Sony Open Tennis, Miami | 18-31, март 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Е ако беше порано може и ќе фатев нешто од Хас-Симон. Ептен сакам Хас да го освои турниров, наспроти сите шанси што му се даваат. Да не беа тие повреди, којзнае кај ќе беше човекот.

После отпаѓањево на Џокович,мотивите за финале на мастерсов кај Ферер,Бердих и Мари се зголемија тродупло.
Мора и Хас да го спомнам и тој има некакви шанси да се бори за финале,иако е многу исцрпен.Гаске и Чилич 60 % сигурен сум дека три сета ќе играат против Бердих и Мари,нема толку лесно да остават да отпаднат во 1/4 финале(освен ако не ги снајде малер да се повредат)

После 2008 година, повторно во 1/2 финале на турнирот во Мајами е Јелена Јанковиќ, во 1/4 финалето подобра беше од Роберта Винчи, во три сета издвојува победа.
Во 1/2 финалето ќе се сретни со Марија Шарапова.

И неа и Радванска ги жалам, ќе бидат сметени утре.

Ti mozes da stavas znaci za smeenje, da si ja lupas glaata u zid, jas barem dadov svoe razmisluvanje a ti ne davas svoe taka da lupaj se do utre:) Nemalo sansi vakvo nesto u kariera da napravi nekoj? Hm, pred da mu tekne na nole deka ima talent i deka treba da nauci da igra, ne se otkazuvase postojano od mecevi so sekakvi banalni izgovori? Pa roddick na vremeto go dupeshe deka otkazuva mechevi radi sars, svinski grip itn? Plus jas li sum toj sto postojano tvrdi deka Roland garros mu e najznacaen i edinstven sto mu nedostasuva ? Jas go kazuvam ova ili Novak? Aha , site turniri bile bitni vikas a? Ajde togas tvoe mislenje zosto novak ne vlozuva ni 70 posto od toa sto znae da go igra na ovie dva mastersa?

Па последно нешто на кое би помислил за еден професионалец како Новак е дека намерно се откажува од овие два мастерси. Ај ќе го видиме на земјената сезона па ќе збориме. Тогаш
ќе се потврди дали се чувал за Р.Г или едноставно го изненадија на овие два турнира и не беше доволно спремен. Сите тенисери имале "лоши денови" или периоди каде не им одело од рака. Ама да не претеруваме со теории ај да почекаме па ќе видиме што ќе се деси. Те барам тука после Роланд Гарос :)

Хас продолжува да гази се пред себе. 6-3 6-1 победа над Симон :D

Аууу, гледав реприза, што правеше Хас вс Ноле, страшно.....уште еден тенисер од "слабата ера" кога Федерер доминираше :icon_lol:

На 35 години, вс Новак, ваква доминација....слабата ера!!!!

Аууу, гледав реприза, што правеше Хас вс Ноле, страшно.....уште еден тенисер од "слабата ера" кога Федерер доминираше :icon_lol:

На 35 години, вс Новак, ваква доминација....слабата ера!!!!
Не дека изигра лошо Хас, ама за каква доминација збориш кога Новак имаше 40 неизнудени? Па на Ноле да му ги собираш неизнудените од цел еден турнир нема да собереш 40 неизнудени а не пак во еден меч. Уште 200 пати да играат нема да тепа Хас, со Ноле нешто се случуваше, како да не му се играше, не беше присутен во мечот. Томи стварно изигра перфектно, сервисот одличен, ударите доволно длабоки, но ипак Новак изгледаше како да е тенисер надвор од топ 100.
За ерата не ти реплицирам, не и е местото во оваа тема. :)

За во 1 сет зборам, Ноле не беше толку лош во 1 сет, имаше поени кои Ноле ги изигра на 80% од своето максимално ниво, и пак победник беше Хас, зборам за долгите размени на удари.....да го доминираш макар и слаб Ноле на таков начин на 35 години од основна линија е незамисливо. Значи нема муабет дека Ноле беше далеку под своето ниво, но имаше најмалце 15-на поена во кои Ноле беше многу стабилен, а пак на крај како победник излезе Хас.

Силата со која Хас, гаѓаше винери и после 1 час, беше неверојатна, и све тоа на тој спор терен. Секоја чест.

Па последно нешто на кое би помислил за еден професионалец како Новак е дека намерно се откажува од овие два мастерси. Ај ќе го видиме на земјената сезона па ќе збориме. Тогаш
ќе се потврди дали се чувал за Р.Г или едноставно го изненадија на овие два турнира и не беше доволно спремен. Сите тенисери имале "лоши денови" или периоди каде не им одело од рака. Ама да не претеруваме со теории ај да почекаме па ќе видиме што ќе се деси. Те барам тука после Роланд Гарос :)
Tuka sum ke praime muabet, ova si e moe razmisluvanje a za potsetuvanje Marej pred nekoja godina (ne me fakjaj za zbor treba da baram) bese katastrofa vo indian wells i miami ispagjashe vo prvo i vtoro kolo i javno trenerot i on izjavuvaa deka se sprema za zemjenite turniri i stvarno on prvpat i edinstven pat mislam stigna do polufinaleto na RG koga bese porazen od Nadal. Samo sakav da ti kazam deka ova moevo ne e teorija na zagovor ili nesto slicno tuku poagajki od Marej smetam deka nesto slicno se deshava i so Novak.

1/2 финале
Ферер-Хас
Гаске-Мареј

Некако Гаске премногу лесно се справи против Бердих, за кого очекував дека ќе се најде во 1/2 финале, па и во финале, оти конкуренцијата се намали на турнирот, ама како што знае тој да заебе кога е најпотребно, се случи и на овој турнир.
Па му ја олесни работата на Мареј, мислам дека против Гаске е апсолутен фаворит.
Во другиот меч би требало да гледаме далеку по неизвесен тенис, со некој процент повеќе, шанса му давам на Хас, ако го одигра тенисот кој што го играше до сега, финалето не му бега.

Мара лесно против Јанковиќ, се очекува Серена да ја совлада Радванска, мечот започнува во 02 часот.

Псај, нема муабет дека Хас одигра маестрален меч, ти пишав погоре дека ударите му беа кој од кој, башка и сервираше фантастично, но не те разбрав дека за прв сет зборуваш бидејќи немаше наведено. Во ред е сега се разбравме. :)
Друга работа, Мареј освојува тука титула, нема дилеми. Ако и сега клапчово некако успее да не ја освои титулата ондак нека се откаже од играњето тенис, кај не може да земе во конкуренција на другиве тројца па и сега ако не земе кога ги нема нив ондак не знам што да кажам. Али јас прилично сум уверен дека Мареј го освојува турниров. Сакам Хас да оди во финале, не дека имам против Ферер нешто, напротив, Давид ми е многу топ играч и многу го почитувам но после изживувањето врз Ноле Томи заслужува да игра финале.

Бердих одигра катастрофално прееска...

Иначе, Серена гази...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom