Аланија

• Креатор на темата Креатор на темата Олимпија
  • Време на започнување Време на започнување

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Ако сакате да летувате во Турција, а тоа да не биде дестинација со многу туристи, тогаш посетете ја Аланија. Место кое апсолутно по своите содржини нуди по нешто за секого.Самиот град е сместен во заливот на Анталија во близина на Памфилија, прикриен со зимзелени шуми, смокви и црн бор.
alanya_turkey-wide.jpg

Аланија е посебна поради природната позиција, помеѓу планините Таурус на север и Средоземното море на југ што ги привлекува и оние кои не одат на летување првенствено за пливање и сончање на плажа.
Аланија има типична медитеранска клима, која обезбедува дождот да се појави во текот на зимата и остава долго, топло, суво лето, што привлекува голем број на туристи.
alanya-kalesi-2-1361296774.jpg

Местото се наоѓа во близина на планини кои создаваат интересен ефект: снегот може да се види дури и за време на топлите денови во самиот град. Просечната годишна темепература се движи 21,4 до 27,9 степени во лето.
Кога ќе го погледнете брегот на Аланија, може да се каже дека гледате површина со некои од најубавите турски плажи, а најдоброто од се е тоа што покрај брегот, каде можете да уживате во бањање и одмор на море, во внатрешноста имате прилика да ја запознаете историјата на оваа област. Аланија нуди забава за секого.
redtower1.jpg

Во самото место ќе ве воодушеви шармот на старите куќи, тврдини и пристаниште во самиот дел на градот, кои на совршен начин се поклопуваат со модерната архитектура на многубројните хотели, културни и спортски содржини.
EUROPE___MEDITERRANEAN_TURKEY_CON_TUR__TURKEY_-_ANTALYA_ALANYA.jpg

Ноќниот живот во Аланија е задоволителен за секого и нуди голем број на ресторани и кафулиња, кои несомнено ќе ги воодушеват помладите.
За оние кои сакаат да се запознаат со културата и историјата на ова место, а плажата и сонцето не им се доволни, нека појдат на тура до импресивната тврдина од 14 век, во која се наоѓа византиска црква украсена со фрески.
alanya1.jpg

Дали сте ја посетиле Аланија? Мислења, информации, слики? :pipi:

Trebase da odam vo Alanija 2006 ako tocno se sekavam,i sve bese dogovoreno ali mi se pojavi eden zdravstven problem i morav na operacija da odam i mi propadna i Alanija i celo toa leto,,,ali merakot uste me drzi za toa mesto i najverovatno ako se resam za Turcija vo idninata toa ke bide Alanija defintivno.

Eve ti ja skroz dole do Antalija

mapturkey[1].gif

Provereno pred 4 godini ,prekrasno mesto ,fakat ne se odi vo spic na sezona(pekolno toplo) ,vnimavajte doooobro vo koj hotel bidejki ima i utki :)

Колку би ме чинело во Јули месец да ја посетам Аланија на 10 дена?

super travel Кавадарци имаат супер понуда за 350еур 7 нокеванја ал инклузив во хотел со 3 или 4 * со вклучен чартер лет од Скопје до Аланија, може јас таму ке одам во јули, но се мислам помеѓу Аланија и Макарска

super travel Кавадарци имаат супер понуда за 350еур 7 нокеванја ал инклузив во хотел со 3 или 4 * со вклучен чартер лет од Скопје до Аланија, може јас таму ке одам во јули, но се мислам помеѓу Аланија и Макарска
Ај баш ке ја видам понудава...

Ај некој што бил нека даде добар хотел од 4-5 звезди алл инклузив.

Како е Аланија во јули? Знам дека е жешко и сето тоа, нормално со оглед на времето секаде, таму нормално ќе да е пожешко, ама дали има гужви по плажите и нешто повеќе за слободни активности што може да се виде освен хотелите?

Дечки еве баш сеа гледам понуди од агенциите и некапирам со е разликата помеѓу алл инклузив и ултра алл...Има има некој отидено, би било убаво да сподели :unsure:[DOUBLEPOST=1469484570][/DOUBLEPOST]Дечки еве баш сеа гледам понуди од агенциите и некапирам со е разликата помеѓу алл инклузив и ултра алл...Има има некој отидено, би било убаво да сподели .

Дечки еве баш сеа гледам понуди од агенциите и некапирам со е разликата помеѓу алл инклузив и ултра алл...Има има некој отидено, би било убаво да сподели .

Дечки еве баш сеа гледам понуди од агенциите и некапирам со е разликата помеѓу алл инклузив и ултра алл...Има има некој отидено, би било убаво да сподели .
Па разлика скоро и да нема освен во пијалоците наводно у ултра се вклучени скапи вина, виски...
друга разлика нема, поише е ко маркетинг трик на агенцииве

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dali nekoj bil vo Alanya vo avgust.
Kakvi se temperaturite?Mnogu li e toplo?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom