Светско првенство во водени спортови - Барселона 2013

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Мене ми е многу криво што дури денеска почнав да го следам првенствово ако не ја отворев темава случајно немаше ни да го гледам.
Ето вчера сум пропуштила победа на Французите на штафетата 4х100 слободно. Моментално на Еуроспорт се квалификации пливање дека денеска ми е прв ден како ги следам во колку се полуфиналињата/финалињата?

Секој ден во 18:00, не може да се погреши.

Македонските пливачи остварија најдобри лични времиња во совојт прв настап на Светското првенство во пливање во Барселона
Марко Блажевски настапи во квалификациите на 200 метри слободно и заврши на 51. место од вкупно 70 пливачи. Тој трката ја заврши со резултат 1:54:26 минути, како второпласиран во групата, а го подобри времето со кое беше пријавен за учество на СП во Барселона за 38 стотинки.
Горазд Чепишевски се натпреваруваше во квалификациите на 100 метри грбно и заврши на 43. позиција од вкупно 53 пријавени пливачи. Тој делницата ја исплива за 1:00:11 минути, подобрувајќи го своето претходно време за 12 стотинки.
Блажевски и Чепишевски ќе настапат уште во една дисциплина, а на првенството ќе учествува и Анастасија Богдановски.

http://www.netpress.com.mk/mk/vest.asp?id=134418&kategorija=8

Јаник плива на првенствово, или поминаа тие дисциплини?

Баш сега на Еуроспорт го најавуваа финалето за утре на 200 слободно, дуел меѓу Јаник Ањел и Рајан Лохти.

Баш сега на Еуроспорт го најавуваа финалето за утре на 200 слободно, дуел меѓу Јаник Ањел и Рајан Лохти.

Дањила Изотов немој да го забораиш, обрати пажња утре и на него ;)

Уфф пропуштив денеска се а баш му се токмев да гледам. П.С. На Еуроспорт само пливање даваат бе?

Имате сега на Еуроспорт репризи од вчера а од 09:55 имате директен пренос од пливање.

Кејти Ледецки 97ма година родена само 16 години руши светски рекорд на 1500 метри.
Миси Френклин 95та година родена само 18 години, на 17 лани на олимпијадата освојува 4 злата.
Добро шо се овие, вонземјани??
Кога ги селектираат кога ги тренираат..ова му доаѓа дека овие се одбрани на 5 години па после макотрпна работа 10 години за да дојдат до ова..
Секоја чест како работат :cuc: фабрика за спортисти.

Jas voopsto ne im veruvam na Amerikancite i nikogas ne sum navival za niv , posle site tie doping skandali vo atletika , se somnevam na sekoj nivni rezultat .
--- надополнето: 30 јули 2013 во 19:26 ---
18:38 - Damir Dugonjic (SLO) equals European record in men's 50m breaststroke: 26.83

За Миси Френклин чудно а за Мелутите не ви беше чудно а?

Престанете бе више да бидете мали деца и да мешате теории на заговор, барем у пливање е лесно да го фатиш некого.

За Миси Френклин чудно а за Мелутите не ви беше чудно а?

Престанете бе више да бидете мали деца и да мешате теории на заговор, барем у пливање е лесно да го фатиш некого.

Знам дека Мајкл Фелпс ти е миленик, но на него се сомневам сеуште :) Воопшто не се сомневам на Рута бидејќи таа е специјализирана на една дисциплина .Јас се сомневам на овие американски пливачи и пливачки кои како шега пливаат квалификации , полуфиналиња и финале во ист ден . Алиша Кутс одлична австралиска пливачка , поради тоа што пливаше во полуфинале и квалификации во ист ден , ја упропасти штафетата со слабо време , физички е неможно тоа да се постигне , да се биде најдобар на секоја трка.

биг квотерфајнал у осум и петнајс ватерполо.

Хрватска се спасила против кенгурите , едвај.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom