САД стравуваат од војна во Македонија ако Косово и Србија разменат територии

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Е да Обама не може да спије ради погонот на Џонсон во Македонија !! Колку вреди или профит носи тој погон? 10 милиони? 100?? милијарда??
Па не е само тој погон. Во однос на 2001 сега сите профитабилни фабрики се продадени на Запад, пред тоа имавме инсајдерска приватизација затворена за странски капитал со и директори кои станаа сопственици. Па затоа и не им беше гајле што тука се случува.
Ако не, кој друг интерес би го имале на Балканов?

Па не е само тој погон. Во однос на 2001 сега сите профитабилни фабрики се продадени на Запад, пред тоа имавме инсајдерска приватизација затворена за странски капитал со и директори кои станаа сопственици. Па затоа и не им беше гајле што тука се случува.
Косово и резервите на јаглен таму на пример. Тие вредат повеќе од сите погони фабрики патишта и споменици во Македонија. Малце пребарај низ интернет колку во руди и енергенси вреди Косово, и кој таму пикна прсти и раце до лакто.

bondsteel ;)

Косово и резервите на јаглен таму на пример. Тие вредат повеќе од сите погони фабрики патишта и споменици во Македонија.
Види јас мислам дека они не гледаат како регион, за да функционира економија им треба мир и на Косово и овде.
--- надополнето: 9 април 2013 во 14:53 ---
Од Бонстил се повлекуваат и сега е тоа многу помала база. Според новата доктрина армијата ја селат од Европа во Азија.

Види јас мислам дека они не гледаат како регион, за да функционира економија им треба мир и на Косово и овде.
--- надополнето: 9 април 2013 во 14:53 ---

Од Бонстил се повлекуваат и сега е тоа многу помала база. Според новата доктрина армијата ја селат од Европа во Азија.

Кој те мамеше ?

Која економија??
мислиш овде тргуваат??
Исто ко што им е сталко за мир во Ирак, Тие си испумпуваат нафта таму, на косово руди и си носат дома или кај шо им треба. Овде нема со кој да тргуваат ни да прават профит. Во Ирак се пука на секаде се разнесуваат по улици но околу нафтни полиња и нафтоводи и пристаништа е помирно од колку среде Финска на пладне.

Која економија??
мислиш овде тргуваат??
Исто ко што им е сталко за мир во Ирак, Тие си испумпуваат нафта таму, на косово руди и си носат дома или кај шо им треба. Овде нема со кој да тргуваат ни да прават профит. Во Ирак се пука на секаде се разнесуваат по улици но околу нафтни полиња и нафтоводи и пристаништа е помирно од колку среде Финска на пладне.
Експлодираат и нафтоводи, плус имаат трошоци на приватни фирми за обезбедување. Не да не им е гајле него не може подобро таму.
--- надополнето: 9 април 2013 во 15:03 ---
Многу намалиле бе ... од 15 000 на 10 000 , врти сучи пак е најголемата и најопремената воена база на Американците а не е во Америка
Ова е последно намалување, колку имаа војници таму пред 5 или 10 години?

Експлодираат и нафтоводи, плус имаат трошоци на приватни фирми за обезбедување. Не да не им е гајле него не може подобро таму.
--- надополнето: 9 април 2013 во 15:03 ---

Ова е последно намалување, колку имаа војници таму пред 5 или 10 години?

Информација за бондстил не ти е воопшто точна сеа гледав и таа база може да прими до 7 000 а моментално имало 1 500 ... повеќе овде

Информација за бондстил не ти е воопшто точна сеа гледав и таа база може да прими до 7 000 а моментално имало 1 500 ... повеќе овде
Е добро, на времето ја направиле голема. И го прочита ли целиот текст. Немаат потреба од таа база, корист имаат само фирмите кои што ја одржуваат, а отвараат друга во Романија. Можат само хиликоптери да слетуваат итн. Нема врска дека била најголема база надвор од САД.
--- надополнето: 9 април 2013 во 15:28 ---
Еве овде имаш за новата Американска стратегија и пренасочувањето во Азија. Сега не ми се бара податоци, но во Европа го намалуваат военото присуство за сметка на Азија.
„Пивотот кон Азија“ е нова доктрина во американската надворешна политика, која претпоставува пренасочување на фокусот на американските дипломатски и воени сили од Европа и Средниот-исток кон Азиско-пацифичкиот регион.

Другиот дел од „пивотот“ претставува военото пренасочување на Америка кон пацификот. Тој претпоставува присуство на 60% од американската морнарица во пацифичкиот океан, зголемување на бројот на војници кој моментално изнесува околу 320.000 и поголема воена соработка со државите-сојузници од регионот (Јапонија, Јужна Кореја, Филипини, Виетнам, Индија, Австралија и Тајланд).
http://www.okno.mk/node/27067

Ортак најди поголема база од бондстил на балканов и после ќе прајме муабет

п.с бонстил ти е најголемиот проект кој го направи американската армија после виетнамскиот конфликт .... пред тоа беше d-day ама не сум јас овде да те учам историја а и темава е сосема друго

фала пријатно

Ортак најди поголема база од бондстил на балканов и после ќе прајме муабет

п.с бонстил ти е најголемиот проект кој го направи американската армија после виетнамскиот конфликт .... пред тоа беше d-day ама не сум јас овде да те учам историја а и темава е сосем друга тематика

фала пријатно
Од најголема надвор од САД ја сведе на најголема на Балканот. Но добро напредуваш, наскоро нема ни на Балканот да биде најголема, а можеби и ќе ја нема. За сметка на таа во Романија.

Од најголема надвор од САД ја сведе на најголема на Балканот. Но добро напредуваш, наскоро нема ни на Балканот да биде најголема, а можеби и ќе ја нема. За сметка на таа во Романија.

А која база е поголема од бондстил и не е во Америка ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom