Sony Open Tennis, Miami | 18-31, март 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Престана дождот, натпреварите би требало да започнат набрзо т.е да продолжат, беа веќе започнати.
Сега за сега не се одложени мечевите ниту на Шарапова, ниту на Ѓоковиќ.

Престана дождот, натпреварите би требало да започнат набрзо т.е да продолжат, беа веќе започнати.
Сега за сега не се одложени мечевите ниту на Шарапова, ниту на Ѓоковиќ.
Зашо бе не почнуваат мечевиве? Да не заврна пак?

Не бе, ќе започне во секој момент Камке и Делпо.

“Delpo-Kamke back on court in Miami. Another late night for Djokovic coming up apparently.“
Ја како што го разбрав коментаторот на СК рече дека се очекувало негде накај 19:00 часот по локално време да заврне, што значи дека заврна порано од очекуваното. Така да според мене не верувам дека ќе се заврши денешнава програма.
И гледам никој не пишал, па Типса победи денес, гарант е некој празник. А исто вчера и Троицки победи, изгледа затоа врне. :D

Ццц од вакви тенисери ко Делпо, Цонга, Типсаревич и остала багра слични играчи ми се повраќа. Таман го испофалив после финалето со Рафа он се усра уште во второто коло во Мајами и тоа против Камке. Тоа е тоа, затоа некои тенисери никогаш нема да бидат број 1, а некои ќе се константно на врвот, тоа се тие финеси што ги делат Новак, Роџер и Рафа од останатите.

Ццц од вакви тенисери ко Делпо, Цонга, Типсаревич и остала багра слични играчи ми се повраќа. Таман го испофалив после финалето со Рафа он се усра уште во второто коло во Мајами и тоа против Камке. Тоа е тоа, затоа некои тенисери никогаш нема да бидат број 1, а некои ќе се константно на врвот, тоа се тие финеси што ги делат Новак, Роџер и Рафа од останатите.
Kako samo ne se kladev ne znam, toa e toa sto i jas go zboruvam, zatoa nema nikogas da bidat broj 1. Moze da imaat povremeni blesoci ama nisto poznacajno.

Росол, каков смешен тенисер си ни самиот не си свесен. Абе ај, јас ќе изиграв подобро од него вечерва, грев гревосан.

Росол, каков смешен тенисер си ни самиот не си свесен. Абе ај, јас ќе изиграв подобро од него вечерва, грев гревосан.

Само да не се потсетам на второто коло од Вимблдон кога го победи Рафа, какооо бе? :facepalm:

Де бе па ти, што мислеше дека ако го победи Надал и тоа еднаш во 100 години ќе е, и ќе пружи отпор и на други појаки тенисери?
И тој еден гем што го освои му е многу.

Следен противник на Новак му е Дев Варман, после ако го помине него, во што не се сомневам, следува еден од Хас/Долгополов, малце потешка задача, 1/4 финалето Типсаревиќ/Симон/Андерсон, според формата еден од Симон/Андерсон би требало да бидне..па Ферер во 1/2 финале.
Навидум лесен распоред до финалето, но останува да видиме..

sinoka gi gledav i Delpo i Novak ...za Delpo ,toa shto go izigra sinoka Kamke mu e zivoten mech , chinam da beshe bilo koj drug na mestoto na Delpo ke izgubeshe ,mozebi ne tolku lesno ama teshko da mu se napraveshe brejk .Kamke shto mavashe vcera ne e normalno.Slednoto kolo ke pokaze dali e kratkotraen blesok ili e vo forma . Novak pak nekako mlitav , kako vo Indian...rezultatot ne pokazuva , ama protiv vakov smeshen Rosol da spasuvash 7-8 brejk topki ne ke e na arno .Ebago ,mu go znam na pamet govorot na teloto ,
epten be nekako lezerno i nezainteresirano ...dali se shteluva za evropskiot zemjen period ,posebno RG koj ke go znae , ama pochnuva da me nervira , se odnesuva kako na trening.
--- надополнето: 23 март 2013 во 17:26 ---
harageito mi kazuva deka vecher Marej ke go fati krapot so Tomich , mislam oti ke izgubi...
i ne se smejte odma ,ama i ovoj papakot Troicki ke go namachi na Conga

Де бе па ти, што мислеше дека ако го победи Надал и тоа еднаш во 100 години ќе е, и ќе пружи отпор и на други појаки тенисери?
И тој еден гем што го освои му е многу.

Следен противник на Новак му е Дев Варман, после ако го помине него, во што не се сомневам, следува еден од Хас/Долгополов, малце потешка задача, 1/4 финалето Типсаревиќ/Симон/Андерсон, според формата еден од Симон/Андерсон би требало да бидне..па Ферер во 1/2 финале.
Навидум лесен распоред до финалето, но останува да видиме..
Не ме заебавај и ти бе, 10 дупли сервис грешки имаше, а е 64 или 62 место на АТП листата, незамисливо е вакви глупости да прави тенисер кој е на тоа место. Убаво пишав дека јас да играв ќе изиграв подобро. Не дека очекував Новак да загуби, сигурен бев дека ќе биде убедливо али срамна беше играта на Росол. И Шарапова ја откорна Боучард но не се посрамоти 19 годишната Боучард, едноставо Марија си ја докажа својата класа. Од друга страна Новак изигра солидно, но ништо посебно, доволни беа аматерските грешки на Росол за преубедлива победа. Ноле играше со 40-50% одприлика.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom