Најмногу зависи со кого разговараш,дали имаш доверба во таа особа.Зависи за што разговараме и за каква ситуација се работи. Секое мислење вреди да се разгледа и да се изгради став врз тоа мислење
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Најмногу зависи со кого разговараш,дали имаш доверба во таа особа.Зависи за што разговараме и за каква ситуација се работи. Секое мислење вреди да се разгледа и да се изгради став врз тоа мислење
Aбе некојпат и мислењето на најблиските не значи дека е исправно...A од кај знаеш дека туѓото мислење е исправно и вистинскиот пат за тебе,а твоето не е?Единствено го слушам мислењето на моите блиски љуѓе.
Нормално,на крајот ти си тој шо ги носи одлуките за себе.Aбе некојпат и мислењето на најблиските не значи дека е исправно...
toa e karakteristika na opstestvoto, socijalna norma ili nekoj slicen termin imase.Секој што изјавува дека не го интересира туѓото мислење, лаже. Можеби не дозволува да му влијае ама е претенциоано да се изјави дека не го интересира.
И јас можеби ќе се изјаснам дека не ме интересира ама таму некаде во малиот мозок ќе го процесирам и ќе ми се мота како информација... Обично во главата си мотам аргументи „за“ и „против“ во врска со информацијата. Ова секако најмногу зависи од самиот извор.
Она што секогаш ме „фасцинирало“ е со каква леснотија луѓево осудуваат и етикетираат. Мнозинството е угушено во сопствената досада и „богатиот“ друштвен живот им се сведува на снифање по facebook.
Проблемот се јавува кога ќе чуе и некој трет, тука веќе ти ја разбранува сликата која се обидуваш да ја оставиш во надворешниот свет. Ако не си алертен ќе те погоди можеби и резултатот ќе биде во уште поголемо јачање и оклопување. Голема грешка е што родителите не ги учат децата на резистентност кон ова, и самобендисаноста се сматра како лоша особина што е во голема мера погрешно. Основна форма на љубов што човек треба да ја поседува треба да биде кон самиот себе.Секој што изјавува дека не го интересира туѓото мислење, лаже. Можеби не дозволува да му влијае ама е претенциоано да се изјави дека не го интересира.
И јас можеби ќе се изјаснам дека не ме интересира ама таму некаде во малиот мозок ќе го процесирам и ќе ми се мота како информација... Обично во главата си мотам аргументи „за“ и „против“ во врска со информацијата. Ова секако најмногу зависи од самиот извор.
Она што секогаш ме „фасцинирало“ е со каква леснотија луѓево осудуваат и етикетираат. Мнозинството е угушено во сопствената досада и „богатиот“ друштвен живот им се сведува на снифање по facebook.
Веројатно е и до самиот карактер...Јас ако не сакам некого толку не можам да го сокријам ставот што нема потреба од било каква изјава. Во секој сопствен микросвет имаш луѓе кои почитуваш и група на останати.Проблемот се јавува кога ќе чуе и некој трет, тука веќе ти ја разбранува сликата која се обидуваш да ја оставиш во надворешниот свет. Ако не си алертен ќе те погоди можеби и резултатот ќе биде во уште поголемо јачање и оклопување. Голема грешка е што родителите не ги учат децата на резистентност кон ова, и самобендисаноста се сматра како лоша особина што е во голема мера погрешно. Основна форма на љубов што човек треба да ја поседува треба да биде кон самиот себе.
Ја еве ретко осудувам и етикетирам некого, дури и да ме нападнал вербално. Некако пичкарски го сфаќам се ова, пре би му скршил раце и нозе отколку да пробам со овие срања.
Кај жените е малку другачие, у некои средини потребно е туѓото мислење односно слика за тебеВеројатно е и до самиот карактер...Јас ако не сакам некого толку не можам да го сокријам ставот што нема потреба од било каква изјава. Во секој сопствен микросвет имаш луѓе кои почитуваш и група на останати.
Мислењето на тие од првата група го примам сериозно, сите останати не ги перцепирам.
Тие истите од првата група и доколку слушнат чудесно „мислење“ ме познаваат доволно добро за да можат да направат филтер.
Основниот проблем е да дојдеш до стадиум со изграден круг на доверба околу себе.
Така е, ама стои и фактот дека самодоверба и став се голем процент од привлечноста..Кај жените е малку другачие, у некои средини потребно е туѓото мислење односно слика за тебе![]()