Boomerang
Немој CTRL+W.
- Член од
- 18 јуни 2006
- Мислења
- 3.709
- Поени од реакции
- 809
Па ги бива за се бе брат, прави polymath-и. Не, не ги бива, се шалам. Еве чист пример, кога човек кој што полага C++, пред испит ми го постави следново прашање: "Абе брат, а тоа кога имам две ѕвездички како треба да напишам?". Типот воопшто не знаеше дека ѕвездичката е покажувач, а две ѕвездички значат двоен покажувач. Он извади 10-ка, а јас 9-ка. Како? Со бубање на памет. Како смее да се дозволи шаблонско учење на факултет каков што е ФЕИТ? Егзактни науки...Не дека ми значат нешто оценките, само доказ за тоа дека во Македонија образованието смрди, корне. И после ќе се чудат зошто бегаат во странство. Епа ќе бегаат...Нормално дека не вреди, кога единствен квантитет за знаењето ти е просекот, кога се дозволи 10.00 просек, ондак знаеш дека нешто е труло. Македонија ти е држава во која се исполнуваат сечии желби и соништа, но во прв план се оние со пари и врски.
Ете ви доказ, ако една машина не може да покаже ефикасност од 100% зошто би можел еден студент да има 10 по сите предмети, зарем се му иде?
Ако нешто се случило 2 пати, ќе се случи и 3 пат и ќе продолжи. Така ќе изградиме една армија млади интелектуалци кои незнаат фундаментални работи, уште пишуваат Kg, gr, на испити ко рецепт за торта да е. Но, роди ме мајчице со врски.
--- надополнето: 17 март 2013 во 18:17 ---
Да да, тие се посебен случај, спремање колоквиуми една недела, другото време за гејмање, пиење кафе со колегите и слично. Неформално образование? Што е тоа? Читнување на страна? Усовршување? Јок. Дај ми готови прашања да набубам и се ќе биде океја па овиее што стануваат правници и заокружуваат под а,б или в незнам кој е финтата и утре ке го бараш да те брани во суд или да ти појасни некој закон или како да ти ја остави викендицата дедо ти на твое име а тој што ке рече абе или беше по а или под в