Вашата коса...

• Креатор на темата Креатор на темата _ZlObNiCa
  • Време на започнување Време на започнување
Каква боја на коса имате? -темно кафена
Дали таа е вашата природна боја? -да
Кратка,медиум или долга коса имате? -дооолга
Дали експериментирате со изгледот на вашата коса -па да ама не претерувам,бев плава па црвена па плава повторно и еве сега скоро две години не правам ништо ја одмарам косата со повремено шишање

Конечно ја пораснав :) иам до под раменици малце, со шишки косо ишишани, од едната страна се многу многу кратки, од другата се до над веѓа. Внатрешните прамени над тилот ми се плави, иначе ми е кафеава.

Имам природно кафеава коса доста долга порано многу експерементирав но од причина шо ми стана како метла престанав со фарбање пеглање и слично...инаку на косата ги имам испробано речиси сите бои.Веке ми помина тој период и еве уште малку да израсни и ќе биде се ок.Инаку ми е средно кадрава :)

Бринета, природна боја
Должина - медиум, накај долга ;))
Порано многу повеќе експерипентирав, дури и сама си се шишав, интересно ми беше, сега само шишките сами си ги "делкам", напати! Сакам да се мавнам лустер, имам многу слабо влакно :( ама не знам како ќе ми стои, а и многу бавно ми расте....

Za jaknenje na kosata

Tri solji cas dnevno se dovolni za da se obnovi rezervata na fluorinot, materija sto ja jakne strukturata na kosata.Bidejki vlaknata se del od teloto so najgolema sposobnost za apsorcija (osobeno koga e vlazno) izbegnuvajte gi samponite i proizvodite za kosa koi sodrzat vestacki boi i mirisi.Prirodna zamena?
Izmesajte dve zolcki so edna lazica med,izmasirajte i izmijte so mlaka voda.Ako imate mrsna kosa, vo 1 decilitar neutralen sampon dodajte 5 kapki esencijalno maslo od limon

imam kafeava i dolga kosa....sakam da ekspirementiram no malku mi e strav no sepak nekoi mali promeni si pravam ponekogas...i ne sakam farbi :nenene: jas barem sum si zadovolna od sopstvenata boja na kosa i ne sakam nitu pomisluvam da koristam farba :toe:

Вака ...
Каква боја на коса имате?
Дали таа е вашата природна боја?
Кратка,медиум или долга коса имате?
Дали експериментирате со изгледот навашата коса или како и секогаш?
Имам смеѓа коса и да тоа е мојата природна боја.Инаку е доooлга до половината некаде,природно виткана иако често ја пеглам:)Не експериментирам многу со боите,еднаш само бев шатирана:)

какви препарати користите за нега на вашата коса?Ставате ли маска за коса(каква?),каков шампон користите?

Користам Nivea шампон и регенератор за виткана коса и после бањање стално ставам силиконски капки за коса:)

imam kafiava kosa dolga do polovina ne sakam da eksperementiram so kasata ja mijam isklucivo so kamilica sampon i toa ednas nedelno i se ceslam ednas nedelno so (toa mi e preporaka od mojot frizer) vitkana e inaku

crna,crvena,plava,kratka,busava so dooolgi zizgi :)

Sovet:Ne koristete gi Garnier proizvodite(ova vazi za tie so extremno dolga kosa).Ne deka nesto ja rugam markata ama toa e....od 7 dusi so probaa garnier 6 se so losa kosa.Ja edno vreme resiv da probam,i kosata mi stana..upm...sega momentalno koristam shampon PAntene i regenerator Shauma od kokos.Inace bev na frizer(posle 5god)da me ofarbaat i kosata mi stana seno,t.e mi ja ofarbaa samo do ramenja,izglea i skurci na tipkata da mi ja farba kosata do dole,poso morav da stojam ispravena za da me stigne do kraj(ipak ne me stigna)taka da od sega ja se pozdraviv so frizer za sekogas,sama se farbam,sisam i site dr raboti:)

do pred 1 godina imav prirodna rusa vitkanakosa, sega pocnuva da mi temnee so tek na vreme.

Веќе 3 години сум плава и до сега не сум имала некој проблем со косата,ама тоа се зависи од одржувањето.здрава коса подразбира постојана нега со повеќе препарати од кои повеќето,по препорака на стилистите и фризерите,треба да се на природна база.е сега тоа е невозможно зошто шампоните,регенераторите и маските ги сметаат за хемија.кога почнав да се фарбам фризерот ми рече барем еднаш неделно да ставам чичково масло на косата и да оставам така замотана 1 или 2 саати и потоа да ја измијам и да и ставам маска.
Маска која најмногу ми помогна е repair&shine-GARNIER,исто како и фарбата GARNIER XL1,додека пак шампоните и спрејовите за коса кои ги употребувам се на Schwarzkopf.

NightFuneral напиша:
Sovet:Ne koristete gi Garnier proizvodite(ova vazi za tie so extremno dolga kosa).Ne deka nesto ja rugam markata ama toa e....od 7 dusi so probaa garnier 6 se so losa kosa.Ja edno vreme resiv da probam,i kosata mi stana..upm...sega momentalno koristam shampon PAntene i regenerator Shauma od kokos.Inace bev na frizer(posle 5god)da me ofarbaat i kosata mi stana seno,t.e mi ja ofarbaa samo do ramenja,izglea i skurci na tipkata da mi ja farba kosata do dole,poso morav da stojam ispravena za da me stigne do kraj(ipak ne me stigna)taka da od sega ja se pozdraviv so frizer za sekogas,sama se farbam,sisam i site dr raboti:)

Извини девојко али не можам да се сложам со тебе.Garnier производите се едни од најквалитетните на светот.И јас имам долга коса(не колку твојата колку што разбрав)ама производите од Garnier ми дадоа сјај и јачина на косата(ти очигледно не со го погодила шампонот за твојот тип на коса).

А сеа он д сабџект:имам долга кафеава коса,не се фарбам и не експериментирам мн формата.А како што кажав погоре ги користам Garnier производите за коса.

Имам кафеава виткана коса, сега кратка добро медиум кратка ни ваму ни таму ми е. Имам експериментирано две години неишишана, после тоа правење суканици и чување на суканиците 15месеци. Добро беше само сега се каам колку ми е уништена косава. Мора ептен кратко да ја ишишам(избричам) а тоа мнооогу гадно ми стои.

Иам кафеава коса кратка у моментовto e to

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom