Аца Лукас во Колосеум на 08.03.2013

• Креатор на темата Креатор на темата LetMeSea
  • Време на започнување Време на започнување
Послабо слушам српско али Аца е човекот за забава од тој тип на музика (y) Иначе од настап земал 20 000EU па дека пее за ефтино како што имаше коментар претходно некако и нема логика.

Ако гледаш така во Македонија најголемата интелегенција дошла од селата, а не од Центар од Скопје.

Што е тоа урбана музика?Хип-Хоп, Хаус, Техно, Транс? Музика во којашто 5 дегенеративни Чамуги со смкнати панталони во којшто пее колку дрога продал, колку девојки проституирал и колку пати имал криминални пресметки е урбана?Само затоа што е од Америка?Или Скази е урбан во којшто 98% од публиката му се наркомани?
Ништо од тоа што го наброја не го сметам за урбана музика. Ако си бил барем на еден од концертите на Duran Duran, Billy Idol,ZZ Top,Simple Minds,Whitesnake,Joe Cocker и слични такви тогаш ќе знаеш за што зборувам.

Тенка е границата меѓу урбанизам и сељачизам....бар по мене си зборам :) Сум бил и на Егзит и на ВМЦ во Мајами, а утре ќе идам и на Аца...така што тоа не ме дефинира мене каков сум, од каде потекнувам, како се облекувам итн итн...Битнo ми е да си поминам убаво, тоа е реалноста, а Аца е крал за добри атмосфери...единствено нешто што навистина ми пречи на негови концерти е што има тепачки и што летаат флаши понекогаш :)

И од српско до српско има огромна разлика.Сите тие што се пијанчат со Аца Лукас и компанија прашај ги дали имаат слушнато за Тома Здравковиќ кралот на кафанската музика на сите времиња и кој е ќе ти дадат целосно негативен одговор.
Пријателе, оди легни си во соба и пушти го плинот молим те. Од вакви сезнајковци ми се сере.

Нешто со сликата од темата :)
каква атмосфера се прави на ова :vozbud:
--- надополнето: 7 март 2013 во 20:42 ---
Како тоа изглеа во живо :vozbud:
--- надополнето: 7 март 2013 во 20:42 ---

Вуксанович не го сакам како пејач туку како нероџени брат. Го испуштив летово во Охрид, го испуштив пред нова година, али вечерас се цртам во Колосеум, јес да помило ќе ми беше да беше на саем. Ултимативен клабер, боем, уметник иако во неурбаниот етер.
У животу човек се може од свега склонити. Може се склонити од коцке, може се склонити од дроге, може и од алкохол и циагрете. Само се од једно човек не може склонити-Љубав. А кога тоа ти го кажува човек со искоцкани 2 миљона марки, ишмркано картел и пол, испиено буриња Чивас и испушено 2 Фри Шопа и одозгора на се сломљен од толку многу жени, ондак не може а да не е у право. Аца, витезот според кој ќе се брои кафанската музика пред и после него.

v92wyspl0fsih9b2vxi.jpg

Kazem ti odlazi jer plasi me da ipak smes da skupis hrabrost zadnji put i da iz mrznje ostanes. Познавање на жени 9000.

Ми се оди некогаш на ваква дешавка да се опијанчам здраво, степам со некој што ќе ми ја натури кошулата со вино, најдам грда дебела женска со мрсна кожа, минич, како оди со прекршени штикли во клозет и вади несесер со мало огледало купен од кинески пазар "се за евро" за да си ја среди шминката која сум ја излигавил. додека сум играл танго на Кафана на Балкану.
Сусар викај за наредниот пат кога ќе дојде овој твојов за некој месец.

Официјално, во моментов, започнуваме со процесот на замена на крвта со такозвани алкохол, салатичка има али ќе ја нема а таму треба да бидеме накај 00.30....дали ќе се вратиме, кога, со кого и како.. тоа никој незнае :vozbud:

Не, кој небеше ќе оди на следниот за 2-3 месеци :)
Муабетот е што атмосверата не е секогаш иста. Вчерашната и онаа од пред 2-3 месеци од метрополис беа многу различни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom