Крф

• Креатор на темата Креатор на темата White Swan
  • Време на започнување Време на започнување
Јас сум во размислувања и за Крф ова лето. Каде е најповолно да се сместам за да можам да прошетам на убавите места (Палеокастрица, Глифада, Сидари, Керкира...) ? Како се движат цените за храна и лежалки? Ако сум во Агиос Георгиос дали има авотбус до Главниот град и до убавите плажи, каква е цената? Каква е цената за изнајмување кола и дали го има во тоа место (Агиос Георгиос јужниот)?

Јас бев минатата година, во Агиос Георгиос, сите поубави плажи ти се подалеку.Местото е мало и навечер беше мртво, рент а кар има неколку али беа многу скапи(ние плаќавме 45 евра од ден).Јас не би отишол на истото место повторно.

Јас бев минатата година, во Агиос Георгиос, сите поубави плажи ти се подалеку.Местото е мало и навечер беше мртво, рент а кар има неколку али беа многу скапи(ние плаќавме 45 евра од ден).Јас не би отишол на истото место повторно.
Близу ипсос има ли убави плажи? Ти познатите плажи како палеокастрица, глифада, имаат ли бич барови, лежалки или во главно треба да носам чадор и лежалки? Какви се цените ?

Ако планирате да одите на Крф без кола обавезно да земете рентакар. ВО спортивно одете на друго место. Крф е остров со многу контрасти кој излегува на 3 мориња и е долг 80км. Има многу(на број) убави места за посета, но не се најубавите плажи/места кои ќе ги видите и на најголем број од тие места не се наоѓа смештај. Најдобро е секој ден да одите на различно место, а за да го исшетате убаво ви требаат 10 дена. На плажите има биџ барови и лежалки со чадори, но може и да си носите кога веќе одите со кола.
Рента кар ќе најдете од 20 евра па нагоре, па така ако сте на пример 4 души рента кар ќе ви биде далеку поисплатлив него било кој јавен превоз.

Близу ипсос има ли убави плажи? Ти познатите плажи како палеокастрица, глифада, имаат ли бич барови, лежалки или во главно треба да носам чадор и лежалки? Какви се цените ?

Има една "убава" плажа близу Ипсос ама не е песочна - Барбати и не се оди пеш зашо има едно 5 километри.

тие познатите се скроз на другата страна и ќе треба да одиш со јавен превоз или со рента кар.

со моторче ќе ти биде мачно зашто има и по 30 километри до некои плажи

Ова лето ќе одиме на Крф. Може ли некој да ми даде информација за плин на патот до Крф?

Sekoja den go gledam Krf, ne trgam pogled od nego( vo Ksamil sum):pos:

Планирам да одам на Крф, поточно Кавос, па би сакал да ве замолам ако можете да ми дадете некоја интересна понуда. Под "интересна понуда" подразбирам смештај за двајца (од прилика да биде од 20 до 30 Јули), по пристапна цена, на добра локација... и нормално, да не биде некоја прчвара. Поздрав.

Планирам да одам на Крф, поточно Кавос, па би сакал да ве замолам ако можете да ми дадете некоја интересна понуда. Под "интересна понуда" подразбирам смештај за двајца (од прилика да биде од 20 до 30 Јули), по пристапна цена, на добра локација... и нормално, да не биде некоја прчвара. Поздрав.
Цел Кавос ти е прчвара :D

Plin imas na vlezot vo Igumenica, na BP pumpata i kostase 0.68 eur litar(najeftin e na BP pumpite).
Фала многу за информацијата. Се надевам дека нема проблем со снабдување на плин и бензин.

Кавос е дното на Крф. Интересно е за средношколци кои немаат каде да се изживљаваат и себеоштетуваат. Не е за полнолетни и не е да одиш со девојка.

ај разлики Ипсос - Кавос? и како е таму во септември ако може некој да пише.

Ипсос е нормално местенце каде нема изрогирана и пијана дечурлана која блудничи и развратува. Од тие причини во Ипсос има драстично помалку кафичи, но работат и навечер и има забава. Можеш да излезеш со девојка без секое второ пијано и издрогирано теле да ја фаќа за гз и да и се пушта.
Морето е каде-каде почисто на Ипсос, впрочем мислам дека секаде морето е почисто од Кавос. Како и да е, на Крф се оди сам ако шеташ по островот, ако мислиш да седиш на едно место тогаш воопшто немој да одиш. Има многу поубави места отколку било каде да си на Крф, а кои се многу поблиску до Македонија и се поефтини.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom