Mutua Madrid Open | 5-12 мај, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Победник на Mutua Madrid Open?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 12 34,3%
  • Роџер Федерер

Гласови: 7 20,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 11 31,4%
  • Енди Мареј

Гласови: 4 11,4%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 2,9%

• Вкупно гласачи
    35
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Od site zemjeni turniri ovoj vo Madrid mi e najlos.Onoj vo portugalija sega sto bese a be milina da gledas tenis na zemjena pdologa. Voopsto ne mi e logicen turnirov megju Monte carlo i Rim, treba prv da go stavat pa potoa da se odi na zemjeni turniri pospori a se so cel ubavo da se podgotvat teniserite za Roland Garros. Hamburg bese sto pati podobar masters od Madrid!

Толку од турниров, сега гледав хајлајтс, терените се ултра спори, честито титула на било кој освем Фед, исто така баунсот е доста голем...ужас.

Сега ми е јасно зошто Надал изјави дека терените во Мадрид се идеални оваа година :icon_lol:

Мене Мадрид никогаш не ми бил добар турнир, на кој би седнал и би изгледал повеќе од 2 меча, т.е еден на Новак и некој така по атрактивен, некако не привлекува, минатата година изгледав повеќе мечеви, бидејќи плавата подлога ми беше интересна на телевизија, и како тоа се изгледа.
Како што кажа streetbond2005, па во Есторил повеќе би гледал отколку тука. Рим и Монте Карло се измислени за овие, а да не зборам и за терените кои нит се надвор, нит се во сала.

od Monte Karlo ne se pospori , ne zaebavajte sea , e sega shto posebno terenot broj dva e ,,ruzen ,, toa e drugo dvaese

Монте Карло е најспор, но овие терени во споредба со оние од минатите години се најмалце едно 40% поспори.

za ochekuvanje beshe usporuvanjeto , posebno zaradi ,,Madrigjanecot ,, Nadal koj shto ovde ne belezi bash dobri rezultati no sepak , ne e e bash tolku drastichno , so usul e
--- надополнето: 6 мај 2013 во 19:20 ---
Isner , Raonic , Anderson pobedija , da beshe vo Karlo , Isner pa i Raonic sigurno gubea

Едно нешо не ми е јасно.. зш Мареј е толку слаб на земја а имат таква игра со пимпање и дефанзива, логично сервери и поагресивни тенисери се јаки на побрзи подлоги, а подефанзивни на земја??

Мареј е роден дефанзивец, такозвани pusher for life.

Мареј е роден дефанзивец, такозвани pusher for life.
jasno de ama logicno na to e da e dobar na zemja ko ostanative spanci so igret podefanziven tenis da recime od amerikancive.. a toj obratno na tvrda i treva imat pogolemi uspesi

Обавезно пуштајте Азаренка - Павличенкова. Моментално играат тај - брејк во првиот сет. Феноменален меч, да се замислиш дали жени или мажи играат.

jasno de ama logicno na to e da e dobar na zemja ko ostanative spanci so igret podefanziven tenis da recime od amerikancive.. a toj obratno na tvrda i treva imat pogolemi uspesi
Затоа што ги нема потребните движења за еден земјаш. Еве спореди ја играта на Надал со неговата и се ќе ти стане јасно. Ги нема потребните агли, спинови, башка и не лизга по земјата како што треба, т.е. не го користи тоа доволно добро. На земја само со враќање на топчето нема теорија да победиш некој појак тенисер, а Мареј очигледно не може да го сфати тоа.

Marej ne igra agresivno vo koninuitet ( a moze , mislam) i se potpira na defanzivata . Razlikata vo rezultatite na beton i zemja shto gi ima ne se zaradi nego tuku zaradi protivnikot , pobavna igra i pomalku greshki i kaj protivnikot...no mislam deka Marej ke ima podobri rezultati vo ovoj period , Lendl nema da mu dozvoli veke taka pacerski da igra , ne dava rezultat toj stil na zemja, e sega ako taka prodolzi, znachi ne moze poagresivno od ova na zemja .

Мислења за мечот Монако - Типса утре од 11?
Се мислам да го играм Монако да победи над 3.5 гема разлика , ми изгледа доста реално некако. Сепак вие повеќе што ги пратите би сакал да слушнам мислења. :)

Мислења за мечот Монако - Типса утре од 11?
Се мислам да го играм Монако да победи над 3.5 гема разлика , ми изгледа доста реално некако. Сепак вие повеќе што ги пратите би сакал да слушнам мислења. :)
Маме му јебем што го ставиле во грд термин, нема да го стасам. Ако успееш да го стасаш слободно играј го Монако да тепа со Хендикеп.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom