Вашата коса...

• Креатор на темата Креатор на темата _ZlObNiCa
  • Време на започнување Време на започнување
imav dolga kosa i denes ja skrativ, kostenliva mi e i ne ja farbam, a ja sisam na mesec ili dva. Sakam da imam vitkana kosa, poso mojava e prava i teska...

cesto se sisam sekoj mesec, kuso si e kuso ..... maski porano upotrebuvav( doamsni i kupuvav ali sega epten ja zapostaviv )......
maska:ruzmarin ke go svaris vo voda i da otstoi nekoe vreme, pa potoa so vodata ke se izmies.
nesto drugo:so ladno mleko ke si ja izmies kosata .... go zajaknuva korenot

Јас имам природна боја на косата - костенлива. Ја немам никогаш фарбано. Не сум била ни шатирана. Должина е нешто подолго од рамениците. Сакам да експрериментирам со фризурите а со боите не.

Е дефинитивно сватив една работа: фенот кој го употребуваме игра огромна улога во одржувањето на косата.

За мојата коса секогаш е тука Nivea Hair Care. Шампон-стандарден тип и нешто неверојатно е маската од Nivea(Mit Nutri Vitamin+Pflege). Ќе ја препознаете бела, со сини гранули. Се става многу малку и потоа косата е неверојатно мека, свиленкаста, а одговара на секаков тип коса.
И битниот фактор што горе го кажав:фенот. Си го обожувам новот фен од Zepter, новата колекција Vital System.

Ако случајно немате маска за коса,маслиново масло помага.Се масираат 2 лажици маслиново масло,се остава 10-тина минути и се плакне со млака вода и ептен малку шампон.Ја остава косата мека и сјајна.За расцветани врвови,се прави маска од мајонез.

mojata kosa e satirana so svetli kafeafi i malce plavi prameni,dolga e i prava.ja mijam dva pati vo nedelata(poveke nesmeam bidejki mn mi se masti),ja potsisuvam na sekoj mesec i pol,ama mn brgu mi raste.od sampon go koristam Herbal Essences rozev.maska za kosa stavam dva pati vo mesec( Fructis)ne ja peglam nikogas i ne ja susam so fen.

Плава, плава, плава...кратка...како на Кели Кларксон горе и шиши...плава, плава, плава...:vozbud:

Ха хааа... прво машко на темава?
Па за косата, покрај конзумација на пиво, го користам оној Nivea шампон за кадифен сјај и соодветниот регенератор. За се` др. оставам природата да си се погрижи. Ако знаете некаде да откупуваат кажувајте, оти ми треба некој динар.

Мојата коса ја нема...т.е во должина е дел од mm.. :)

јас користам маска за косава ..али би го запрашал женскиов пол ..што ке предложат од маскиве за коса ..која е со добар квалитет ?:helou:

Мене природно ми е костенлива бојата на косата.Пред 5 месеци негде,експериментирав,пепељаста боја некоја сакав да добијам,ама не успеав.Вчера баш се фарбав и сега ми е пак некоја нијанса потемна можеби од мојата природна боја,не е нешто многу да дели и...се бендисааав.:vozbud: Уште понеделник ке се истрижам и тооооп!!!

SCORPIO__20 напиша:
јас користам маска за косава ..али би го запрашал женскиов пол ..што ке предложат од маскиве за коса ..која е со добар квалитет ?:helou:
пробај ја Garnier- repair & shine.
Имам повеќе напишно побарај по темава:smir:

Ja koristim od Fructis Long&Strons shampoo za kosa i Long&Strong conditioner. I super mi je. Imam prilicno duga kosa, slika od avatar mi je stara 3 nedelje.
Sisam se redovno, da mi se ne razcepi kosa, i ne koristim fen vec odavno.

Ne da cuvam kosu, nego zbog toga, jer ga nemam :pos:

Ме нервира на топлово.

Jukka напиша:
cesto se sisam sekoj mesec, kuso si e kuso ..... maski porano upotrebuvav( doamsni i kupuvav ali sega epten ja zapostaviv )......
maska:ruzmarin ke go svaris vo voda i da otstoi nekoe vreme, pa potoa so vodata ke se izmies.
nesto drugo:so ladno mleko ke si ja izmies kosata .... go zajaknuva korenot

i ja kao tebe samo so upotrebuvam gel mn. :)(valera) i ova so mlekoto dzabe mi e ....:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom