The Championship Wimbledon | 24 јуни - 7 јули, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас сакам од оние јаготките да пробам. :icon_mrgr:

Мислам дека доколку немаат проблеми со повреди и доколку не се погодат во ист дел во ист дел на ждрепката Надал/Мареј би требало да биде финалето.

Ако не го даваат на Телма јас многу малку ќе можам да го следам Вимболдон годинава.
Каква само "среќa" ме прати оваа година, финалето од РГ не го гледав, за Вимболдон ќе треба очи да сипам со стримови само АО го гледам салам.
Од кај мажите стварно не можам да издвојам кој е фаворит број еден ама затоа од кај женски можам.:D Очекувам Серена да продолжи со нејзијата безмилосна игра.
Сега се чека уште ждрепката баш да видиме со кој ќе падне Рафа во 1/4 финале. Јас не надевам наа Ферер.

Доколку не се сретнат пред евентуално финале и доколку играат одлично Надал и Федерер,моја прогноза е: ФИНАЛЕ:Федерер-Надал.Доколку се сретнат,повеќе од сигурно дека Чокович ќе игра финалето,а повеќе од 1/2 финале не му давам на Мари(дури си мислам дека има шанси и во 1/4 финале да отпадне).Ќе биде во секој случај интересен,најинтересен грендслем за оваа година.Очекувам од Јужни и Хас да влезат во 1/4 финалето,а можно е и Чилич ако игра како во Квинс што играше.Ферер нема да догура далеку,бидејќи го гледам во Холандија на тој турнирот ќе учествува и сигурно таму финале ќе игра,па утепан на Вимблдон ќе отиде.

Glory Glory Andy Murray ;)

Ќе биде интересно со ждребот, Надал ќе мора да игра против некој од првите 4 во 1/4 финале, е сега како ќе се падни парето, теоретски е возможно да играат најдобрите 2ца во моментот - Надал и Џокович, што би било ултра фејл. После ждребот на Роланд Гарос, мислам дека на сите ни е јасно дека и нема баш теории на заговор што се тиче ждребовите, everything goes.

И да, GO ROGER!

Него стварно не знам зошто Надал го ставиле 5то место, барем Вимблдон е познат по рангирање на носителите според моменталната форма, а според мене победа на Гренд Слем е доволно за Надал да биде во топ4, ама сепак како и да е барем ќе гледаме интересен меч во 1/4 финале (ако стигне до таму Надал и тој од топ4)

Него стварно не знам зошто Надал го ставиле 5то место, барем Вимблдон е познат по рангирање на носителите според моменталната форма, а според мене победа на Гренд Слем е доволно за Надал да биде во топ4, ама сепак како и да е барем ќе гледаме интересен меч во 1/4 финале (ако стигне до таму Надал и тој од топ4)

Не рангира веќе Вимблдон според нивниот стар систем, туку според АТП ранкингот, така да Надал заслужено е 5ти носител.

Џокович и Федерер фаворити за освојување, од другиве би го издвојувал Цонга како можно изненадување доколку знае да ја контролира својата нервоза и својот глуп темперамент.

Еве ти да ги видиш цените. Во 2011 година биле 2.50 фунти порција. :) Во една порција има околу 10 јаготки.

http://www.wimbledon.com/en_GB/about_aeltc/201205091336572862135.html

Price for a portion of a minimum of 10 strawberries and cream at Wimbledon: 1990 - £1.60; 1991 - £1.65; 1992 - £1.65; 1993 - £1.70; 1994 - £1.70; 1995 - £1.75; 1996 - £1.80; 1997 - £1.85; 1998 - £1.85; 1999 - £1.75; 2000 - £1.80; 2001 - £1.85; 2002 - £1.95; 2003 - £2.00; 2004 - £2.00; 2005 - £2.00; 2006 - £2.00; 2007 - £2.00; 2008 - £2.25; 2009 - £2.25; 2010 – £2.50; 2011- £2.50.

и глеај секоја година поскапуваат... абе ако некако стигниш до таму кај да се ќе дадеш и 3 фунти ако треба :D

Сметам дека Рафа Надал е во врвна форма, па така и шансите за освојување на овој трофеј му се значително зголемени; без разлика што тој преферира земјени подлоги, а и колку што знам, тревните подлоги му се „втори“ омилени. :)
Што значи доколку не се паднат да играат по групи заедно, би сакала да го гледам според мене најдоброто тениско финале во историјата некогаш помеѓу Роже Федерер и Рафа Надал. (зборувам општо, бидејќи дуелите помеѓу овие два противници секогаш носат исклучителна возбуда, Роже со својата сталоженост и елеганција, а Рафа со сета своја брзина и желба за докажување..патем, овие двајца играчи имаат уште една заедничка работа, а тоа е - добрата игра на мрежа). Сакам нивно финале, очајно посакувам - нека се повтори 2008! :)
Простете за сета моја пристрасност, Надал ми е фаворит. :)

• Ми се допаѓа
Reactions: gsf
Еве ти да ги видиш цените. Во 2011 година биле 2.50 фунти порција. :) Во една порција има околу 10 јаготки.

http://www.wimbledon.com/en_GB/about_aeltc/201205091336572862135.html

Јас си дадов збор дека следниот Вимблдон ќе го гледам во живо. :)

Ќе каснам и една порција јаготки за тебе. ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom