Телефон паднат во вода

• Креатор на темата Креатор на темата _DaMneD_
  • Време на започнување Време на започнување
Сабајлево екранот на телефонот (ZTE Blade Q) ми се намокри и одредени делови се како да има внатре вода, значи не цел телефон туку само екранот. И како поминаа неколку часа почнаа да се губат т.е. како да се сушат одредени делови. Веднаш чим пристигнав дома ми кажаа за ова со оризот и го ставив така покриен цел, немаше нешто што може да се избрише од горе или да се исуши само се гледа ко внатре во екранот. Дали мислите дека ќе помогне ова со оризот и да не знаете колку треба да стои така?

одма штом се навлажнил требало да го исклучиш и да ја извадиш батеријата, да го расклопиш прво и да го исушиш со фен или нешто слично, чисто се сомневам дека оризот ќе помогне нешто одкако добил спој и сибал векот

одма штом се навлажнил требало да го исклучиш и да ја извадиш батеријата, да го расклопиш прво и да го исушиш со фен или нешто слично, чисто се сомневам дека оризот ќе помогне нешто одкако добил спој и сибал векот
Да, ама не можев никако тоа да го направам. Инаку се намокри од увото што ми беше влажно додека зборев и само екранот, ниту еден друг дел не страдаше. Како поминаа неколку часа, во меѓувреме работеше, како да се сушеше екранот и се губеа влажните делови чим дојдов дома извадив батеријата, картичките и го ставив во ориз. Инаку најнормално си работи телефонот и покрај ова.

Да, ама не можев никако тоа да го направам. Инаку се намокри од увото што ми беше влажно додека зборев и само екранот, ниту еден друг дел не страдаше. Како поминаа неколку часа, во меѓувреме работеше, како да се сушеше екранот и се губеа влажните делови чим дојдов дома извадив батеријата, картичките и го ставив во ориз. Инаку најнормално си работи телефонот и покрај ова.

ако не се оправи ќе го смениш екранот и то е :toe:

Незнам за новите мобилни како е ситуација после падање у вода, али кај мене имам Нокиа 2680с
download.jpg
и до сга ми има паднено 2 пути квалитетно у вода. Првиот пут у кофа вода, изваден после 5-6 секунди одма батеријата и сим картичката ја извади и така стоеше на собна температура 1 недела после го нанамести и се најнормално си работеше. Вториот пут ми падна кда беше по риби у езеро повише од 30 секунди беше у водата додека да га најдем и да га извадим и пак истата процедура вадење и сушење на собна температура. Ја мислеше дека нема да работи али после една недела сушење телефончето си работи без проблем. После некои си 2-3 саати користење појави се на пола екран малку пареа и за 1 ден се повлече. Еве уште га користим мобилниот нема никакви проблеми има видливи гребаници по нега од падови. Збор ми е што порано мобилните стварно ги правешеа квалитетни и многу ретко се кварат, а на оваа денешница катастрофа,маски,футроли,протектори на екрани и остали глупости. Ке го сликам и мојот телефон ке видите у која состојба е, уште ке гура нема смрт.:ojeaa:

iPhone 5 го исправ во машина по грешка, си работи сега ама не е како шо беше порано, на пати камерата откажва и такви некој заебанции

iPhone 5 го исправ во машина по грешка, си работи сега ама не е како шо беше порано, на пати камерата откажва и такви некој заебанции
Абе не си играјте така, треба одма гасење + ако можеш веднаш батеријата да се откачи да не прави спој ... темелно да се исчисти исуши и да се врати се на свое место

сега однеси го пак ти во мобилара ама перење во машина не е малце

кој и да е телефон ако ја извадиш батеријата и го расклопиш, исчистиш со тинерс исушиш и склопиш нема гајле од вода

Абе не си играјте така, треба одма гасење + ако можеш веднаш батеријата да се откачи да не прави спој ... темелно да се исчисти исуши и да се врати се на свое место

сега однеси го пак ти во мобилара ама перење во машина не е малце
Готово е то, ја напрајв та постапка одма ко ми се случи то. Пред 8-9 месеци, го спасив телефоно

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom