♛ Monte-Carlo Rolex Masters ♛ | 14 - 21 април, 2013 |

Победник на ♛ Monte-Carlo Rolex Masters ♛ ?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 11 30,6%
  • Енди Мареј

Гласови: 5 13,9%
  • Рафаел Надал

Гласови: 18 50,0%
  • Томаш Бердих

Гласови: 1 2,8%
  • Хуан Мартин Дел Потро

Гласови: 1 2,8%
  • Некој од останатите тенисери..

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    36
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Не знам кога Новак реагирал вака на судиски одлуки или ради некој глуп поен во кој детето влегло 2цм во теренот,или на тоа дека противникот за челенџ чекал по 10 секунди,а тој неможел ниту две.

И што сакаш да кажеш со видеава? како реагирал молим ти се? да барам сега како реагирал Надал кон судии? ти кажав, немој да се бламираш. И да, челенџот на Делпотро беше недозволен! прочитај ги малце правилата за челенџ. За крај, Федерер од секогаш имал лошо око за да процени дали е во поле или не, далеку полошо од сите други, така да тие поени кои викаш дека Надал и Ноле ги признаваат, има причина зошто...

Еве ти две видеа, успат за тоа колку е измамник и некоректен играч Федерер...

:facepalm: Мастерс Монте Карло е темава, а не Новак е сељак и Надал е педер, just sayin...

Не велам дека Федерер не е голем спортсмен само сакам да кажам дека ниту тој не е цвеќе за мирисање како што го величите вие тука,си има и тој своја лоша страна :)

Еве и јас ќе честитам. Мислев многу порано ама ме испровоцира Барабатин.
Тотално заслужено, ама не беше Новак толку јак колку што Надал беше слаб денеска. Новак само ги користеше кратките топки што Надал му ги сервираше во сервис поле. Посебно во првиот сет кога 80% од ударите беа во сервис поле. Втор сет добро почна Рафа, си реков арно му текна малце да смени, арно ама во најклучните моменти ја повтори играта од првиот сет. Тоа е тоа. Не беше ова оној стариот Надал на земја од 2010, од 2009та, 2008ма. На 18-19-20 години покажуваше многу подобра игра од оваа што денес ја играше. Не беше денеска на терен оној "крал" на земјена подлога. Општо т.е цел турнир не беше на тоа ниво. Беше само бледа копија од оној крал, исто таква копија како што и Димитров е копија на Федерер.
Толку од мене. Овер анд Аут се гледаме на темата за Мадрид.

Префрлете се на темата за општа дискусија, да не бришам мислења тука, сепак муабетот што го правите нема никаква врска со турнирот.
Таму контрајте се и докажувајте колку што сакате.
Не прајте да ја затворам тема после 2 часа од финалето, сепак пракса е да остани некој ден, за да ако има некој нешто паметно и во врска со турнирот да напише.

Na koja osnova e najgolem seljak, ajde izjasni se ? Na onaa koja veli deka e EDINSTVEN sto aplaudira na dobar poteg na protivnik ? Ili sto na svoja steta po greska na sudii koi go ostetile protivnikot priznava deka ne go zasluzuva poenot i dozvoluva istiot da otide kaj protivnikot ?

Па не е единствен, и Надал на бугарот некни му аплаудираше па никому ништо. Ама изгледа толку ги гледате другите.

Па не е единствен, и Надал не бугарот некни му аплаудираше па никому ништо. Ама изгледа толку ги гледате другите.
Мене многу ме занима кога Новак ќе додели поен на противник во ситуација кога губи, а не на 6-1 за него у тај брејкот. Не велам дека не е фер играч, него дека некој го преувеличува тоа, го истакнува над сите а реално сеуште не е. И Надал и Федерер се големи и фер спортисти, па јас барем никогаш не сум го правел тоа како нешто Wow, нормално си е тоа за секој голем спортист.
Извинете за оф топик али морав и јас да дадам некое мислење околу ова.
За мечов уште нешто да прокоментирам, Надал денес испраќаше толку кратки топки што ме здоболеа очи гледајќи го како се мачи да испрати подлабока топка, а сето тоа Новак знаеше да го искористи.
За мене е најбитно највисокиот левел да му биде на РГ, ако таму е на највисокото ниво тогаш никој не може да го допре, па колку сака нека игра добро. Али има уште време до таму, два мастерса и една 250ка.
Бабарабатин, сеа сфати што значи да не играш 7 месеци? Нозе му се тресеа пред секој поен. (така иде зборот)

27627_V7e0c2x001o.gif

Па не е единствен, и Надал на бугарот некни му аплаудираше па никому ништо. Ама изгледа толку ги гледате другите.
Mu aplaudiral, ali vo toj segment Nole prednici daleku pred site, fakt, duri i me iritira ponekogas ali takov mu e stilot, sekogas da oddade pocit na igrata na protivnikot sto sekako e netipicno za eden Seljak, neli ?
Мене многу ме занима кога Новак ќе додели поен на противник во ситуација кога губи, а не на 6-1 за него у тај брејкот. Не велам дека не е фер играч, него дека некој го преувеличува тоа, го истакнува над сите а реално сеуште не е. И Надал и Федерер се големи и фер спортисти, па јас барем
Lani na istiov turnir, i posle i na RG, vo situacija koga bese tesno prizna deka sudijata zgresil i dozvoli poenot da otide kaj protivnikot, i ako ne se lazam vo Monaco toa bese so Nadal, vo finaleto, ali moze greska sum. Znaci ne u situacija koga vodi, tuku koga mu se nadzirase porazot i igrase loso, a toj poen znam ko naracan mu dojde.

Pak ke kazam, ova ne se karakteristiki na eden seljak, a ako Nole e seljak ondak i Nadal so negoviot odnos kontra Rosol bese seljak, na sto naide na kritika i od CNN, uz put i Navratilova go iskritikuva. Facata na Rosol na kraj kraeva dovolno govorese ...
I ok, se desi toa, i nikoj nisto ne rece, nervozen bil, ok, bidnalo, ali sto ke se slucuvase na forumov obratno da bese, pa ... pa ... pa, toa se tie dvojni standardi so koi mnogumina stanaa dosadni ko cigan na raskrsnica.

Nole vleze denes u istorija, videte nekoi kakvi muabeti nacnaa, bolna rabota ...
Ja neznam moderatorov sto ceka, trgaj sve ova, nema potreba vakva rea da se shiri na ovoj del od forumov.

Што има муабетот везе со мастерсот и со оваа тема?
И ако рекол Петар дека е сељак Новак и треба на сите да им е сељак, оти тој има такво мислење и сите треба да имаме. Ама добро, боли денешниот убедлив пораз и тоа на теренот на кој до денеска беше владетел Надал.
Честитајте победа, освен РнР и уште еден член ми се чини, не видов некој друг од страна на Надал да честита, не е задолжително, ама убаво би било :)

Не лај, честитав уште додека траеше мечот! :D

Евидентно беше дека нема шанси, а и нема никакво оправдување за поразов, преслаб беше, мислам дека тоа шо се набилда толку ќе го чини за игриве на земја... :cautious:

Mu aplaudiral, ali vo toj segment Nole prednici daleku pred site, fakt, duri i me iritira ponekogas ali takov mu e stilot, sekogas da oddade pocit na igrata na protivnikot sto sekako e netipicno za eden Seljak, neli ?

Сега од единствен на предничи слеговме. А дека иритира со извиците, иритира, ама јас не го нареков сељак нити то е моето мислење за него, исправај криви дрини со тој шо го нарекол така ко веќе си решил.

Мене ми беше дека величењето со аплаудирањето не е ко шо си го претставил, не е ЕДИНСТВЕН.

Како само успеавте да ја однесете темата во сосема друга насока ... секоја чест!

Колку само ми изгледаат детски (без навреда) коментарите и клиповите. Според вас Ноле треба да игра без емоции за да биде коректен. Прогуглајте и ќе видите дали постои спортист кој барем еднаш не загубил нерви. Впрочем на секој што барем рекреативно се бавел со спорт тоа му е јасно како ден.
Треба да правите разлика помеѓу почитување на противникот и нервоза (или радост) поради сопствената игра.
Една работа е дали си нечиј фан или не, но сосем друга работа е да пробаш да го намалиш значењето на противникот само затоа што не ти е омилен.
На крајот на краиштата успесите се мерилото кое им овозможува на тенисерите влез во историјата. Погледнете го само случајот со Мекинро, и се ќе ви стане јасно.

Ако продолжи дискусијата во оваа насока очекувам како следен да се спомене фактот дека фановите на Ноле се србомани. Бидејќи нели според оваа логика оние на Роже се швајцаромани (така некако би требало да му оди:) ) или оние на Рафа шпаномани.:)

Мислам дека не доликува ваквото ниво на дискусија.

Околу денешниот меч ќе се осврнам само во кратки црти. Ноле одигра одличен меч и сосема заслужено ја прекина доминацијата на Рафа во Монте Карло. Рафа денес немаше шанса.
Како и да е, ми фалеа овие мечеви помеѓу Ноле и Рафа. Очекувам главната пресметка да се случи на Ролан Гарос, доколку и двајцата ги заобиколат повредите. Времето работи за Рафа на кого му требаат силни мечеви за подигање на формата.

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn
Префрлете се на темата за општа дискусија, да не бришам мислења тука, сепак муабетот што го правите нема никаква врска со турнирот.
Таму контрајте се и докажувајте колку што сакате.
Не прајте да ја затворам тема после 2 часа од финалето, сепак пракса е да остани некој ден, за да ако има некој нешто паметно и во врска со турнирот да напише.
..озбилно, неќам да ве бришам, ама оваа тема не е наменета за тој муабет, мада ни темата за општа дискусија не е наменета за тоа, бидејќи муабетите се за трето одделение втора смена.
Така да, секое наредно мислење кое ќе соддржи муабет од тој горе, а ќе е на оваа тема ќе биде избришано, без разлика од кого е напишано.

Сега од единствен на предничи слеговме. А дека иритира со извиците, иритира, ама јас не го нареков сељак нити то е моето мислење за него, исправај криви дрини со тој шо го нарекол така ко веќе си решил.

Мене ми беше дека величењето со аплаудирањето не е ко шо си го претставил, не е ЕДИНСТВЕН.
Па Надал ја до сега го немам видено, еве Еднаш направил, или 2,3,4, ок, ке го множиме тоа пута 1000, нејсе, поентата ми беше повеќе од јасна, неам намера да се повтарам, реков зашто го давам тој пример, а не дека Надал не бил фер или некој друг, ја сите подеднакво ги поштувам и никого не мрзам, всушност, тој збор е тотално спротивен од она што всушност тенисот е.

У секој случај, се повлекувам од глупава дискусија која случајно или не увек се јавува кога Ноле победува ...

Може ќе престане кога и вие „обичните“ фанови на Ноле ќе сфатите дека 70% од овдешните фанови на Ноле се србомани и не би навале за Ноле доколку беше, да речеме, Унгарец. Значи никој не вика за Вас кои заради тенисот го пратите, но факт е дека има мал милион луѓе кои дркаат на Новаче само затоа што е „брат из Србије“. Значи таквите постојат, и се многу, факт. Никој вас не ве меша со нив, освен ако самите не се препознавате.

A вие шо сте за Надал покрај Реал како да ве викаме ? :D Ми амиго ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom