покрај сите овие маки, уценувања, војни, жртви, делење на територии итн. Македонецот никогаш не се освести целосно и еднаш засекогаш да стави крај на своите маки. Незнам што народ ќе бевме што можеме толку мачење да истрпиме. Најлошо од се е што лесно дозволуваме сите да манипулираат со нас а ние пак веднеме глава како бескичмењаци невидени! И згора на се, самите сме си криви за поголемите наши трагедии отколку другите што ни се криви.

busa.jpg

Ете ја бушата ... хе хе .

Иако тука на Балканот знаеме да си речеме: ,,Хе-хе, америве се најголеми дебили'' сепак јас мислам дека токму тие сме ние, десетина (сега) пусти државички на кои ОЧАЈНО им требаше некаков идентитет како би се раздвоиле, би се замразиле, би се убивале. Било тоа македонец со албанец,бугар,грк, или србин со хрват и босанец, хрват со словенец, турчин со грк.........(додај). Се што ни сервираат, сркаме било тоа и
сперма од коњ. Го боли сега к*р Данецот дали му рекле дека збори Норвешки или дали му рекле на Естонецот дека презимето, кое му завршува на доттир, е исландско, они ни се сега газди, шефови, надредени. Што е уште потрагично, ние 2.000.000 малтене, па нé има поделени, разјадени.
Сега ние во дијаспората сме предавници, ВМРОвци се бугари, СДСовци се комуњари, едни патриоти, други ку*ви....а колку е трагично тоа што природата дала да имаме убави жени и интелигентни мажи и цел тој квалитет го пренасочуваме кон крајно непродуктивни ствари

То треба да се убие :D Целиот балкан, од први до последни. И така... :D

Se chudam i ne mozham da se nachudam kakvi debili ima na forumov vo stilot:

Scary:
Ни народ живее ни нација туку стока живее тука СТОКА

Ptolomej
Само да те надополнам , оваа стока што живее во државичево ни , не е обична стока туку е буша ( иначе буша е назив за најнерентабилно говедо ) .

A be vie normalni ste ili IQ-to vi e kolku brojot na chevlite shto go nosite. Gospod da chuva i da brani od vakvi .
Koga bedni pedofili i pederi od Zapad vi gi ispraa mozocite so nivnata propaganda deka Balkancite se nekoi pleminja od vtor red i tolku vi treba, tabula rasa ste do nemajkade, samite ne se cenite a sakate deugite da ve cenat 'bavi toa Eurotopiskoto pleme,
Odite po Italija , shpanija, Portugalija pa i vo ostanatite vo vnatreshnosta po nekoi sela da vidite shto e stoka i kako zhivee pa posle mudruvajte ovde.

Човек што сам не се цени,не може да очекува никој друг да му го пружи тој луксуз.

И јас многупати сум разочаран и гневен од Македонците,мојот народ како колектив бидејќи сме толку пасивни и мува не не лази додека државата полека ни одумира,но сепак никогаш не сум користел такви навреди како некои членови.Во оваа држава е ненормално да бидеш задоволен,среќен и исполнет,но тоа не значи дека треба да се навредуваме самите себеси.

Еве да звучам благо,на Балканот живее прекрасен народ кој е доведен на стадиум на овчички.Од ова е искучок еден народ,кој е автохтон на Балканот уште од времето на Бинг-бенгот и не емигрирал од зад Карпатите.

A be vie normalni ste ili IQ-to vi e kolku brojot na chevlite shto go nosite. Gospod da chuva i da brani od vakvi .
Koga bedni pedofili i pederi od Zapad vi gi ispraa mozocite so nivnata propaganda deka Balkancite se nekoi pleminja od vtor red i tolku vi treba, tabula rasa ste do nemajkade, samite ne se cenite a sakate deugite da ve cenat 'bavi toa Eurotopiskoto pleme,
Odite po Italija , shpanija, Portugalija pa i vo ostanatite vo vnatreshnosta po nekoi sela da vidite shto e stoka i kako zhivee pa posle mudruvajte ovde.
Ме боли к.рот дали надмените морони у Франција се стоки. Може да бидат стоки колку сакаат. Ја живеам со овие стоки тука. Сознанието за тоа дека и у Франција или Италија исто така се стоки, нема ниту за јота да ја смали дебилноста на домашната стока.
Ова кажи ми дека не е стока.
- Стока не прави ништо додека ја колат.
- На стока само и битно стомакот да и е полн, у моментот.
други паралели сакаш?

Зошто на стока и е дадена држава на тацна? Па таа не знае што да прави со таков возвишен подарок. Едино што може е да ја усере, отуѓи, предаде или продаде.

...Ох, па тоа веќе се случува наголемо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom