Аланија

• Креатор на темата Креатор на темата Олимпија
  • Време на започнување Време на започнување
pa i vo Skopje e 40 stepeni, ama me interesira dali e vlazno,
mi kazaa deka navodno bazenite bile so mlaka voda(od sto e toplo)

abe 7 noki ke projdat, ne e mnogu vreme, samo da moze da se funkcionira normalno, da se ide na plaza pa neli za toa ideme...

pa i vo Skopje e 40 stepeni, ama me interesira dali e vlazno,
mi kazaa deka navodno bazenite bile so mlaka voda(od sto e toplo)

abe 7 noki ke projdat, ne e mnogu vreme, samo da moze da se funkcionira normalno, da se ide na plaza pa neli za toa ideme...

Ne odev na bazen non stop odev na plaza, Cleopatra beach odi ako si blizu e super plaža.
Ne e vlažno, klimata e skoro ista kako kaj nas..za gore na kaleto da idesh imas zičnica pa posle odis pes..podobra opcija nego li da odis so taksi pa do tamu te nosi i poeftina opcija.

Аланија е прекрасна, гостопримство на ниво, има што да се види

Дали може да препорачате некој хотел во кој сте биле во Аланија, затоа што слушнав дека не биле сите добри како што ги претставуваат агенциите. И дали во ''се вклучено'' се смета и пијачки на плажа или тоа се доплаќа за тоа што одиме во средина на јули на таа жештина таму ке треба многу пиво. :D
Поздрав

Дали може да препорачате некој хотел во кој сте биле во Аланија, затоа што слушнав дека не биле сите добри како што ги претставуваат агенциите. И дали во ''се вклучено'' се смета и пијачки на плажа или тоа се доплаќа за тоа што одиме во средина на јули на таа жештина таму ке треба многу пиво. :D
Поздрав

Турција е најубава почеток на јуни или цел септември. Јули и август е пеколно жешко.
all inclusive - и пијачките на плажа се вклучени во цената, (вода, лимонади, кафе, пиво), ако сакаш нарачувај по 100 никој не ти брои, никој не те брани.
Веројатно нема на 50 степени да нарачуваш виски на шанк на плажа :icon_mrgr:, значи такви жестоки алкохолни пијалоци на плажа не се даваат.

Здраво. Како се стигнува до Аланија ? Дали има летови од Македонија директно до Аланија било чартер лет или слично ?
Поздрав

Здраво. Како се стигнува до Аланија ? Дали има летови од Македонија директно до Аланија било чартер лет или слично ?
Поздрав

Ne sum letal od Mkd ali do Alanya tocno nemas letovi..do Antalyja se leta posle imas bus/kombinja/taxi

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom