Повторно црн Велигден

• Креатор на темата Креатор на темата _Филип
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Кај бил твојот господ кога тракторот и приколката се обрнале?

тука е секогаш и за сите не бери гајле

финтата е во животот, ти веруваш дека само тоа е од раѓање до смрт јас верувам дека има нешто и после смртта, ништо не ни е ветено за на овој свет ни богатство ни здравје ни години, се е ветено за на другиот. Сепак има добри нешта и овде
--- надополнето: 2 мај 2013 во 14:35 ---
Пред месец дена тројца штипјани загинаа, пред тоа имаше нколку смртни жртви откако стопли времево, на мотори... Крајот не се гледа на сообраќајкиве зашто државата не презема ништо по овој поглед. Догодина ова време ќе има повторно околу 15тина смртни случаи што е алармантно и ако државата не започне кампања, елиминирање на црни точки повеќе образование околу ова и свеста да се зголеми не гледам потреба да се дискутира на вакви теми бидејќи се врти едно те исто а никој ништо не презема.

А државата и памперси да ни смени, сами треба да отвараме очи.... државата и тоа што го мора не го прави за нас, камо ли за кога сме на сопствена одговорност

Obicno lugeto razmisluvaat taka,sto vikaat Bozja kazna....ama sto storia decata,pa ova da im se sluci...ili ova e nekoja opomena za postarite:(
Im posakuvam na decata brz oporavak,i da pominat bez posledici,ako e toa mozno:)
A za pocinatite,vozacot i negovata sopruga...neka im e lesna zemjata:(

Закон има, ама нема кој да го спроведува, и свеста е мала. Требда да се направи ЕКСТЕНЗИВНА кампања против возење во алкохолизирана состојба и да се наведат луѓето да не се качуваат во кола со алкохолизирани лица и воедно ДА ГИ ПРИЈАВУВААТ ВО ПОЛИЦИЈА своите другари кои возат под дејство на алкохол.

Ќе речете не е убаво да му се одземе возачката после на другарот. Епа уште поубава услуга им направил "другарот" во Косоврасти на своите пријатели. Јас сум едно 99% сигурен дека во случај да не биле сите 5мина подеднакво пијани и секако кога еден од нив би бил малку и посовесен човек тој можел да одбие да се качи со своите другари и да го пријави во полиција возачот доколку вози под дејство.

јас зборувам за овој со тракторот.
за него уште не се знае деали бил пијан или не.

Кај бил твојот господ кога тракторот и приколката се обрнале?
Човек сам си ја предизвикува судбината, некогаш свесно, некогаш несвесно.

Жално, лесна им земја.

Што е многу, многу е. Во последниве две недели откога затопли приметувам рекорди рушиме, секој ден по еден загинат имаше минимум. Што прават луѓево и како возат не ми е јасно. Вака повеќе жртви имаме него ли во војна. Едно време бев против високите казни, ама сега мислам дека се на место. Не е за секој кола, и не само возчката туку и колата треба да им ја земат доколку си продолжуваат по старо.

тука е секогаш и за сите не бери гајле

финтата е во животот, ти веруваш дека само тоа е од раѓање до смрт јас верувам дека има нешто и после смртта, ништо не ни е ветено за на овој свет ни богатство ни здравје ни години, се е ветено за на другиот. Сепак има добри нешта и овде
(y)
Тогаш не глуми хипокрит, па жал да ти е за децата ако починат и слично. Очигледно дека според тебе треба да се стремиме кон афтерлајфот.

Срања се случуваат, постојано, самите сме си криви. Нит господ нит алах нит некое возвишено битие не ни е виновно. Се иритирам кога се спомнуваат имиња на пророци и богови дека они ќе ни помогнат, наместо да се чукнеме во глава и да размислиме што правиме па сами да си помогнеме.
И да, родителите се виновни. Дали тие родители знаеле со што ќе се транспортираат нивните деца на враќање од 1ви мај? Ако не знаеле нека се распрашале, сигурно немало да дозволат да ги возат во приколка. Доколку знаеле, требало да им забранат и да им најдат саглам превоз на тие деца. Вашите родители не ви организираа превози кога бевте 12-13 години? Моите ми организираа, дали таксист, дали комбе ако бевме повеќе и тоа човек на кој му веруваат и кој го знаат. Збориме за малолетни деца, еј!!! Не ми продавајте муда овде дека родителите на малолетници не знаат секогаш кај се и што се нивните деца.

Може не е време и место за вакви муабети ама сами си ја бараат бељата.Повредените деца сигурно немаат вина за ова што им се случи и се надевам дека со сите нив ќе биде се во ред ама овие другиве се самите виновни за тоа што им се случило.Кога веќе одиш со кола/мотор стои подалеку од алкохолот и со тоа зачувај се ти и твоите најблиски од несакани работи,а што е најважно нема да претставуваш никаква опасност за останатите учесници во сообраќајот.Заради оние кои ќе фрлат 5-6 чашки повеќе од потребното и во секунда се претвараат во Шумахер страдаат недолжни луѓе,а тоа е она што највеќе боли во ваквите ситуации.Мислам дека треба и законот да биде построг во ваквите ситуации и оние што ќе бидат фатени во алкохолизирана состојба зад волан да бидат најстрого казнети т.е казна од некои 5.000евра,одземање на возилото и возачката со забрана за полагање од ново.Нека се воведе ваков закон,нека се зајакне контролата за ваквите празници и да видиме кои ќе бидат јунаците што ќе управуваат со моторно возило под дејство на алкохол.

Баш заради ова овој празник не го славам никогаш.Едноставно најмногу мразам пијани луѓе,и никогаш не дозволувам да ми расипат ден.
И пазете вчера кој знае колку тепачки е имало на сите излетнички места,кај мене над село имало и тоа доста крвава групна тепачка со 30на учесници,кои мегусебе се тепале а во гужвата и неколку девојчиња добиле по некој бокс.

Но што е најтрагично вчера околу 20 часот ако верувате во Кочани и околу него немаше ама баш никаде ниту еден полицаец.
За ваков празник треба да има полиција на секој чекор и да не пропушта возило,без да го запре и да му направи алко тест.

И ако преживеат пак истите, другата година пак ке слават 1 мај и ке бидат пијани

Колку што разбрав тракторот го ставил во лер и се спуштал по удолница. Кај автомобил нема проблем да се закочи така, ама ете кај тракторот било проблем... Една грешка многу животи може да чини.

Нема врска изгасен ли е, не ли е изгасен за кочниците.... Механички са сврзани... Ако е у лер и запален, и изгасен исто коче...

Финтата е да не е избацен на некој долниш, оти ништо живо не го запира... А па ако са и одделени кочниците, как шо си мислам спрема сезоната шо е на орајне, не ми се ни мисле..... :confused::confused::confused::confused:

не трчајте со обвинувањата дали е крив возачот на тракторот или некој друг.. не се знае зашто е настаната несаканата случка - ако било уздолница од терет потешко кочи тракторот може и тоа да е - толку многу деца сепак е терет... - тракторот може да се преврти и ради приколката ако го занесе на страна - што може да напраи возачот во тој случај? - почекајте ке кажат што поточно се случило па ке видиме кои се причините за превртувањето

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom