Sony Open Tennis, Miami | 18-31, март 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Што зборите бе? Хас го тепал Ѓоковиќ? Човекот има 36 години, ако не се лажам. Секоја чест за постигнатото. Баш ме занима кој важи во моментов за најголем фаворит на турниров, пошто како тргнало...

Eight days shy of his 35th birthday, Haas became the oldest man in 30 years to beat a No. 1 player.

ushte pred nekolku dena pishav , Novak igra bezvolno i vo Indian i Miami , neshto kao eksperimentira so tie poluspinovi ,gi turka topkite mesto da igra prav forhend ,ne igra agresivno ,ceka greshka i ja igra igrata na protivnikot .Ne mislam deka e taktiziranje i shteluvanje za zemjeniot period .Mislam deka ima problem so motivot i zelbata , poveke vreme posvetuva na celebrity gluposti odkolku na tenisot .Balkanskiot mentalitet izleguva na povrshina . Epten ramnodushen , bez emocii ,pederski odnos prema igrata. Totalna enigma .Ne znam shto da ochekuvam vo sledniot period . Monte Karlo ke pokaze . Ne sum iznenaden od porazot ,naprotiv ,go ochekuvav , ne igra ni so 50 posto od moznostite .

Абе со онаква игра 2/3то коло отпаѓа на сите земјени турнири. Добро бе мајкаму стара вчера секое топче аут да се мавнело. Не знам дали мавна некој Винер освен тие мизерни 2 аса. Па јас сум сигурен дека подобар отпор на Хас ќе му пружев. Добро бе нели можеше уште еден Ебан гем да земе? :facepalm:

Drugo logicno razmisluvanje osven toa deka Djokovic ovaa godina reshil da se posveti na zemjenive turniri drugo ne znam.Ova potsekja na stariot Nole, onoj sto nema motivacija i ne se trudi. Ali aj mozebi slab den.

:pos::ROFLMAO: ти мора да си луд. Свесен си дека збориш за бр. 1 тенисерот во светот м? Свесен си за тежината на глупоста која ја кажа? Нема теоретски шанси, нема никакви шанси вакво нешто некој топ тенисер да направи во кариерата :tapp:. Сите турнири се еднакво битни за нив, и ништо не добива ако се откаже од два на тврда подлога за да направи нешто на земја

Nadal mi e mnogu tezok za gledanje ( ne igrata ,tuku celiot ritual koj shto go prireduva pred servisot i tie drugite sueverie sitnici , me naezuva i iritira , neshto slichno kako stiropor vrz staklo ) no sekoja mu chest za odnosot prema igrata .Od ,,golemata trojka,, edinstven e shto vo sekoj mech vleguva kompletno motiviran ,nezavisno shto problemi go machat .Se bori za sekoj poen nezavisno od rezultatot , ne se predava do kraj . Ne se sekavam da sum go gledal da igra radi reda ,kolku da pomine vremeto ,ne se sekavam da sum go gledal da igra bez emocii. E toa mu fali na Novak . Mozebi e mister cool vo reshavachkite momenti ,no taa zelba i glad mu falat ,treba da uchi od Nadal

Колку бодови изгуби Новак сега? Лани земал 1000 за освојување, а сега испадна во R16така? Лани тука го елиминирал Гаске и типот добил 90 поена од турнирот до таму, ако е така тоа значи дека Новак губи тука 900 факинг поена :eek:

Колку бодови изгуби Новак сега? Лани земал 1000 за освојување, а сега испадна во R16така? Лани тука го елиминирал Гаске и типот добил 90 поена од турнирот до таму, ако е така тоа значи дека Новак губи тука 900 факинг поена :eek:
910 potochno

Последен пат кога сум во гледал вака очаен Новак беше одамна, 2009 година и тоа токму против Хас на Вимблдон. Тогаш беше без идеја Ноле, не знаеше што да прави, но тогаш барем се бореше и имаше некакви емоции на неговото лице за разлика од денес. Башка тогаш беше помлад и беше светски број 3, сеуште недокажан. Епа истото се деси и вчера само што Ноле немаше грам емоција на своето лице, изгледаше како да му беше гајле, тотално незаинтересирано. Ваков пристап на играта е недозволив за светскиот број 1. Нормално, Новак губел во последниве години, и од Рафа и од Роџер и од Енди, а и од други тенисери но сепак секогаш се борел до последниот момент, а вчера од авион се гледаше дека нема да победи. Од друга страна и Хас изигра страшен меч, се му одеше од рака, мислам дека ја избриша цела основна линија, цело време таму ги пласираше топчињата. А и Ноле со неизнудените грешки :tapp:
910 поени во минус оди Новак што сега за сега не му го загрозува првото место на АТП ранг листата, но по сезоната на земја може да биде и те како загорезно од Надал бидејќи Рафа од Вимблдон па натака не брани ниту еден поен, а и на Вимблдон не брани скоро ништо каде лани отпадна во второто коло од Росол. Ако Новак не изигра добро на трите мастерси на земја и РГ тогаш тешко да го задржи првото место на крајот од сезоната.

Сеа е шансата на Бердих, ако го помине во 1/2 финале Мареј, има изгледни шанси за освојвање на турнирот, мада прв фаворит останува Мареј, барем така говори местото на АТП листата, но видовме дека и не мора ништо да значи тоа.

1/4 финале
Хас - Симон
Ферер - Мелцер
Бердих - Гаске
Чилиќ - Мареј

Новак оваков тенис нема играно најмалце 3 години, па можеби и повеќе. Нема натпреварувачки дух, синоќа изгледаше како на сила некој да го ставил на терен и едвај чекаше да помине времето, да си замине од Мајами што побрзо.
Не личеше на број 1, па Росол синоќа ќе го совладаше, а не пак Хас. Срамотно издание на турнирот, и на овој, а и на тој во Индијан Велс, ајде таму загуби во 1/2 финале и ги одбрани поените, но тука губи 910 поени. Среќа во цела несреќа што на турнирот не настапија Федерер и Надал.. мада тие нема што да загубат од овој турнир премногу.
Ако продолжи со оваква игра Новак, а сега следуваат турнирите земјени, набрзо очекувам и да го симнат од прво место од АТП листата.
Лошо.

:pos::ROFLMAO: ти мора да си луд. Свесен си дека збориш за бр. 1 тенисерот во светот м? Свесен си за тежината на глупоста која ја кажа? Нема теоретски шанси, нема никакви шанси вакво нешто некој топ тенисер да направи во кариерата :tapp:. Сите турнири се еднакво битни за нив, и ништо не добива ако се откаже од два на тврда подлога за да направи нешто на земја
Ti mozes da stavas znaci za smeenje, da si ja lupas glaata u zid, jas barem dadov svoe razmisluvanje a ti ne davas svoe taka da lupaj se do utre:) Nemalo sansi vakvo nesto u kariera da napravi nekoj? Hm, pred da mu tekne na nole deka ima talent i deka treba da nauci da igra, ne se otkazuvase postojano od mecevi so sekakvi banalni izgovori? Pa roddick na vremeto go dupeshe deka otkazuva mechevi radi sars, svinski grip itn? Plus jas li sum toj sto postojano tvrdi deka Roland garros mu e najznacaen i edinstven sto mu nedostasuva ? Jas go kazuvam ova ili Novak? Aha , site turniri bile bitni vikas a? Ajde togas tvoe mislenje zosto novak ne vlozuva ni 70 posto od toa sto znae da go igra na ovie dva mastersa?

Да го искоментирам ударот на Радванска.... можеби изгледа атрактивно, супериорно и уште не знам како... но толку беше случајно што уште 500 пати да проба да го изведе... не знам дали ќе го погоди. :pos:

Да го искоментирам ударот на Радванска.... можеби изгледа атрактивно, супериорно и уште не знам како... но толку беше случајно што уште 500 пати да проба да го изведе... не знам дали ќе го погоди. :pos:
Поен на годината ќе биде тоа дефинитивно, стварно беше несакајќи, со рамката од рекетот го закачи точето но беше спектакуларен удар! Каков осет од страна на Агњешка секоја чест. Само жал ми е што утре Серена ќе го брише подот со неа. Со ваков тенис што игра боље нека не излегува на теренот воопшто.

Maria Sharapova - Sara Errani 7-5 7-5

Шарапова одигра просечен меч, со многу варијации во истиот, спаси и сет топка во вториот сет.

David Ferrer - Jurgen Melzer 4-6 6-3 6-0

Во првиот сет Ферер водеше со 2-0 за да загуби 5 гема со ред и дојде на негатива од 2-5 и сервис за сет на Австриецот. Успеа да врати еден брејк, но не беше доволно за целосен пресврт во првиот сет. Во вториот сет, се до неговата средина беше малку неизвесно, Ферер заводе со 5-2 во гемови и од тој момент на теренот се знаеше кој е кој. Третиот сет без коментар, чиста шестка на Шпанецов.

За ноќеска, Tommy Haas - Gilles Simon , секако после една победа над Ѓоковиќ... макар и во неговиот најлош меч во последниве 3 години... Томи Хас влегува како благ фаворит во дуелот против Симон, но оваа подлога му одговара повеќе на Французинот и јас очекувам тој да е човекот кој ќе се пласира во четирите најдобри на овај не така атрактивен мастерс... барем во споредба со минатиот во Индијан Велс. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom