♛ Monte-Carlo Rolex Masters ♛ | 14 - 21 април, 2013 |

Победник на ♛ Monte-Carlo Rolex Masters ♛ ?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 11 30,6%
  • Енди Мареј

Гласови: 5 13,9%
  • Рафаел Надал

Гласови: 18 50,0%
  • Томаш Бердих

Гласови: 1 2,8%
  • Хуан Мартин Дел Потро

Гласови: 1 2,8%
  • Некој од останатите тенисери..

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    36
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Djokovic: "The first six, seven or eight games were unbelievable. It's the best I can play on clay"

Иначе, само Ѓоковиќ и Гастон Гаудио го имаат победено Надал 3 пати на земја.

A uspat i psihijatar
e nemoj sea bez navredi Petre ,shto si naapan tolku kakavan ebate ebash kalpazano tenekidjiski bursuk i na bursuko .
Pa Nadal ne se nervira tolku na takvo peglanje a ti kako tatko ti da izgubil ... abe uzivaj , vezbaj se , ke ima ushte takvi dominacii

ps . taa prvata rechnenica ima nekolku chudni zborovi ama se od strumichko staro govorno podracje , znachenjeto nekoj strumichanec ako znaesh ke ti go kaze .

Од една страна испадна како и што очекував, да биде тежок меч за Рафа, знаев потсвесно во мене дека нема да издоминира затоа што едноставно не е на неговиот највисок левел, но од друга страна и не очекував ваков пораз да бидам искрен. Заслужено Ноле, нема збор тука, Рафа ќе мора да испоти газот за да се спреми што е можно подобро за Рим и Мадрид, а особено за РГ.

za izrazite prashaj gi streetbond i Petar a jas takov zbor ne sum pishal taka da ne spinuvaj ...ne e bitno koj se prepoznal , jas kako fan na Nole se pochustvuvav prozvan, nemash pravo da kvalifikuvash lugje ...polemiziraj ,debatiraj , a nemoj sega da ne uchish kako da se odnesuvame posle vakvo peglanje . Skrij se , taguvaj ili shto sakash pravi , no najmalku sega imas pravo da delish pamet ...pishuvaj za tenist , ne za karakterot na forumdjiite pobogu , stalno go pravish toa i ne se koregirash

Што ме замараш мене со туѓи изрази жити се? Ја пишувам пост, ти ме цитираш. Кој нашол да ми кажува. :facepalm:

Огромен пост напишав кој го упатив кон сите, ти ми исправаш тука криви дрини. Се нешто повикан се наоѓаш мајке му. Дури и постови со најдобра мисла ги уништуваш.

Да не одам оф топик, толку од мене.

Dobro a kako da imame respekt za Djokovic koga e najgolemiot seljak od ATP bez osnovna kultura? Rafa imase eden ritern so ramka koj vleze vteren i togas Djokovic se po spisok mu ispcu na Nadal. Ste go slusnale Nadal da pcue nekogas protivnik? Ste go cule Federer? Odgovorot e jasen ne. Zatoa Fed go imal i ke go ima mojot respekt. A sto da reci Nadal sto topceto vo 2 3 navrati od Nec pagase vednas do mrezata, i da ne nabrojuvam kolku li pati se sluci tos i vo 2011ta
Na koja osnova e najgolem seljak, ajde izjasni se ? Na onaa koja veli deka e EDINSTVEN sto aplaudira na dobar poteg na protivnik ? Ili sto na svoja steta po greska na sudii koi go ostetile protivnikot priznava deka ne go zasluzuva poenot i dozvoluva istiot da otide kaj protivnikot ?

Ako odime po vasite definicii za seljak, togas pred da napisete nesto takvo, setete se kako se odnesuvase Nadal koga go ispleskaa vo London minatata godina, i toa so teniser koj realno e tezok prosek.

Seljak bil my ass, ama kiselo e sega zasto trebase Nole denes da se izblamira, pa ajde, nema sto, seljak bil. I taka se zapocnuva debilna diskusija, so vakvi prefiksi koi vrska si nemaat so realnosta. Za pcuenjeto, nikad ne pcuel protivnik, on pcue, ko i sekoj sportist od ovie prostori sto si gi koristi standardnite pcofki, ama nikad protivnikot. Sea ako si nekoj ekspert za citanje od usta ondak se povlekuvam, ne mozam jas so takvite.

p.s. Ponazad procitav deka Novask nikad nemal da bide golem teniser, baraj logika sega kako prviot u istorijata so 8 mastersi, nikad nemal da bide golem teniser. Kade ? Samo na net forumi, i samo tuka, zasto vaka u javnost da izlezes so faca, ime i prezime, za lud ke te smetaat i za teniski neobrazovan.

Petar , ovoj klip si go gledal sigurno , Novak go pcue na Marej ili na sebe si zboruva
http://www.youtube.com/watch?v=geyc1GVwzLU
Значи не се прави сосила слеп и глув. Убаво го слушнав Јебем му матер му јебем итн. И гестикалуција покажуваше на рамот.
Инаку тој клип со Мареј е еден од многуте докази за сељачкото понашање. И како тоа тука не се однесува на Мареј?
Бонус:
Колкав идиот треба да бидиш за на СВОЈ фан вака да му испцуеш?

Петар не го прави Федерер нешто што не е,колку пати има пробано да земе поен на нечесен начин,нешто што Новак и Надал никогаш не го прават во меѓусебните дуели,денеска се виде големината на Рафа и Новак сами ја проверуваа топката и признаваа дека топката ја закачила линијата без Лајани да мора да станува од неговата столица,за разлика од Федерер кој се буни на челенџи,собирачи на топчиња и што ти не...

Не се бламирај, те молам.

Значи не се прави сосила слеп и глув. Убаво го слушнав Јебем му матер му јебем итн. И гестикалуција покажуваше на рамот.
Инаку тој клип со Мареј е еден од многуте докази за сељачкото понашање. И како тоа тука не се однесува на Мареј?
Бонус:
Убаво напраил, на место реакција ...
Али овде никаде не го опцул Надал, а вака да реагираш на ваква ситуација и испад од публиката, на место, тотално го оправдувам ова, влогот е преголем за да некој опинок од публика вака да те изебе, па ако сака и брат нека му е.
А тој ако е негов фан, зашто незнам од каде дека е негов фан, нејсе. тогаш ваљда знаел колку таквите испади чинат во тенисот, на таквите местото не им е на трибина, нека идат фудбал нека гледаат, баскет ... или карлинг.

Си има кодекс на однесување на навивачи,кој вика дека мора да биде тишина во текот на поенот,затоа Новак му отера све по списак.

Па фан на Новак беше. Мислејќи дека Рафа нема да го стигне да го врати топчето извика ТАКО ЈЕЕ!!

Не се бламирај, те молам.

Не знам кога Новак реагирал вака на судиски одлуки или ради некој глуп поен во кој детето влегло 2цм во теренот,или на тоа дека противникот за челенџ чекал по 10 секунди,а тој неможел ниту две.

Бонус:
Petre , da ne ti vregam logika ama
,,Jachi si u kurac bre ,, kaza a ne
,,Jachi si kurac bre ,, i toa go kaza za samiot sebe deka e podobar od Marej
imash problem so logikata , a plus znachi po tvoe site Kvadarchani se seljaci da go ebam

Што има муабетот везе со мастерсот и со оваа тема?
И ако рекол Петар дека е сељак Новак и треба на сите да им е сељак, оти тој има такво мислење и сите треба да имаме. Ама добро, боли денешниот убедлив пораз и тоа на теренот на кој до денеска беше владетел Надал.
Честитајте победа, освен РнР и уште еден член ми се чини, не видов некој друг од страна на Надал да честита, не е задолжително, ама убаво би било :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom