Пиво Фест - Охрид (28-31.07 2013)

• Креатор на темата Креатор на темата dagau
  • Време на започнување Време на започнување
D

dagau

Гостин
Во најавите на МРТВ, преку нивниот проект Културно-туристички информатор дознав дека годинава се враќа Пиво-фестот во Охрид на крај на јули, од 28ми до 31ви. По нет нема никакви информации ниту за местото на настан (претпоставувам ќе биде истото) ниту пак за евентуалните изведувачи. Доколку некој веќе знае некакви си информации нека сподели, мислам дека е добро да стои темава само како најава за овој настан кој веројатно допрва ќе го експлоатираат медиумски.

Куп дечишта што фрлаат пиво насекаде.... Не благодарам

Куп дечишта што фрлаат пиво насекаде.... Не благодарам

1.На Охрид не му треба ПивоФест
2.До душа никој пиво фест во селово наше не доликува на вистински пиво фест (кој видел како е надвор од земјава знајт шо муабет прам)

Ти и друштво дечки/девојки, мадле, курле културно си застанувате до некој штанд каде што точат пивце, мавате една дружба, зафрканции и све пропратно се запивате и сите по дома, најпаметна работа, ни кој пеел ни шо свирел ни бутур :D. ;)

САРС, Нокаут, Ареа, Рибља Чорба, Суперхикс, Дубиоза

САРС, Нокаут, Ареа, Рибља Чорба, Суперхикс, Дубиоза
Да не заборавиме за повеќето од нив или последен концерт или конечно по долго време повторно во Македонија...

Дека има многу убави, средени и просторни плажи, затоа :D

Убави имат, за средвење ќе се средет, а просторни не ти се и многу потребни и така на такви настани не одет повеќе од 7 000 до 10 000 публика. Само добра идеја и добра организација требит...

Во пишување го смешав со Кевин Костнер:D Иначе вреди да се посети Фери.

Се сложувам со Strastniot: Зошто пиво фест во Охрид кога нема пивара?
Тие пари кои општината го вложува во овај Пиво фест може попаметно да ги искористи и да донесе некој познат светски музичар.

Убави имат, за средвење ќе се средет, а просторни не ти се и многу потребни и така на такви настани не одет повеќе од 7 000 до 10 000 публика. Само добра идеја и добра организација требит...

Не знам брат, јас колку што сум видел во Охрид 90% од плажите се 4-5 метра широки, со камења и земја, некако не ми личат како на beach festival material.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom