- Член од
- 14 февруари 2010
- Мислења
- 264
- Поени од реакции
- 52
Исто така е важно да се каже дека По е зачетник на нови жанрови во литературата како на пример детективскиот расказ дури и рана појава на научна фантстика.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дечки да ве прашам овие краткиве дела од Едгар Алан По каде може да се најдат, да не има некое издание со сите такви дела собрани. Од нет знам дека има се, но ме интересираше тука негде во близина дали има.
Несериозен добар дел спомна од дејноста на По, а ми делува дека ги читал на англиски.
Иначе само Авантурите на Гордон Пим ја имам читано, па не сум баш компетентен за да дадам конструктивно мислење за дејноста на Едгар Алан По.
Дечки да ве прашам овие краткиве дела од Едгар Алан По каде може да се најдат, да не има некое издание со сите такви дела собрани. Од нет знам дека има се, но ме интересираше тука негде во близина дали има.
Несериозен добар дел спомна од дејноста на По, а ми делува дека ги читал на англиски.
Иначе само Авантурите на Гордон Пим ја имам читано, па не сум баш компетентен за да дадам конструктивно мислење за дејноста на Едгар Алан По.
Најдобро е на англиски да ги бараш, на саем имаше добри изданија, со црни корици и црвени букви (морбидност плус), само не се сеќавам од која издавачка куќа беше.
Кажи ни повеќе за романот, баш тоа и го потенцирав во претходниот пост.![]()
Мислев да прочитам некоја негова книга пошо ми го фалеле и имаше и доста интересни колумни, но после колумните со атеистите и месарот нема шанси. Тоа не се простува.
Не сум офтопик, во првиот пост на темата пишува
Али некој има желба да биде полицаец и да ги избрка и малкуте луѓе кои во подфорумов барем малку се интересираат од литература и умеат да прават разлика помеѓу Кафка и билтен со утакмици. Нема проблем, се прифаќа и тоа.
И да сега сум офтопик. Кога веќе ме оптужи барем да не е за џабе.