ВИДЕО: Америка во шок, Бостон во крв!

• Креатор на темата Креатор на темата Muranyi
  • Време на започнување Време на започнување
Најголем пропуст на демократскиот систем на земјата е што не овозможија рамноправни и фер преговори со двајцата Чеси и не им овозможија автобуско извлекување од локацијата, со автобуси од трета страна (северно-корејски на пример).
Ја мислев дека Америка е демократска земја, ама ова убиство при апсење, ме потсеќа на некои минати времиња зад железната завеса.:(

Се надевам дека барем нашите невладини организации, кои од секогаш го носеле факелот на демократичноста и слободарството, јавно ќе го регистрираат овој флагрантен пробив на демократските стандарди, во земјата која толку вложува во ширење на демократијата низ сите агли на светот.
Најчевска, Милчин и останатите активисти, подржани од пријателите од исламската заедница, верувам секој момент ќе започнат со штрајк со глад пред амбасадата на САД.

Ништо ново, и тука по миљардити пат се гледа хипокризијата и педерлукот на Штатите. Ама орките не сфаќаат дека кој со ѓаволот тикви сади...

cn_image.size.saddam-tapes.jpg

Poglednete kako policijata si ja vrshi rabotata vo "Land of the free and home of the brave' , (ili taka nekako), policijata na" Greatest Nation in the World", "the beacon of freedom", God Bless America i ushte kavi li epiteti ke izmislat da ja pothranat iluzijata na obichniot Amerikanec deka e najslobodno sushtestvo na ovoj bel svet, pa ushte si stava zadacha da gi osloboduva ostanatite porobeni narodi na svetot, vo zemji koi shto ne znae da gi pokazhe kade se naogjaat na svetskata mapa.
Obichniot Amerikanec ne e nitu popameten pa nitu pobudala od ostanatie narodi...Samo ja ima taa nesrekja shto zhivee vo edno opshtestvo pod totalna kontrola od media koja shto im gi pere mozocite 24/7, neshto nevideno nitu vo najozloglasenite razhimi od minatoto i segashnosta.
Obama, na krajot, ja glorificirashe policijata za odlichno izvrshenata rabota( Neka ja izvadat negovata sopruga i deca so kranati race od doma pa da go vidam. Ajde toa go razbiram.
Ama ne mozham da razberam kako mozheshe narodot posle se, da izleze masovno i da skandira USA..USA ..Pobedivme, i slichni skandiranja vo stilot na Greatest Nation, Home of the Brave" Beacon of Freedom??????

Propagandata pravi chuda, mora da se priznae....Gi zhalam Amerikancite ama toa ti e: Kak' si solish, tak' si srkash.

http://freedomoutpost.com/2013/04/rights-violations-occur-amidst-boston-bombing-suspects-hunt/

Ич не си у тек со настаните значи, САД ти се ко Бранко али на глобално ниво. За се се они криви.
Кул си ако ги хејташ. Они се криви за се што се случило лошо на планетава во последните 50 години. Настрана тоа, лажат дека биле на месечината и сами си џиткаат авиони во згради... мислам хелоууу. Плус Југославија ја растурија и друже тито ни го утепаа... Да не почнувам за масони, банкари и слично...
Да живее Путин!
/s

Не, Боже пази....
Вечно сум им бладогарен за демократијата која ја наметнаа во мојата држава.
Па како бе лепи да не се за се они криви кога да прднеш, они се медијаторите. На здравје кока кола и хитот од Бритни

Не, Боже пази....
Вечно сум им бладогарен за демократијата која ја наметнаа во мојата држава.
Па како бе лепи да не се за се они криви кога да прднеш, они се медијаторите. На здравје кока кола и хитот од Бритни

Остај го не се замарај, најверојатно дрка на кардашианс секој ден :pos:

Американската полиција требаше со пропорционална сила да одговори на предизвикот со бунтовнициве* во Бостон, а не вака, во стилот на диктатурите од Оската на злото.

Да, бунтовници. Кога чеченските терористи или Албанците, на пример, направија далеку поголеми ѕверства врз цивилно население, Америка инсистираше на терминот бунтовници, а не терористи. Јас знам дека Американците се доследни и дека не би сакале ние да користиме поинакви изрази.

Саудиска Арабија писмено ги известила САД во 2012. година за чеченските бунтовници во Бостон.

EXCLUSIVE: Saudi Arabia 'warned the United States IN WRITING about Boston Bomber Tamerlan Tsarnaev in 2012'

• Saudis developed intelligence separately from Russia, which also warned the U.S. about the accused Boston bomber

• A letter to the Department of Homeland Security allegedly named Tsarnaev and three Pakistanis as potential jihadis worthy of U.S. investigation

• Red flags from Saudi Arabia to have included Tsarnaev's name and information about a planned explosive attack on a major U.S. city

• Saudi foreign minister, national security chief both met with Obama in the oval office in early 2013
http://www.dailymail.co.uk/news/art...-application-entry-visa-visit-Mecca-2011.html
.

ahhh kamo da bea pozaebani igraci koreja...pa da im se istovarea na amerika i da poserea sve zivo i divo...

ahhh kamo da bea pozaebani igraci koreja...pa da im se istovarea na amerika i da poserea sve zivo i divo...
So ima vrska Korea so temava ? Znaci samo da se lupalo po tastatura.

Го убија човеков за време на сослушување во стан... http://www.presstv.ir/detail/2013/05/22/304867/fbi-kills-man-related-to-boston-bombings/

Соопштението им е супер: прво соработуваше, па се изнервира, па моравме да го упуцаме :facepalm:
Nego Amerot si tera demokratija...so ke go misli cecencov dali ke se osvetuva ili ne si go resila problemot . No cecenec no problem.I onaka ima pregolem broj vrsti na musli. Demokratija be batka demokratija...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom