Телефон паднат во вода

• Креатор на темата Креатор на темата _DaMneD_
  • Време на започнување Време на започнување
Па пикни го во купче ориз и остави го така до утре бидејќи оризот го впива влагата што се наоѓа во телефонот,а тоа требало истиот ден кога падна .

Испратено од iPad 3 со Tapatalk HD

И мене ми имат паднато мобилниот во вода,после сушењето работеше нормално али па после 2 недели рикна .

Стај го во тегла со ориз и држи го 24 часа.Но,може да е доцна,бидејќи прерано си го уклучил.

Уште подобра алтернатива од ориз е силика гел (тоа што го има во секоја кутија со чевли).

Носи го на сервис, нема што да се мислиш.
Мојот(Sony Xperia tipo) неколку часа преседе во снегот. Уште не можам да го доведам во нормала.

Постапката на Mario Gómez e најисправна досега за ако телефонот падне во вода. Нели, ако не ви е за до носење на сервис. Само расклопете го на најситни делови нека се испече на сонце така и после во ориз.

Постапката на Mario Gómez e најисправна досега за ако телефонот падне во вода. Нели, ако не ви е за до носење на сервис. Само расклопете го на најситни делови нека се испече на сонце така и после во ориз.

Ни сонце нема да му ебам матер.Се киша деновиве.Стај го у микробранова.

може во микробранова, ама претходно завиткај го во алуфолија, да се испече џоа кокошку:pos:

А што е финтата со оризот ?

Иначе јас кога бев 8мо одделение ми падна исто вака телефон во шоља дома, го бришев, го сушев. Ама ништо пустиот умре :(

А што е финтата со оризот ?

Иначе јас кога бев 8мо одделение ми падна исто вака телефон во шоља дома, го бришев, го сушев. Ама ништо пустиот умре :(
имаш 5 поста погоре, оризот впива влага, стара чичковска финта е тоа. :)

може во микробранова, ама претходно завиткај го во алуфолија, да се испече џоа кокошку:pos:

Ете и ориз нека му нашиба,како што викаат овие погоре.Добар ручек ќе излезе..

Готово го средив проблемот бил во флет кабелот на дисплејот целиот оксидирал го исчистиф и сега фура како нов :)

Сабајлево екранот на телефонот (ZTE Blade Q) ми се намокри и одредени делови се како да има внатре вода, значи не цел телефон туку само екранот. И како поминаа неколку часа почнаа да се губат т.е. како да се сушат одредени делови. Веднаш чим пристигнав дома ми кажаа за ова со оризот и го ставив така покриен цел, немаше нешто што може да се избрише од горе или да се исуши само се гледа ко внатре во екранот. Дали мислите дека ќе помогне ова со оризот и да не знаете колку треба да стои така?

Мене телефонот кога ми беше поднатопен во вода, само го расклопив, го избришав, го подзасушив и пак го склопив. И еве го уште работи.

А ова за оризов прв пат слушам и верувам дека функционира, зошто оризот впива вода. Така да ако во иднина телефонот ми се намокри ќе имам во предвид што да правам:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom